Бананові кекси – 10 найбільш смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Банановий кекс – простий варіант випічки, який підкориться навіть починаючому кулінару. Базовий набір інгредієнтів є практично в кожному будинку, а результат перевершує навіть найсміливіші очікування. Потрібно щось солодке до чаю? Ідеальний варіант – банановий кекс!

Як приготувати класичний банановий кекс у духовці?

Простий і легкий рецепт смачного бананового кексу. Доступні інгредієнти і швидке приготування – все, що потрібно від випічки, якщо гості на порозі.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Банан 3 шт.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цукор-пісок ½ склянки
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Ванільний цукор 1 пакет
  • Розпушувач 1 пакет
  • Борошно пшеничне 1.5 склянки
  • Цукрова пудра за смаком

Процес приготування:

  1. Спочатку подрібнюємо банани в блендері до стану пюре.
  2. Додаємо до них яйця та цукор-пісок з розтопленим вершковим маслом.
  3. Окремо змішуємо сухі інгредієнти для тіста, з’єднайте борошно з розпушувачем і ванільним цукром, потім порціями вмішуємо в бананову суміш.
  4. Підготовлену форму для кексу змащуємо вершковим маслом і перекладаємо в неї тісто.
  5. Випікаємо кекс у духовці близько 40 хвилин, підтримуючи температуру 180 градусів. Зверху прикрашаємо за бажанням цукровою пудрою. Кекс готовий!

найсмачніші бананові кекси в силіконових формочках

В цьому рецепті трохи більше інгредієнтів, проте приготування займе мінімум часу. Порційно приготовані кекси підходять для дружнього чаювання або вечора в сімейному колі.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 130 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Банан – 100-200 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Цукрова пудра – за смаком.
  • Цукати – за смаком.

Процес приготування:

1. Борошно слід попередньо просіяти і змішати з розпушувачем.

2. У миску розбити яйця і всипати цукор-пісок, збивати міксером до повного розчинення крупинок цукру приблизно 5 хвилин.

3. Додати сметану і вершкове масло, яке краще заздалегідь розм’якшити при кімнатній температурі, збити до однорідної маси.

4. За допомогою лопатки вмішати в масу борошно, поки не зникнуть грудочки. Тісто повинне вийти густе, як на оладки.

5. Розім’яти банан і перекласти його в тісто, перемішати.

6. Розкласти масу по формах, які повинні бути заповнені на 2/3 від обсягу.

7. Випікати в духовці при температурі близько 200 градусів приблизно 30 хвилин. Перевірити готовність в декількох місцях за допомогою дерев’яної шпажки.

8. Подавати до чаю або кави, попередньо посипавши цукровою пудрою або цукатами.

Як приготувати дуже смачний сирно-банановий кекс з родзинками?

Подвійна користь цього десерту очевидна: він не дуже солодкий, містить сир, банани, лимон, родзинки, а його смак підкорить навіть байдужих до випічки. Трохи зусиль, проста рецептура – і цей оригінальний рецепт здивує гостей і близьких.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 12.

Інгредієнти:

  • Банан – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Яйця – 3 шт.
  • Сир солодкий з ваніллю і родзинками (9% жирності) – 230 гр.
  • Рослинна олія – 1 ст. л.
  • Борошно – 250 гр.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Кислота лимонна – 1/3 ч. ложки

Процес приготування:

1. Форму для сирно-бананового кексу змастити розтопленим маслом і злегка присипати борошном, включити духовку для розігріву до 180 градусів.

2. Заздалегідь просіяне борошно змішати з содою і лимонною кислотою.

3. Лимон очистити, вибрати м’якоть і розім’яти в блендері разом з бананом, додаючи цукор.

4. По одному вбити в пюре яйця, сир, рослинне масло, а потім підмішати борошно.

5. Готове тісто викласти у форму і випікати 40 хвилин при 160 градусах.

6. Готовий сирно-банановий кекс остудити і подавати до гарячих чи холодних напоїв. Приємного апетиту!

Ніжний і повітряний шоколадно-банановий кекс у духовці

Класичне поєднання шоколаду з бананом нікого не залишить байдужим. Яскравий смак і легкість приготування – і цей рецепт стане улюбленим навіть у недосвідченої господині.

Час приготування: 45 хвилин.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Банан – 2 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Масло рослинне – 100 гр.
  • Борошно – 1 склянка
  • Какао-порошок – 2-3 ст. л.
  • Розпушувач – 1,5 ч. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Шоколад – 100 гр.

Процес приготування:

1. Збити міксером до однорідності розм’якшене вершкове масло, два яйця і півсклянки цукру.

2. З одного банана зробити пюре, другий нарізати шматочками.

3. Отримане пюре додати до яєчно-масляної суміші, потім туди ж додати борошно, соду і розпушувач.

4. Додати в тісто какао-порошок, і, постійно перемішуючи, влити рослинне масло.

5. У готове тісто покласти шматочки шоколаду і банана, ретельно перемішати.

6. Викласти тісто в підготовлену і змащену рослинним маслом форму, випікати 30-35 хвилин в духовці при температурі 180-200 градусів.

7. Кекс остудити прямо у формі, в якій він готувався, потім нарізати шматочками і подавати, прикрасивши шоколадом.

Простий і швидкий рецепт приготування ПП бананового кексу

Максимально швидкий, але при цьому дуже смачний банановий кекс, на підготовку якого потрібно всього 5 хвилин і трохи часу в духовці. Легка випічка на основі вівсяної та кукурудзяного борошна з кокосовим маслом і сиропом топінамбура володіє насиченим смаком, а тому порадує і дорослих, і дітей.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Банани – 250 гр.
  • Какао-порошок – 30 гр.
  • Борошно вівсяна – 80 гр.
  • Мука кукурудзяна – 50 гр.
  • Масло кокосове – 10 гр.
  • Сироп топінамбура (або інший підсолоджувач) – 30 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сода – ½ ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Вода – 100 гр.

Процес приготування:

1. Банани пюрировать за допомогою заглибного блендера, додати кокосове масло, сіль і сироп топінамбура, збити.

2. В окремому посуді змішати два види борошна, розпушувач, соду і какао-порошок.Суху суміш ввести в пюре, ретельно перемішати.

3. Довести до кипіння воду і влити в шоколадно-бананову суміш, не охолоджуючи.

4. Швидко перемішати тісто до однорідності і викласти у форму для кексу.

5. Випікати 30-40 хвилин в духовці при температурі 180 градусів. Готовність перевіряти дерев’яною шпажкою.

6. Дістати з духовки, остудити і подавати до чаю або кави. Насолоджуйтесь!

М’які і повітряні бананові кекси на кефірі у формочках

Приготована за цим рецептом смачна випічка готується просто і з максимально доступних продуктів – яєць, кефіру, масла і борошна, а волоські горіхи додають до класичного смаку бананового кексу приємну горіхову нотку.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Банан – 2-3 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Кефір – ½ склянки
  • Цукор-пісок – ½ склянки
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно – 1,5 склянки
  • Розпушувач – 1 пакет.
  • Горіхи волоські – 100 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. У миску розбити яйця, додати цукор і кефір і збити все до розчинення крупинок цукру.

2. Банани нарізати дрібними кубиками.

3. Вершкове масло розтопити і змішати з кефірно-яєчною масою.

4. Всипати в масу борошно з розпушувачем, додати дрібку солі і перемішати, поки тісто не придбає консистенцію густої сметани.

5. Волоські горіхи подрібнити і додати разом з шматочками банана в тісто.

6. Готове тісто вилити у форму, попередньо змащену вершковим маслом. Випікати в духовці 30-40 хвилин при 170-180 градусах.

7. Готову випічку остудити, прикрасити за бажанням цукровою пудрою або горіхами і подавати до столу.

Дивовижно смачний і ароматний банановий кекс з горіхами

Оригінальний рецепт бананового кексу, в який входять горіхи, курага і вівсяні пластівці. Пікантність випіканні надають яскраве поєднання прянощів – кориці та імбиру.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Банан – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Пластівці вівсяні – 85 гр.
  • Борошно пшеничне – 80 гр.
  • Масло рослинне – 110 гр.
  • Горіхи волоські – 100 гр.
  • Курага – 60 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Розпушувач – 1 ст. л.
  • Кориця мелена – 1 ч. л.
  • Імбир сухий мелений – 0,5 ч. л.
  • Ванілін – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. В окремому посуді з’єднати цукор, просіяне борошно, вівсяні пластівці, розпушувач, мелену корицю, імбир і ванілін.

2. В іншій ємності банани розім’яти до консистенції пюре, додати до них яйця і збити, налити рослинне масло і ретельно перемішати.

3. Волоські горіхи злегка підсушити на сухій сковороді і подрібнити, додати в тісто.

4. Курагу промити, обсушити і нарізати, покласти в тісто.

5. Суху підготовлену суміш з борошна і прянощів потроху ввести в тісто і перемішати ложкою або лопаткою.

6. Форму для випічки вистелити пергаментом, викласти тісто і випікати близько години при температурі 180 градусів.

7. Готовий кекс залишити у формі на 10 хвилин, потім викласти на тарілку і дати повністю охолонути.

8. Прикрасити шматочками кураги і волоських горіхів і подавати до столу. Насолоджуйтесь!

Швидкий і легкий рецепт бананового кексу без вершкового масла в духовці

Простий рецепт, за яким можна приготувати смачний банановий кекс навіть без вершкового масла. Готується швидко і легко – підійде навіть для недосвідченої господині або при нестачі часу.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Банан – 3 шт.
  • Борошно – 180 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – 8 ст. л.
  • Сода, погашена оцтом – 1 ч. л. на 2 ч. л. оцту.
  • Ванілін – 1 щіпка.
  • Яйця – 2 шт.
  • Горіхи волоські – 100 гр.

Процес приготування:

1. Банани розім’яти в пюре, змішати з борошном, цукром, сметаною і маслом.

2. В окремій ємності погасити соду оцтом і додати до тіста.

3. Ввести ванілін і яйця, добре перемішати.

4. Горіхи обсмажити на сухій сковороді, дрібно порубати і додати до тіста.

5. У форму, змащену маслом, викласти тісто і випікати при температурі 170 градусів 55-70 хвилин.

6. Дати повністю охолонути і подавати, прикрасивши дрібно нарубаними горіхами.

Дієтичний банановий кекс, приготований на рисовому борошні

Дуже швидкий у приготуванні банановий кекс з шоколадною ноткою підійде тим, хто стежить за фігурою, оскільки в ньому замість звичайного пшеничного борошна використовується рисова, а замість цукру – підсолоджувач, якого потрібно зовсім небагато, тому що банани дають багато солодощі випічці.

Час приготування: 45 хвилин.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Інгредиенты:

  • Банан – 2 шт.
  • Борошно рисова – 150 гр.
  • Какао-порошок – 50 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Молоко – 50 гр.
  • Підсолоджувач – за смаком.
  • Ванілін – за смаком.

Процес приготування:

1. Банани розім’яти виделкою, додати яйця і молоко, збивати міксером до однорідності.

2. Окремо змішати сухі інгредієнти – борошно, какао-порошок, ванілін, розпушувач і підсолоджувач.

3. З’єднати сухі інгредієнти з підготовленою масою, перемішати.

4. Викласти у форму, змащену рослинним маслом і випікати 30-35 хвилин при 180 градусах.

5. Банановий кекс остудити, нарізати і подавати до столу. Приємного апетиту!

Неймовірно смачний і ніжний кекс з бананів на молоці

У бананового кексу, приготованого по цьому рецепту з молоком, виходить в міру вологий м’якуш з характерним банановим смаком та ароматом. Готується легко з найпростіших інгредієнтів, підійде навіть для початківців кулінарів.

Час приготування: 45 хвилин.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Банан – 1 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Молоко – 75 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 125 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Розм’якшене при кімнатній температурі масло збити міксером 1-2 хвилини.

2. У масло, всипати цукор і влити молоко, продовжуючи збивати. Після додати туди яйце, активно перемішувати 1 хвилину.

3. Банан очистити, розім’яти виделкою в пюре і додати до маси.

4. Борошно з’єднати з розпушувачем і ввести в тісто, збиваючи, поки вона не придбає однорідну консистенцію.

5. Форму для випічки вистелити пергаментом і викласти тісто, розрівняти його поверхню.

6. Випікати кекс у духовці 35-40 хвилин при 180 градусах.

7. Готового кексу дати охолонути, нарізати на порційні шматки і подавати з молоком або гарячими напоями.