Банановий кекс – простий варіант випічки, який підкориться навіть починаючому кулінару. Базовий набір інгредієнтів є практично в кожному будинку, а результат перевершує навіть найсміливіші очікування. Потрібно щось солодке до чаю? Ідеальний варіант – банановий кекс!
Як приготувати класичний банановий кекс у духовці?
Простий і легкий рецепт смачного бананового кексу. Доступні інгредієнти і швидке приготування – все, що потрібно від випічки, якщо гості на порозі.
Інгредієнти на
8 порц.
- Банан 3 шт.
- Яйце куряче 2 шт.
- Цукор-пісок ½ склянки
- Масло вершкове 100 гр.
- Ванільний цукор 1 пакет
- Розпушувач 1 пакет
- Борошно пшеничне 1.5 склянки
- Цукрова пудра за смаком
Процес приготування:
- Спочатку подрібнюємо банани в блендері до стану пюре.
- Додаємо до них яйця та цукор-пісок з розтопленим вершковим маслом.
- Окремо змішуємо сухі інгредієнти для тіста, з’єднайте борошно з розпушувачем і ванільним цукром, потім порціями вмішуємо в бананову суміш.
- Підготовлену форму для кексу змащуємо вершковим маслом і перекладаємо в неї тісто.
- Випікаємо кекс у духовці близько 40 хвилин, підтримуючи температуру 180 градусів. Зверху прикрашаємо за бажанням цукровою пудрою. Кекс готовий!
найсмачніші бананові кекси в силіконових формочках
В цьому рецепті трохи більше інгредієнтів, проте приготування займе мінімум часу. Порційно приготовані кекси підходять для дружнього чаювання або вечора в сімейному колі.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 12.
Склад:
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Цукор-пісок – 130 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Банан – 100-200 гр.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Цукрова пудра – за смаком.
- Цукати – за смаком.
Процес приготування:
1. Борошно слід попередньо просіяти і змішати з розпушувачем.
2. У миску розбити яйця і всипати цукор-пісок, збивати міксером до повного розчинення крупинок цукру приблизно 5 хвилин.
3. Додати сметану і вершкове масло, яке краще заздалегідь розм’якшити при кімнатній температурі, збити до однорідної маси.
4. За допомогою лопатки вмішати в масу борошно, поки не зникнуть грудочки. Тісто повинне вийти густе, як на оладки.
5. Розім’яти банан і перекласти його в тісто, перемішати.
6. Розкласти масу по формах, які повинні бути заповнені на 2/3 від обсягу.
7. Випікати в духовці при температурі близько 200 градусів приблизно 30 хвилин. Перевірити готовність в декількох місцях за допомогою дерев’яної шпажки.
8. Подавати до чаю або кави, попередньо посипавши цукровою пудрою або цукатами.
Як приготувати дуже смачний сирно-банановий кекс з родзинками?
Подвійна користь цього десерту очевидна: він не дуже солодкий, містить сир, банани, лимон, родзинки, а його смак підкорить навіть байдужих до випічки. Трохи зусиль, проста рецептура – і цей оригінальний рецепт здивує гостей і близьких.
Час приготування: 50 хвилин.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 12.
Інгредієнти:
- Банан – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Яйця – 3 шт.
- Сир солодкий з ваніллю і родзинками (9% жирності) – 230 гр.
- Рослинна олія – 1 ст. л.
- Борошно – 250 гр.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Кислота лимонна – 1/3 ч. ложки
Процес приготування:
1. Форму для сирно-бананового кексу змастити розтопленим маслом і злегка присипати борошном, включити духовку для розігріву до 180 градусів.
2. Заздалегідь просіяне борошно змішати з содою і лимонною кислотою.
3. Лимон очистити, вибрати м’якоть і розім’яти в блендері разом з бананом, додаючи цукор.
4. По одному вбити в пюре яйця, сир, рослинне масло, а потім підмішати борошно.
5. Готове тісто викласти у форму і випікати 40 хвилин при 160 градусах.
6. Готовий сирно-банановий кекс остудити і подавати до гарячих чи холодних напоїв. Приємного апетиту!
Ніжний і повітряний шоколадно-банановий кекс у духовці
Класичне поєднання шоколаду з бананом нікого не залишить байдужим. Яскравий смак і легкість приготування – і цей рецепт стане улюбленим навіть у недосвідченої господині.
Час приготування: 45 хвилин.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Банан – 2 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 0,5 склянки
- Масло вершкове – 50 гр.
- Масло рослинне – 100 гр.
- Борошно – 1 склянка
- Какао-порошок – 2-3 ст. л.
- Розпушувач – 1,5 ч. л.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Шоколад – 100 гр.
Процес приготування:
1. Збити міксером до однорідності розм’якшене вершкове масло, два яйця і півсклянки цукру.
2. З одного банана зробити пюре, другий нарізати шматочками.
3. Отримане пюре додати до яєчно-масляної суміші, потім туди ж додати борошно, соду і розпушувач.
4. Додати в тісто какао-порошок, і, постійно перемішуючи, влити рослинне масло.
5. У готове тісто покласти шматочки шоколаду і банана, ретельно перемішати.
6. Викласти тісто в підготовлену і змащену рослинним маслом форму, випікати 30-35 хвилин в духовці при температурі 180-200 градусів.
7. Кекс остудити прямо у формі, в якій він готувався, потім нарізати шматочками і подавати, прикрасивши шоколадом.
Простий і швидкий рецепт приготування ПП бананового кексу
Максимально швидкий, але при цьому дуже смачний банановий кекс, на підготовку якого потрібно всього 5 хвилин і трохи часу в духовці. Легка випічка на основі вівсяної та кукурудзяного борошна з кокосовим маслом і сиропом топінамбура володіє насиченим смаком, а тому порадує і дорослих, і дітей.
Час приготування: 50 хвилин.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Банани – 250 гр.
- Какао-порошок – 30 гр.
- Борошно вівсяна – 80 гр.
- Мука кукурудзяна – 50 гр.
- Масло кокосове – 10 гр.
- Сироп топінамбура (або інший підсолоджувач) – 30 гр.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Сода – ½ ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Вода – 100 гр.
Процес приготування:
1. Банани пюрировать за допомогою заглибного блендера, додати кокосове масло, сіль і сироп топінамбура, збити.
2. В окремому посуді змішати два види борошна, розпушувач, соду і какао-порошок.Суху суміш ввести в пюре, ретельно перемішати.
3. Довести до кипіння воду і влити в шоколадно-бананову суміш, не охолоджуючи.
4. Швидко перемішати тісто до однорідності і викласти у форму для кексу.
5. Випікати 30-40 хвилин в духовці при температурі 180 градусів. Готовність перевіряти дерев’яною шпажкою.
6. Дістати з духовки, остудити і подавати до чаю або кави. Насолоджуйтесь!
М’які і повітряні бананові кекси на кефірі у формочках
Приготована за цим рецептом смачна випічка готується просто і з максимально доступних продуктів – яєць, кефіру, масла і борошна, а волоські горіхи додають до класичного смаку бананового кексу приємну горіхову нотку.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 8.
Інгредієнти:
- Банан – 2-3 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Кефір – ½ склянки
- Цукор-пісок – ½ склянки
- Масло вершкове – 100 гр.
- Борошно – 1,5 склянки
- Розпушувач – 1 пакет.
- Горіхи волоські – 100 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. У миску розбити яйця, додати цукор і кефір і збити все до розчинення крупинок цукру.
2. Банани нарізати дрібними кубиками.
3. Вершкове масло розтопити і змішати з кефірно-яєчною масою.
4. Всипати в масу борошно з розпушувачем, додати дрібку солі і перемішати, поки тісто не придбає консистенцію густої сметани.
5. Волоські горіхи подрібнити і додати разом з шматочками банана в тісто.
6. Готове тісто вилити у форму, попередньо змащену вершковим маслом. Випікати в духовці 30-40 хвилин при 170-180 градусах.
7. Готову випічку остудити, прикрасити за бажанням цукровою пудрою або горіхами і подавати до столу.
Дивовижно смачний і ароматний банановий кекс з горіхами
Оригінальний рецепт бананового кексу, в який входять горіхи, курага і вівсяні пластівці. Пікантність випіканні надають яскраве поєднання прянощів – кориці та імбиру.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Банан – 3 шт.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Пластівці вівсяні – 85 гр.
- Борошно пшеничне – 80 гр.
- Масло рослинне – 110 гр.
- Горіхи волоські – 100 гр.
- Курага – 60 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Розпушувач – 1 ст. л.
- Кориця мелена – 1 ч. л.
- Імбир сухий мелений – 0,5 ч. л.
- Ванілін – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. В окремому посуді з’єднати цукор, просіяне борошно, вівсяні пластівці, розпушувач, мелену корицю, імбир і ванілін.
2. В іншій ємності банани розім’яти до консистенції пюре, додати до них яйця і збити, налити рослинне масло і ретельно перемішати.
3. Волоські горіхи злегка підсушити на сухій сковороді і подрібнити, додати в тісто.
4. Курагу промити, обсушити і нарізати, покласти в тісто.
5. Суху підготовлену суміш з борошна і прянощів потроху ввести в тісто і перемішати ложкою або лопаткою.
6. Форму для випічки вистелити пергаментом, викласти тісто і випікати близько години при температурі 180 градусів.
7. Готовий кекс залишити у формі на 10 хвилин, потім викласти на тарілку і дати повністю охолонути.
8. Прикрасити шматочками кураги і волоських горіхів і подавати до столу. Насолоджуйтесь!
Швидкий і легкий рецепт бананового кексу без вершкового масла в духовці
Простий рецепт, за яким можна приготувати смачний банановий кекс навіть без вершкового масла. Готується швидко і легко – підійде навіть для недосвідченої господині або при нестачі часу.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Банан – 3 шт.
- Борошно – 180 гр.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Сметана – 4 ст. л.
- Масло рослинне – 8 ст. л.
- Сода, погашена оцтом – 1 ч. л. на 2 ч. л. оцту.
- Ванілін – 1 щіпка.
- Яйця – 2 шт.
- Горіхи волоські – 100 гр.
Процес приготування:
1. Банани розім’яти в пюре, змішати з борошном, цукром, сметаною і маслом.
2. В окремій ємності погасити соду оцтом і додати до тіста.
3. Ввести ванілін і яйця, добре перемішати.
4. Горіхи обсмажити на сухій сковороді, дрібно порубати і додати до тіста.
5. У форму, змащену маслом, викласти тісто і випікати при температурі 170 градусів 55-70 хвилин.
6. Дати повністю охолонути і подавати, прикрасивши дрібно нарубаними горіхами.
Дієтичний банановий кекс, приготований на рисовому борошні
Дуже швидкий у приготуванні банановий кекс з шоколадною ноткою підійде тим, хто стежить за фігурою, оскільки в ньому замість звичайного пшеничного борошна використовується рисова, а замість цукру – підсолоджувач, якого потрібно зовсім небагато, тому що банани дають багато солодощі випічці.
Час приготування: 45 хвилин.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Інгредиенты:
- Банан – 2 шт.
- Борошно рисова – 150 гр.
- Какао-порошок – 50 гр.
- Яйця – 4 шт.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Молоко – 50 гр.
- Підсолоджувач – за смаком.
- Ванілін – за смаком.
Процес приготування:
1. Банани розім’яти виделкою, додати яйця і молоко, збивати міксером до однорідності.
2. Окремо змішати сухі інгредієнти – борошно, какао-порошок, ванілін, розпушувач і підсолоджувач.
3. З’єднати сухі інгредієнти з підготовленою масою, перемішати.
4. Викласти у форму, змащену рослинним маслом і випікати 30-35 хвилин при 180 градусах.
5. Банановий кекс остудити, нарізати і подавати до столу. Приємного апетиту!
Неймовірно смачний і ніжний кекс з бананів на молоці
У бананового кексу, приготованого по цьому рецепту з молоком, виходить в міру вологий м’якуш з характерним банановим смаком та ароматом. Готується легко з найпростіших інгредієнтів, підійде навіть для початківців кулінарів.
Час приготування: 45 хвилин.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 3.
Склад:
- Банан – 1 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Молоко – 75 мл
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 125 гр.
- Розпушувач – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Розм’якшене при кімнатній температурі масло збити міксером 1-2 хвилини.
2. У масло, всипати цукор і влити молоко, продовжуючи збивати. Після додати туди яйце, активно перемішувати 1 хвилину.
3. Банан очистити, розім’яти виделкою в пюре і додати до маси.
4. Борошно з’єднати з розпушувачем і ввести в тісто, збиваючи, поки вона не придбає однорідну консистенцію.
5. Форму для випічки вистелити пергаментом і викласти тісто, розрівняти його поверхню.
6. Випікати кекс у духовці 35-40 хвилин при 180 градусах.
7. Готового кексу дати охолонути, нарізати на порційні шматки і подавати з молоком або гарячими напоями.