Баклажани з квасолею на зиму – 5 кращих рецептів салату Пальчики оближеш з покроковими фото

Неймовірно смачні баклажани з квасолею і грибами на зиму

Оригінальна ідея для живильної заготовки на зиму – соковиті баклажани з грибами та квасолею. Продукт стане справжньою прикрасою вашого столу. Використовуйте його в якості ситного перекусу або яскравого доповнення до інших страв.

Час готування: 1 год

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Баклажан – 1 кг
  • Квасоля – 1 склянка
  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • томатна Паста – 100 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Оцет 9% – 2 ч. л.

Процес приготування:

1. Спочатку обсмажуємо добре промиті печериці до м’якого стану. Занадто великі гриби необхідно розрізати.

2. Баклажани нарізаємо невеликими кубиками. Їх смажимо в окремій сковороді близько 5 хвилин.

3. Далі вливаємо томатну пасту, додаємо цукор і сіль. Перемішуємо заготівлю і тушкуємо на маленькому вогні 10 хвилин.

4. Опускаємо в гарячу суміш гриби і заздалегідь відварену квасолю будь-якого кольору.

5. Знову перемішуємо і тримаємо на плиті до готовності – ще 10 хвилин. В кінці додаємо подрібнену зелень і вливаємо оцет.

6. В стерилізовані банки розміщуємо закуску з баклажанів, грибів і квасолі. Закриваємо тару стерилізованої кришкою і даємо охолонути. Готово!