Неймовірно смачні баклажани з квасолею і грибами на зиму
Оригінальна ідея для живильної заготовки на зиму – соковиті баклажани з грибами та квасолею. Продукт стане справжньою прикрасою вашого столу. Використовуйте його в якості ситного перекусу або яскравого доповнення до інших страв.
Час готування: 1 год
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Баклажан – 1 кг
- Квасоля – 1 склянка
- Гриби шампіньйони – 200 гр.
- томатна Паста – 100 гр.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
- Оцет 9% – 2 ч. л.
Процес приготування:
1. Спочатку обсмажуємо добре промиті печериці до м’якого стану. Занадто великі гриби необхідно розрізати.
2. Баклажани нарізаємо невеликими кубиками. Їх смажимо в окремій сковороді близько 5 хвилин.
3. Далі вливаємо томатну пасту, додаємо цукор і сіль. Перемішуємо заготівлю і тушкуємо на маленькому вогні 10 хвилин.
4. Опускаємо в гарячу суміш гриби і заздалегідь відварену квасолю будь-якого кольору.
5. Знову перемішуємо і тримаємо на плиті до готовності – ще 10 хвилин. В кінці додаємо подрібнену зелень і вливаємо оцет.
6. В стерилізовані банки розміщуємо закуску з баклажанів, грибів і квасолі. Закриваємо тару стерилізованої кришкою і даємо охолонути. Готово!