Бараняча нога з айвою, запечена в духовці
Солодка айва карамелізується на м’ясі і надає страві гармонійний смак і соковитість. Цей фрукт дуже корисний, тому ми використовуємо його не тільки при запіканні, але і подамо пюре з айви на стіл разом з м’ясом. Приготування не складне, а результат дуже порадує.
Склад:
- Бараняча нога – 1 шт.(1,5 кг)
- Цибуля білий (середній) – 2 шт.
- лавровий Лист – 2-3 шт.
- Свіжий кардамон – 8 стручків
- Айва стигла – 2 шт.
- Сіль – ½ ч. л.
- Перець чорний – ½ ч. л.
- Масло рослинне – 3-4 ст. л.
Процес приготування:
1. Цибулю очистіть від лушпиння, вимийте під проточною водою і поріжте на 6-8 часточок. Стиглу жовту айву розріжте навпіл, виріжте серцевину і наріжте айву часточками, шкурку у фрукта знімати не потрібно. З кардамону зніміть піну, або для більш сильного смаку цієї приправи можна цілком перемолоти її в ступці.
2. Якщо м’ясо чисте — зайвий раз мити його не потрібно. Досить зішкребти жир, обрізати плівки і видалити жилу, це важливо, щоб у м’яса не було неприємного запаху.
3. Застеліть форму фольгою, щоб страва приготувався рівномірно. Спочатку викладіть шар з половини підготовленого цибулі, спеції і сіль. На нього — баранячу ногу і залишився цибулю зі спеціями і закрийте страву шматочками айви. По краю налийте воду так, щоб вона заповнила 1/3 форми.
4. Накрийте кришкою або фольгою і поставте запікатися в духовку, прогріту до 160 градусів на 1,5-3 години залежно від товщини м’яса і віку тварини. Через 1,5 години перевірте готовність виделкою або зубочисткою. М’ясо має бути м’яким, золотисто-коричневого кольору. Кришку можна зняти за 10 хвилин до готовності і полити соком, що виділився для утворення скоринки.
5. Про готовність м’яса ви дізнаєтесь також з незабутнього дурманящему аромату, який наповнить весь ваш будинок. Айву перекладіть в блендер, подрібніть в пюре і викладіть в окрему страву, подавайте разом з м’ясом, нарізаним скибочками.
6. Можна додатково приготувати на гарнір картопля, пюре, каші або макарони.
Приємного вам апетиту!