Соковиті і ніжні рулетики з баклажанів з фаршем
Завдяки сметані, рулетики виходять дуже ніжними та смачними. Щоб смак став більш гострим, можна замінити сметану аджикою або кетчупом. Страва вийде більш європейським, якщо замінити хмелі-сунелі прованськими травами.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 40 хв.
Кількість порцій – 2.
Склад:
- Баклажан – 1 шт.
- Фарш свинячий – 250 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
- Сметана – 120 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- часниковий Порошок – 2 щіпки.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Спочатку потрібно промити і нарізати на слайсы самий головний інгредієнт – баклажан. Скибочки повинні вийти тонкими – трохи менше сантиметра. На приготування порції знадобиться 3 скибочки. Отримані слайсы викладаємо на тарілку і посипаємо сіллю. Через 10 хвилин вийде вся гіркота.
2. Викладаємо на деко фольгу, розподіляємо її по дну і закріплюємо бортики. Потім змащуємо фольгу невеликою кількістю масла з допомогою кулінарної кисті і викладаємо готові скибочки баклажанів. Паралельно включаємо духовку і повертаємо вказівник на 220 градусів. Через кілька хвилин, коли техніка розігріється, ставимо деко всередину. Приготування баклажанів займе близько 10 хвилин.
3. Поки баклажани нудяться в духовці, підготуємо начинку для рулетиків. Викладаємо фарш на тарілку. Слідом відправляємо очищену від лушпиння і дрібно нарізану цибулину. Вбиваємо яйце і додаємо хмелі-сунелі (необхідно залишити невелику кількість інгредієнта). Залишилося всипати чорний перець і подрібнені зубчики часнику.
4. Готово! Додаємо панірувальні сухарі і перемішуємо інгредієнти руками. Відбиваємо м’ясо: беремо перемішану масу і кидаємо її на дно миски кілька разів. 10 хвилин пройшло. Дістаємо деко з скибочками і викладаємо їх на тарілку. Чекаємо остигання баклажанів.
. Ділимо м’ясну начинку на кількість скибочок. Формуємо кульки і кладемо їх на більш широкий кінець скибочки. Звертаємо рулетики.
6. Викладаємо заготовки у форму і приступаємо до приготування соусу. В окрему тарілку викладаємо сметану. Доповнюємо її сипучими інгредієнтами і перемішуємо. Потім поливаємо соусом рулетики з баклажанів і ставимо їх у попередньо розігріту духовку (220 градусів) на 40 хвилин. Рулетики повинні покритися рум’яною скоринкою.
7. Подаємо готове блюдо гарячим з зеленню або овочевим салатом.
Приємного апетиту!