Баклажани з фаршем, помідорами і сиром
В цьому рецепті будемо використовувати м’ясо, що зробить страву більш ситним. Перевагу краще віддати курячого або яловичого фаршу.
Склад:
- Баклажани – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Фарш – 300 гр.
- Сир – 80 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Петрушка – 5 гр.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Рослинне масло.
Процес приготування:
1. Баклажани необхідно розрізати навпіл і видалити м’якоть, опустити овочі трохи підсолену воду на 15-20 хвилин для того, щоб пішла гіркота. М’якоть ріжемо на кубики і теж відправляємо в підсолену воду.
2. Помідори, цибулю, часник і петрушку дрібно нарізаємо. Сир натираємо на крупній тертці.
3. На сковороді обсмажуємо цибулю, потім додаємо туди фарш, часник і смажимо 5-7 хвилин, постійно помішуючи. З м’якоті баклажана віджимаємо зайву воду і додаємо її на сковороду до фаршу, смажимо ще 5-6 хвилин.
4. Потім на сковороду додаємо нарізані помідори, посипаємо сіллю і спеціями, всю масу ретельно перемішуємо, смажимо ще 7-10 хвилин. Начинка для баклажанів готова.
5. Половинки баклажанів дістаємо з води, даємо кілька хвилин, щоб зайва вода скла. Наповнюємо їх начинкою, зверху посипаємо тертим сиром. Викладаємо баклажани на деко і відправляємо в духовку на 30 хвилин, виставляємо температуру до 220 градусів.
6. Готові баклажани викладаємо на блюдо з листям салату.
Приємного апетиту!