Бараняча нога, запечена в духовці – 10 смачних, соковитих рецептів з фото покроково

Бараняча нога з айвою, запечена в духовці

Солодка айва карамелізується на м’ясі і надає страві гармонійний смак і соковитість. Цей фрукт дуже корисний, тому ми використовуємо його не тільки при запіканні, але і подамо пюре з айви на стіл разом з м’ясом. Приготування не складне, а результат дуже порадує.

Склад:

  • Бараняча нога – 1 шт.(1,5 кг)
  • Цибуля білий (середній) – 2 шт.
  • лавровий Лист – 2-3 шт.
  • Свіжий кардамон – 8 стручків
  • Айва стигла – 2 шт.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Перець чорний – ½ ч. л.
  • Масло рослинне – 3-4 ст. л.

Процес приготування:

1. Цибулю очистіть від лушпиння, вимийте під проточною водою і поріжте на 6-8 часточок. Стиглу жовту айву розріжте навпіл, виріжте серцевину і наріжте айву часточками, шкурку у фрукта знімати не потрібно. З кардамону зніміть піну, або для більш сильного смаку цієї приправи можна цілком перемолоти її в ступці.

2. Якщо м’ясо чисте — зайвий раз мити його не потрібно. Досить зішкребти жир, обрізати плівки і видалити жилу, це важливо, щоб у м’яса не було неприємного запаху.

3. Застеліть форму фольгою, щоб страва приготувався рівномірно. Спочатку викладіть шар з половини підготовленого цибулі, спеції і сіль. На нього — баранячу ногу і залишився цибулю зі спеціями і закрийте страву шматочками айви. По краю налийте воду так, щоб вона заповнила 1/3 форми.

4. Накрийте кришкою або фольгою і поставте запікатися в духовку, прогріту до 160 градусів на 1,5-3 години залежно від товщини м’яса і віку тварини. Через 1,5 години перевірте готовність виделкою або зубочисткою. М’ясо має бути м’яким, золотисто-коричневого кольору. Кришку можна зняти за 10 хвилин до готовності і полити соком, що виділився для утворення скоринки.

5. Про готовність м’яса ви дізнаєтесь також з незабутнього дурманящему аромату, який наповнить весь ваш будинок. Айву перекладіть в блендер, подрібніть в пюре і викладіть в окрему страву, подавайте разом з м’ясом, нарізаним скибочками.

6. Можна додатково приготувати на гарнір картопля, пюре, каші або макарони.

Приємного вам апетиту!