Баклажани з фаршем в духовці – 10 рецептів з покроковими фото

Баклажани по-турецьки з фаршем, запечені в духовці

Страва є «візитною карткою» Туреччини. Виходить настільки смачним і ароматним з мінімуму самих звичайних інгредієнтів, що багато хто, спробувавши його, дивуються списку продуктів, з яких приготовані баклажани.

Час готування – 1 ч. 45 хв.

Час приготування – 1 ч. 5 хв.

Кількість порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Морква – 1 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Баклажан – 4 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Фарш свинячий – 400 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп – за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку видаляємо лушпиння з обох цибулин і зрізаємо верхній шар моркви. Тепер всі овочі промити.

2. Почнемо з нарізки баклажанів. Повинні вийти скибочки у формі кружечків товщиною не більше сантиметра. Потім скибочки слід викласти в миску і посипати сіллю. Через 30 хвилин з баклажанів вийде гіркоту.

3. Робимо надріз у вигляді хреста на верхівках томатів. Заливаємо помідори окропом. Через пару хвилин гарячу воду можна злити і залити томати холодною водою. Після процедури шкірку легко можна буде зняти.

4. Тепер овочі нарізати. Обидві цибулини і помідори нарізаємо кубиками, а моркву крупно натираємо на тертці. Обсмажуємо інгредієнти по черзі: спочатку цибулю, потім моркву і, нарешті, помідори. Тушкуємо масу близько семи хвилин.

5. Обидва зубчики очищаємо від лушпиння. Подрібнюємо його з допомогою землянки Додаємо до тушкованим овочам. Перемішуємо і вимикаємо подачу газу.

6. Викладаємо свинячий фарш в окрему ємність і додаємо спеції. Ретельно перемішуємо м’ясо і починаємо формувати блюдо. У форму для випічки, дно якої устеляємо фольгою, викладаємо баклажани, між якими кладемо столову ложку фаршу. Заповнюємо м’ясом і баклажанами всю ємність, заливаємо блюдо овочевий масою.

7. Попередньо нагріваємо духовку при температурі 200 градусів. Потім переміщуємо всередину духовки форму з баклажанами. Тушкуємо 40 хвилин. На стіл, гарнір необхідно подавати в гарячому вигляді, посипавши нарізаною зеленню. Найкраще для цієї мети підійде кріп.

Приємного апетиту!