Смачна запіканка з баклажанів з фаршем в домашніх умовах
Часто баклажани запікають разом з шкіркою. Згідно даним рецептом, плоди потрібно позбавити від шкірки і видалити плодоніжки. Щоб пішла гіркота, їх необхідно скибочками і залишити на час.
Час готування – 2 ч. 5 хв.
Час приготування – 1 ч. 5 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Баклажан – 3 шт.
- Помідор – 2-3 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Майонез – 500 мл
- Сир – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Слід пройти кілька етапів підготовки баклажанів. Для початку, їх необхідно промити водою і витерти. Потім баклажани потрібно нарізати скибочками упоперек плодів і зрізати з них шкірку. Складаємо скибочки в одну ємність і посипаємо їх сіллю. Через 30 хвилин баклажани необхідно вимити водою, щоб змити гіркоту. Зайву вологу вбере паперовий рушник, на яке потрібно розкласти скибочки.
2. Тепер викладаємо на сковороду м’ясний фарш (краще свинину). Висипаємо до фаршу очищений від лушпиння і дрібно нарізану цибулю. Переміщаємо ємність на конфорку і тушкуємо її вміст, попередньо накривши сковороду кришкою. Готовий фарш солимо і перчимо за смаком. Розбиваємо його лопаткою, щоб не залишилося грудочок.
3. Баклажани краще за все запікати в формі з високими бортиками. Вистилаємо її фольгою і змащуємо олією. Викладаємо половину баклажанів у форму. Поверх них – половину фаршу. Змащуємо фарш майонезом.
4. Помідори слід позбавити від шкірки. Для цього потрібно залити їх спочатку окропом, а потім холодною водою. Нарізаємо томати пластинками і викладаємо поверх шару з майонезу.
5. Натираємо сир на крупній тертці. Половину порції розподіляємо поверх помідорів. Повторюємо процедуру з викладанням шарів. Ставимо запіканку в розігріту до 170 градусів духовку. Тушкуємо близько години.
Приємного апетиту!