Баклажани, запечені з картоплею, помідором, сиром в духовці
Як ще можна урізноманітнити страви на основі баклажанів? Наприклад, додати інші сезонні овочі: картоплю і помідори.
Склад:
- Баклажани – 3-4 шт.
- Сметана – 150-200 гр.
- Сир – 100 гр.
- Картопля – 5-7 шт.
- Помідори – 3-4 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Кріп – 5 гр.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Рослинне масло – 5 ст. л.
Процес приготування:
1. Промиваємо овочі, картоплю очищаємо від шкірки. Все нарізаємо тонкими кружечками. Баклажани вимочуємо в підсоленій воді 20 хвилин, віджимаємо від вологи, а потім обсмажуємо на рослинному маслі з двох сторін.
2. Для соусу змішуємо сметану з подрібненим кропом і часником, додаємо спеції за смаком.
3. Сир натираємо на середній або великій тертці.
4. Для випікання краще використовувати глибоку форму. На дно форми викладаємо скибочки картоплі, добре змащуємо їх сметанним соусом, зверху окремими кладемо шарами баклажани і помідори, посипаємо помідори дрібкою солі, поливаємо рештою соусу, посипаємо сиром. Форму закриваємо зверху фольгою.
5. Випікаємо в духовці при 180 градусах 40 хвилин, потім знімаємо фольгу і ще раз ставимо в духовку на 30 хвилин.
6. Страву можна подавати як гарнір або як самостійне блюдо.
Приємного апетиту!