Банановий пиріг – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Немає нічого смачнішого, ніж випічка, приготовлена своїми руками з любов’ю. Існує безліч варіантів начинок для пирогів, починаючи від фаршу і закінчуючи ягодами. Але сьогодні вашій увазі представляються рецепти бананового пирога, який дуже складно зіпсувати, а готувати елементарно, тому впорається навіть недосвідчений кулінар-аматор.

Простий банановий пиріг в духовці

Простий банановий пиріг в духовці – це дуже смачна випічка для всієї родини. Таке частування порадує своїм легким фруктовим смаком, повітряної текстурою, а також нескладним кулінарним процесом. Таке частування послужить відмінним доповненням до чашки гарячого чаю.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Банан 4 шт.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Борошно 230 гр.
  • Цукор-пісок ½ склянки
  • Ванільний цукор 1 пакет
  • Розпушувач 2 ч. л.
  • Ром 2 ст. л.
  • Масло вершкове 40 гр.
  • Масло рослинне ½ склянки

Процес приготування:

  1. Банановий пиріг спекти дуже просто. Очищаємо банани від шкірки і викладаємо їх у глибоку і зручну для замішування тіста миску. Ретельно розминаємо фрукти виделкою до стану кашки. Щоб маса вийшла більш ніжною, використовуйте добре дозрілі банани.
  2. Доповнюємо бананову масу двома видами цукру. Знову перемішуємо інгредієнти. Цукор повинен повністю розчинитися.
  3. Почергово розбиваємо в заготовку курячі яйця, гарненько вмішуємо їх у бананове пюре.
  4. Тепер просіваємо сюди борошно з розпушувачем, вливаємо дві столові ложки рому. Починаємо вимішувати до з’єднання всіх інгредієнтів.
  5. Вливаємо в масу півсклянки олії.
  6. Гарненько перемішуємо вміст. Залишаємо отримане тісто дозрівати на 20-30 хвилин.
  7. Форму для випікання добре промазуємо вершковим маслом. Вливаємо сюди бананове тісто. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо протягом 45-50 хвилин.
  8. Простий банановий пиріг в духовці готовий. Нарізайте частування на порційні шматочки і подавайте до столу!

Бананово-сирний пиріг в духовці

Приготувати неймовірно ніжний пиріг дуже просто, потрібні лише прості і доступні компоненти, такі як банани, сир, яйця і пшеничне борошно, а в результаті ми отримуємо ароматну домашню випічку, яка скрасить будь чаювання.

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Склад:

Для пісочного тіста:

  • Масло – ½ пачки.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Борошно – 1 склянка
  • Розпушувач тіста – ½ пакетика.

Для начинки:

  • Банани – 2 шт.
  • Сир 9% — 360 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.

Для крихти:

  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Готуємо пісочне тісто. У глибокій ємності змішуємо вершкове масло, яйця і цукровий пісок.

2. Перебиваємо компоненти міксером до однорідності.

3. Далі поступово починаємо вводити просіяне борошно. По консистенції маса повинна бути в’язкою, але не занадто твердою.

4. Скачуємо тісто в кулю, обмотуємо його харчовою плівкою і прибираємо в холодильну камеру десь на 2 години.

5. Для приготування начинки змішуємо нарізані банани, сир і цукор.

6. Продукти для фруктової начинки перебиваємо блендером до стану пюре.

7. Займемося крихтою. В піалу додаємо борошно, цукровий пісок і вершкове масло – ретельно перетираємо за допомогою виделки.

8. В результаті ми отримуємо крихти різного розміру, так і повинно бути.

9. Після закінчення 2 годин виймаємо тісто з холоду і розподіляємо його по формі для запікання, попередньо застеленому пергаментом і формуємо бортики, приблизно 1,5-2 сантиметри заввишки.

10. Поверх піщаної основи рівним шаром розподіляємо фруктово-сирну начинку.

11. Верхівку посипаємо сухарями і відправляємо в духовку на 25-30 хвилин при температурі 200 градусів.

12. Через півгодини пиріг підрум’яниться.

13. Перед подачею ніжний і ароматний пиріг охолодити і нарізаємо порційними шматками. Приємного апетиту!

Швидкий і простий рецепт бананового пирога на сковороді

Навіть якщо у вас несправний духова шафа і немає мультиварки, можна радувати своїх близьких смачною і ароматною випічкою. Сьогодні вашій увазі представляється ніжний бісквітний пиріг з фруктами, а саме, з бананом.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Банани – 2 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Розпушувач тіста – ½ ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • цукрова Пудра – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Починаємо з готування тіста. У глибоку миску розбиваємо яйця, засипаємо цукровий пісок і збиваємо за допомогою віночка або міксера до однорідної в’язкої консистенції. Після, в яєчну масу поступово вводимо просіяне борошно, перемішану з розпушувачем і тісто готове.

2. Сковороду промазуємо невеликою кількістю рослинної олії і викладаємо по всьому діаметру банани, нарізані колечками середньої товщини.

3. Поверх фруктових часточок виливаємо однорідне тісто і ставимо на плиту. Готуємо на середньому вогні під закритою кришкою.

4. Через 10-15 хвилин обережно перевертаємо пиріг і продовжуємо підготовку другої сторони. Приблизно через 5-7 хвилин перевіряємо готовність за допомогою зубочистки і перекладаємо на плоске блюдо.

5. Даємо пирогу охолонути, присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу разом з гарячим і ароматним чаєм. Приємного апетиту!

Як приготувати смачний пиріг з бананів в мультиварці?

Приготувати високий, повітряний і найголовніше смачний пиріг з бананами і горіхами дуже просто. Мультиварка, чудова помічниця у приготуванні випічки, тому від господині потрібно лише мінімум вільного часу і зусиль.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Масло вершкове – 1 пачка.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Яйця – 2 шт.
  • Ванілін – за смаком.
  • Сметана – ½ склянки
  • Сода – 1 ч. л.
  • Борошно – 1,5 склянки
  • Банани – 2 шт.
  • Горіхи волоські – ½ склянки
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. У чашу мультиварки викладаємо цілу упаковку вершкового масла – розтоплюємо і переливаємо в глибоку піалу.

2. До маслу засипаємо цукор-пісок, ванілін і яйця – ретельно перемішуємо вінчиком.

3. Вже в однорідну масу додаємо сметану і знову розмішуємо.

4. Наступним етапом поступово вводимо просіяне і насичену киснем борошно, сіль і соду – замішуємо тісто.

5. Займемося начинкою. Ядра волоських горіхів подрібнюємо, а м’якоть бананів перетираємо в пюре – відправляємо до тесту і ще раз перемішуємо.

6. На дно чаші мультиварки викладаємо лист пергаментного паперу і змащуємо невеликою кількістю масла.

7. Включаємо програму «Випічка, а на таймері встановлюємо 50-55 хвилин. Після звукового сигналу обережно виймаємо пишний пиріг і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Заливний банановий пиріг на кефірі

Приготувати нереально ніжний і смачний пиріг дуже просто, для цього достатньо мати невелику кількість борошна, яєць, бананів і кефіру. В результаті ми отримуємо ароматний фруктовий десерт, який скрасить будь чаювання.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Кефір 3,2% — 1 склянка
  • Майонез – 200 гр.
  • Борошно – 250 гр.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Банан – 2 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Яйця – 3 шт.

Процес приготування:

1. Готуємо необхідні продукти: банани очистити, відміряємо потрібну кількість сипучих компонентів за допомогою кухонних грамових ваг.

2. У глибоку ємність розбиваємо яйця і добре збиваємо міксером до збільшення в об’ємі, після, додаємо сіль і соду, кефір – усе гарненько перемішуємо.

3. Наступним етапом вводимо борошно і майонез – замішуємо тісто по консистенції схоже на густу сметану.

4. Форму для запікання змащуємо рослинним маслом, виливаємо ½ частину тіста і наверх розкладаємо нарізані кружечками банани.

5. Начинку з фруктів заливаємо залишками тіста і відправляємо випікатися протягом 40 хвилин при температурі 180 градусів.

6. Гарячий пиріг обережно перекладаємо на блюдо, охолоджуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як спекти бананово-яблучний пиріг в духовці?

Лише раз, приготувавши це приголомшливий пиріг з бісквітного тіста з начинкою з яблук і бананів, ви будете повторювати цей рецепт знову і знову. Тому що цей десерт просто тане в роті, а його приємний фруктовий аромат розноситься по всьому будинку.

Час готування – 1 ч. 35 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 125 гр.
  • Масло вершкове – 125 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Банани – 4 шт.
  • Яблука – 2 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Сметана 30% — 100 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Крупа манна – 4 ст. л.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Крохмаль – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Готуємо тісто. У глибокій ємності змішуємо яйця з цукровим піском і вершковим маслом (кімнатної температури) – перетираємо до однорідності. В отриману масу додаємо дрібку солі, просіяне борошно і замішуємо податливе тісто. Формуємо з нього кулю, обмотуємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильну камеру на 30-35 хвилин.

2. Займемося начинкою. Яблука натираємо на тертці, банани розминаємо за допомогою вилки – з’єднуємо в мисці і також додаємо лимонний сік, цукор і манну крупу – гарненько перемішуємо.

3. Далі у фруктову масу відправляємо 3 яйця і сметану – знову розмішуємо.

4. Формуємо пиріг. Тісто розгортаємо в тонкий коржик і перекладаємо у форму для запікання, пальцями, формуємо бортики висотою не менше 1,5 сантиметра і припорашиваем крохмалем.

5. Виливаємо начинку і розподіляємо в рівний шар.

6. Готуємо в духовій шафі 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Приємного апетиту!

Пишний шоколадно-банановий пиріг

Банан і шоколад – це безпрограшне поєднання смаків, яке нереально зіпсувати. Готуємо ароматний шоколадний бісквітний десерт з доступних і простих інгредієнтів, які з легкістю можна знайти на полицях будь-якого магазину.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Банани – 3 шт.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Цукор-пісок тростинний – 125 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 120 гр.
  • Какао-порошок – 40 гр.
  • Шоколад темний – 70 гр.
  • ванільний Екстракт – 1 ч. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Сіль – ¼ ч. л.

Процес приготування:

1. Готуємо потрібні нам продукти і починаємо розігрівати духовку до температури 175 градусів.

2. Банани очистити від шкірки і перетираємо виделкою або перебиваємо до консистенції пюре блендером.

3. Масло розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані і з’єднуємо з пюре з банана, екстрактом ванілі, цукром і яйцем.

4. В яєчну суміш поступово вводимо просіяне і насичену киснем борошно і какао-порошок, сіль і соду. Замішуємо Руками тісто.

5. Наступним етапом у тісто додаємо дрібно порубаний шоколад. Рекомендується використовувати якісний і смачний шоколад, так як від цього залежить смак готової випічки.

6. Перекладаємо солодке тісто у форму, змащену невеликою кількістю масла, і випікаємо приблизно 1 годину (в залежності від потужності вашої духовки).

7. Готовий десерт подаємо до столу злегка теплим, прикрасивши пломбіром або збитими вершками. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування бананового пирога зі сметаною

Ніжний пиріг з бананами і заливкою з сметанного крему – дуже простий і швидкий пиріг, який прикрасить, як святковий стіл, так і різноманітить сімейне чаювання. Пісочне тісто і вершкова фруктова начинка – це саме те, що припаде до смаку всім, без винятку.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Борошно – 200 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Банани – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.

Для заливки:

  • Сметана – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. У глибокій тарілці перетираємо яйця з цукровим піском і після додаємо масло, просіяне борошно разом з розпушувачем і замішуємо еластичне тісто.

2. Для приготування заливки з’єднуємо яйце, сметану, борошно і цукор – ретельно перемішуємо до однорідності.

3. Податливе тісто розгортаємо в тонкий коржик і перекладаємо у форму для запікання, руками формуємо бортики, а по периметру викладаємо банани, нарізані колечками. Фруктову начинку покриваємо заливкою і відправляємо в духовку.

4. Випікаємо 20 хвилин при температурі 180 градусів.

5. Готовий заливний пиріг розрізаємо на порційні шматочки і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Дуже смачний банановий пиріг на молоці

Дуже простий і швидкий варіант десерту, для приготування якого знадобляться тільки прості компоненти і трошки вільного часу господині. Ніжне бісквітне тісто в поєднанні з бананом утворюють неймовірно смачний і ароматний домашній пиріг.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Яйця – 2 шт.
  • Маргарин – 150 гр.
  • Молоко – 100 мл
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Сода – ½ ч. л.
  • Борошно – 400-450 гр.
  • Банани – 2 шт.
  • цукрова Пудра – 30 гр.

Процес приготування:

1. У тарілку розбиваємо курячі яйця, засипаємо цукровий пісок і збиваємо міксером близько 5 хвилин.

2. В цукрово-яєчну суміш додаємо банани без шкірки, розминаємо до консистенції пюре і гарненько розмішуємо.

3. В отриману масу заливаємо молоко, розтоплений і приостывший маргарин, а також ½ чайної ложки соди.

4. Знову ретельно вимішуємо і вводимо просіяне і насичену киснем борошно – замішуємо в’язке тісто.

5. Готова маса повинна повільно стікати з лопатки.

6. Форму для запікання промазуємо маслом і виливаємо тісто. Готуємо в духовій шафі близько 35-40 хвилин при температурі 200 градусів.

7. Гарячий пиріг обережно виймаємо з духовки і даємо ще 10 хвилин «відпочити» і настоятися. Після, щедро посипаємо верхівку цукровою пудрою.

8. Заварюємо ароматний чай, пиріг нарізаємо шматочками і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Пісний банановий пиріг без яєць

Навіть при дотриманні посту або відмови від тваринних продуктів можна і потрібно іноді радувати себе смачною і ароматною домашньою випічкою. І сьогодні на порядку денному «бісквітний» пиріг з бананами, який напевно вам сподобається.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Банани (очищені) – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 75 гр.
  • Масло олію – 125 мл
  • Борошно – 200 гр.
  • Розпушувач – 5 гр.

Процес приготування:

1. Два середніх банана перетираємо за допомогою вилки до консистенції пюре і перекладаємо в тару, в якій будемо готувати тісто.

2. До фруктів засипаємо цукровий пісок, заливаємо рослинне масло і гарненько перемішуємо виделкою або віночком до однорідності. Після починаємо повільно вводити борошно, просіяне з розпушувачем, і отримуємо густе в’язке тісто.

3. Форму для запікання устеляємо листом пергаментного паперу для запікання і рівним шаром викладаємо тісто.

4. Для рівномірного пропікання, накриваємо форму фольгою і по всьому периметру робимо невеликі проколи.

5. Випікаємо при температурі 180 градусів 20 хвилин, а після, знімаємо фольгу і готуємо ще півгодини.

6. Готовий пиріг обережно виймаємо з форми і не поспішаючи відокремлюємо від пергаменту.

7. Розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу. Приємного апетиту!