Баклажани з фаршем в духовці – 10 рецептів з покроковими фото

Соковиті і ніжні рулетики з баклажанів з фаршем

Завдяки сметані, рулетики виходять дуже ніжними та смачними. Щоб смак став більш гострим, можна замінити сметану аджикою або кетчупом. Страва вийде більш європейським, якщо замінити хмелі-сунелі прованськими травами.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 40 хв.

Кількість порцій – 2.

Склад:

  • Баклажан – 1 шт.
  • Фарш свинячий – 250 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
  • Сметана – 120 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • часниковий Порошок – 2 щіпки.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку потрібно промити і нарізати на слайсы самий головний інгредієнт – баклажан. Скибочки повинні вийти тонкими – трохи менше сантиметра. На приготування порції знадобиться 3 скибочки. Отримані слайсы викладаємо на тарілку і посипаємо сіллю. Через 10 хвилин вийде вся гіркота.

2. Викладаємо на деко фольгу, розподіляємо її по дну і закріплюємо бортики. Потім змащуємо фольгу невеликою кількістю масла з допомогою кулінарної кисті і викладаємо готові скибочки баклажанів. Паралельно включаємо духовку і повертаємо вказівник на 220 градусів. Через кілька хвилин, коли техніка розігріється, ставимо деко всередину. Приготування баклажанів займе близько 10 хвилин.

3. Поки баклажани нудяться в духовці, підготуємо начинку для рулетиків. Викладаємо фарш на тарілку. Слідом відправляємо очищену від лушпиння і дрібно нарізану цибулину. Вбиваємо яйце і додаємо хмелі-сунелі (необхідно залишити невелику кількість інгредієнта). Залишилося всипати чорний перець і подрібнені зубчики часнику.

4. Готово! Додаємо панірувальні сухарі і перемішуємо інгредієнти руками. Відбиваємо м’ясо: беремо перемішану масу і кидаємо її на дно миски кілька разів. 10 хвилин пройшло. Дістаємо деко з скибочками і викладаємо їх на тарілку. Чекаємо остигання баклажанів.

. Ділимо м’ясну начинку на кількість скибочок. Формуємо кульки і кладемо їх на більш широкий кінець скибочки. Звертаємо рулетики.

6. Викладаємо заготовки у форму і приступаємо до приготування соусу. В окрему тарілку викладаємо сметану. Доповнюємо її сипучими інгредієнтами і перемішуємо. Потім поливаємо соусом рулетики з баклажанів і ставимо їх у попередньо розігріту духовку (220 градусів) на 40 хвилин. Рулетики повинні покритися рум’яною скоринкою.

7. Подаємо готове блюдо гарячим з зеленню або овочевим салатом.

Приємного апетиту!