Баурсаки – це борошняний виріб, приготоване у фритюрі, традиційне блюдо кочових народів.
Справжній казахська рецепт баурсаков на кефірі
Сьогодні я хочу поділитися цим казахським рецептом баурсаков, приготованих на кефірі. Випічка виходить ніжною і повітряної.
Інгредієнти на
10 порц.
- Борошно пшеничне 1 кг
- Яйце куряче 2 шт.
- Масло рослинне 340 мл
- Цукор-пісок 50 гр.
- Сода харчова 1 ч. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Кефір 450 мл
Процес приготування:
- Як приготувати баурсаки в домашніх умовах за класичним казахському рецептом? Необхідну кількість кефіру налийте в глибоку ємність.
- Потім додати харчову соду і добре перемішуйте масу до утворення характерної реакції.
- Потім по одному введіть курячі яйця.
- За дрібне сито просіяти необхідну кількість пшеничного борошна, додайте необхідну кількість цукрового піску. Кількість цукрового піску регулюйте в залежності від власних смакових переваг. А також додайте сіль.
- Ретельно перемішайте тісто, а потім замісіть його руками.
- Тісто покладіть в глибоку ємність, накрийте кухонним рушником або оберніть харчовою плівкою. Залиште приблизно на 15-20 хвилин відпочити при кімнатній температурі.
- Скориставшись качалкою тісто розкачати в коло товщиною не більше 1 сантиметра.
- Потім, озброївшись спеціальним пристосуванням для тіста або ножем розріжте тісто на шматочки однакового розміру.
- Глибоку каструлю з товстим дном, поставте на вогонь. Налийте необхідну кількість рослинної олії, а потім викладіть тісто в киплячу олію. Періодично помішуючи, обсмажте баурсаки до рум’яної рівномірної скоринки.
- Скориставшись шумівкою вийміть баурсаки з масла.
- Потім викладіть їх на блюдо, застелене паперовими рушниками чи серветками, щоб вбралося зайве масло. Після чого баурсаки перекладіть на блюдо для подачі і подавайте на стіл до свіжозвареної ароматного чаю або кави.
Приємного апетиту!
Баурсаки — справжній татарський рецепт
Баурсаки як різна випічка мають безліч рецептів. Сьогодні я хочу поділитися рецептом справжніх татарських баурсаков. Повітряна випічка виходить неймовірно смачною і апетитною. Приготуйте, і ваші близькі скажуть вам спасибі.
Час готування: 1 година 50 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 10
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 800 гр.
- Молоко тепле – 500 мл
- Масло рослинне для смаження – 500 мл
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Дріжджі пресовані – 20 гр.
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Вода питна – 150 мл
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Необхідну кількість попередньо підігрітого до теплого стану молока і питної води вилийте в глибоку ємність. Потім додайте сіль, цукровий пісок і пресовані дріжджі. Ретельно перемішайте до однорідного стану, а потім влийте столову ложку рослинної олії. Залиште на деякий час.
2. Потім поступово введіть необхідну кількість пшеничного борошна і гарненько замішайте густе еластичне тісто, добре затягніть харчовою плівкою і поставте в тепле місце підніматися приблизно на 30 хвилин.
3. Коли тісто добре підніметься, обімніть його, а потім знову накрийте харчової плівкою і залиште підніматися ще на 30 хвилин.
4. Тісто розкачайте з допомогою качалки в коло товщиною приблизно 1 сантиметр. Скориставшись склянкою, виріжте однакові заготовки.
5. У глибоку каструлю з товстим дном налити необхідну кількість рослинного масла, доведіть до кипіння на помірному вогні, а потім викладіть підготовлені баурсаки. Періодично помішуючи ложкою, обсмажте баурсаки до рівномірної золотистої скоринки апетитною з 2 сторін.
6. Після чого баурсаки викладіть на блюдо, попередньо застелене серветками або паперовими рушниками, щоб вбралося зайве масло. Готові баурсаки подавайте до столу з коханим і гарячими напоями.
Приємного апетиту!
Як приготувати баурсаки на кефірі з дріжджами
Кожна господиня має свій фірмовий рецепт улюбленої випічки. Я сьогодні хочу запропонувати неймовірно смачний рецепт баурсаков, приготованих на кефірі з дріжджами. Випічка виходить ніжною і повітряної. Баурсаки стануть прекрасним частуванням на сімейному чаюванні.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 480 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Дріжджі сухі – 10 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Кефір – 200 мл
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Вода питна – 100 мл
- цукрова Пудра для прикраси
Процес приготування:
1. Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти в необхідній кількості.
2. У глибокій ємності змішайте кефір і питну воду. Додайте необхідну кількість солі, цукру і сухих дріжджів. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції і залиште при кімнатній температурі приблизно на 10 хвилин.
3. Після чого піднялася опару просійте необхідну кількість пшеничного борошна через дрібне сито. Замісіть м’яке еластичне тісто, додайте столову ложку рослинної олії.
4. Тісто скачайте в кулю і викладіть в глибоку ємність. Оберніть харчовою плівкою і залиште підніматися тісто приблизно на 30 хвилин. Коли тісто підніметься в перший раз, акуратно обімніть його і знову накрийте харчової плівкою.
5. Після того як тісто підніметься вдруге, скориставшись качалкою розкачайте його в пласт товщиною приблизно 1,5 сантиметра. Скориставшись склянкою, виріжте однакові рівні заготовки.
6. У глибоку каструлю або сковороду з товстим дном налийте необхідну кількість рослинного масла. Викладіть баурсаки на деякій відстані один від одного, періодично перевертаючи, обсмажте баурсаки з двох сторін до апетитної рум’яної скоринки.
7. Готові баурсаки викладіть на блюдо.
8. За бажанням прикрасити цукровою пудрою і подавайте на стіл зі свіжо ароматним чаєм.
Приємного апетиту!
Баурсаки на кефірі без дріжджів в домашніх умовах
З великим задоволенням хочу поділитися своїм улюбленим рецептом баурсаков, приготованих на кефірі без дріжджів. Випічка виходить ніжною і повітряної. Процес приготування займе мінімальна кількість вашого часу. Приготуйте, і ваші близькі будуть в захваті.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Борошно пшеничне – 500-600 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Масло рослинне – 60 мл
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Кефір – 250 мл
Процес приготування:
1. У глибоку ємність розбийте необхідну кількість курячих яєць, потім додайте цукровий пісок і ретельно перемішайте масу до однорідної пишної консистенції.
2. Після чого влийте необхідну кількість кефіру, а також рослинної олії.
3. Потім через дрібне сито просіяти необхідну кількість пшеничного борошна і додати харчову соду і сіль.
4. Замісіть руками м’яке еластичне тісто і скачайте його в кулю. Залиште при кімнатній температурі відпочити приблизно на 10 хвилин, накривши чистим кухонним рушником.
5. Відпочиле тісто розділіть на однакові частини.
6. У глибоку каструлю або казан з товстим дном налийте необхідну кількість рослинної олії, добре розігрійте на помірному вогні, а потім викладіть підготовлені заготовки з тіста. Обсмажте баурсаки до золотистої рум’яної скоринки з усіх боків.
7. Потім, скориставшись шумівкою, викладіть готові баурсаки на блюдо, застелене паперовими рушниками чи серветками, щоб вбралося зайве масло. Готові баурсаки подавайте на стіл до чаю або улюбленого гарячого напою.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування баурсаков на молоці з дріжджами
Сьогодні хочу поділитися рецептом неймовірно апетитних і смачних баурсаков, приготованих на молоці з дріжджами. Цим рецептом зі мною поділилася моя бабуся. Процес приготування баурсаков досить простий, але довгий, однак результат того вартий.
Час готування: 1 година 50 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 10
Інгредієнти:
- Сметана – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Борошно пшеничне – 1 кг
- Масло рослинне – 200 мл
- Дріжджі сухі – 10 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Молоко – 500 мл
- цукрова Пудра для прикраси
Процес приготування:
1. Щоб тісто добре піднялося, я використовую швидкодіючі дріжджі.
2. Відміряйте необхідну кількість сметани.
3. Вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
4. Приготуйте опару. Молоко підігрійте до теплого стану, додайте в нього необхідну кількість сухих швидкодіючих дріжджів і цукровий пісок, ретельно перемішайте. Ємність оберніть харчовою плівкою і залиште приблизно на 10 хвилин.
5. У піднялася опару додайте необхідну кількість солі.
6. Потім по черзі введіть розтоплене вершкове масло і сметану. Ретельно перемішайте.
7. Поступово через сито просіяти необхідну кількість пшеничного борошна, замісити м’яке еластичне тісто, скачайте його в кулю, накрийте харчовою плівкою або кухонним рушником і залиште підніматися приблизно на годину. Часу може піти і менше. Коли тісто підійде в перший раз, добре обімніть його, знову накрийте рушником або харчовою плівкою і залиште ще раз підніматися.
8. Коли тісто підніметься вдруге, скориставшись качалкою розкачайте його в пласт товщиною приблизно 1,5 см.
9. За допомогою гострого ножа наріжте тісто на однакові шматочки.
10. Відміряйте необхідну кількість рослинного масла.
11. Налийте його в глибоку каструлю з товстим дном. Каструлю поставте на помірний вогонь і доведіть до закипання, після чого викладіть баурсаки.
12. Періодично помішуючи, обсмажте баурсаки до рівномірної золотистої скоринки апетитною з 2 сторін.
13. Готові баурсаки викладіть в ємність, попередньо застелене паперовими рушниками чи серветками, щоб вбралося зайве масло.
14. Потім баурсаки викладіть на блюдо для подачі цукровою пудрою і прикрасьте за бажанням.
Приємного апетиту!
Дуже смачний і простий рецепт баурсаков на молоці без дріжджів
Якщо ви не любите возитися з дріжджовим тістом пропоную приготувати баурсаки на молоці без дріжджів. Рецепт досить простий і не займе у вас багато часу. А в результаті ви отримаєте неймовірно смачну і пишну домашню випічку.
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Молоко – 300 мл
- Масло вершкове – 30 гр.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Борошно пшеничне – 480 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Сіль – щіпка
- Кефір – 100 мл
- цукрова Пудра для прикраси
Процес приготування:
1. У глибокій ємності змішайте необхідну кількість молока і кефіру. Додайте в суміш сіль і харчову соду. Ретельно перемішайте масу до утворення характерною пінливої реакції. Потім в тісто розбийте куряче яйце і додайте цукровий пісок, а також олію і попередньо розтоплене вершкове масло.
2. Скориставшись дрібним ситом, просійте до рідких інгредієнтів необхідну кількість пшеничного борошна. Скориставшись дерев’яною ложкою, замісіть тісто.
3. Потім тісто викладіть на чисту робочу поверхню і добре вимісіть його руками, скачайте велику кулю, накрийте чистим кухонним рушником або харчовою плівкою і залиште приблизно на 10-15 хвилин відпочити.
4. Відпочиле тісто розкачайте в пласт товщиною приблизно 1,5 сантиметра. Тісто розрізати на однакові квадратні частини.
5. Також можна скористатися склянкою вирізати з тіста однакові кружечки.
6. У глибоку каструлю або сковороду з товстим дном налийте необхідну кількість рослинної олії, а потім викладіть баурсаки. Обсмажте їх до апетитної рум’яної золотистої скоринки з 2 сторін.
7. А потім викладіть їх на блюдо або поверхню, попередньо застелену паперовими рушниками, щоб вбралося зайве масло.
8. Готові баурсаки розкладіть на блюді для подачі прикрасьте за бажанням цукровою пудрою і подавайте до ароматного чаю.
Приємного апетиту!
Як приготувати баурсаки на воді в домашніх умовах
Любителям простої домашньої випічки від усієї душі рекомендую приготувати баурсаки на воді. Випічка виходить неймовірно смачною і соковитою. Відмінно підійде для зустрічі гостей. Процес приготування страви займе мінімальну кількість часу.
Час готування: 1 година 15 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Вода питна – 200 мл
- Цукор ванільний – 1 ст. л.
- цукрова Пудра – за смаком
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Дріжджі сухі – 0,5 ч. л.
- Сіль – щіпка
- Цукор-пісок – 50 гр.
Процес приготування:
1. Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти.
2. У глибокій ємності змішайте необхідну кількість теплої питної води і сухих дріжджів, додайте цукровий пісок і ретельно перемішайте до повного розчинення. Опару оберніть харчовою плівкою і залиште приблизно на 10 хвилин. Коли опара добре підніметься, додайте в неї трохи рослинного масла і ретельно перемішайте.
3. Потім поступово просійте необхідну кількість пшеничного борошна, ретельно перемішайте.
4. Після чого тісто добре вимісити руками і скачайте велика куля. Помістіть його в глибоку ємність і оберніть харчовою плівкою або накрийте чистим кухонним рушником. Коли тісто підніметься, трохи обімніть його і залиште піднятися ще раз. Цей процес може зайняти 30-35 хвилин.
5. Готове тісто розділіть на однакові частини.
6. Потім накрийте чистим кухонним рушником і залиште приблизно на 10 хвилин.
7. У глибоку каструлю з товстим дном налити необхідну кількість рослинної олії, а потім викладіть підготовлені заготовки з тіста. Обсмажте баурсаки до апетитної рум’яної скоринки з усіх боків.
8. Гарячі баурсаки викладіть на блюдо, застелене паперовими рушниками, щоб вбралося зайве масло або викладіть на сито, щоб воно скло. Готові баурсаки присипте невеликою кількістю цукрової пудри і подавайте на стіл з улюбленими гарячими напоями.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування сирних баурсаков
Баурсаки – ідеальне борошняне блюдо, яке можна приготувати не тільки на молоці або кефірі, на дріжджах або соді, а також на сирі. Баурсаки, приготовані на сирі, виходять незвичайно ніжними і повітряними. Випічка просто тане у роті.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Сир – 200 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цукор-пісок – за смаком
- Борошно пшеничне – скільки знадобиться
- Масло рослинне – для смаження
- Сода харчова – 1/2 ч. л.
- Сіль – щіпка
- цукрова Пудра для прикраси
Процес приготування:
1. Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування баурсаков на сирі.
2. Необхідну кількість сиру викладіть в глибоку ємність, а потім додайте курячі яйця і сметану.
3. Також додайте необхідну кількість харчової соди, солі і цукрового піску. Кількість цукрового піску регулюйте самостійно у відповідності зі своїми власними смаковими уподобаннями. Скориставшись віночком, ретельно перемішайте масу до однорідної консистенції.
4. Потім поступово через дрібне сито просіяти необхідну кількість борошна. Замісіть м’яке еластичне тісто. Кількість борошна регулюйте самостійно в залежності від вологості сиру. Тісто не повинно липнути до рук. Тісто накрийте рушником і залиште приблизно на 15 хвилин відпочити.
5. Відпочиле тісто розділіть на однакові частини.
6. Значення не має, якої форми баурсаки у вас вийдуть – круглі, квадратні або невизначеної форми.
7. У глибоку сковороду або каструлю з товстим дном налити необхідну кількість рослинної олії, добре розігрійте, викладіть підготовлені баурсаки.
8. Періодично помішуючи, обсмажте до золотистої апетитною скоринки.
9. Гарячі баурсаки викладіть на блюдо.
10. Потім прикрасити цукровою пудрою за бажанням.
11. Готові сирні баурсаки подавайте на стіл з улюбленими гарячими напоями.
Приємного апетиту!
Ароматні і дуже смачні баурсаки з медом
Сьогодні хочу розповісти вам про неймовірно смачний рецепт баурсаков, приготованих з медом. Ароматне ласощі стане чудовим частуванням для ваших близьких і друзів. Обов’язково приготуйте, і ваші рідні будуть в захваті від таких баурсаков.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Мед – 100 гр.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Сода харчова – 1/4 ч. л.
- Сіль – щіпка
- Оцет столовий 9% – 1/4 ч. л.
Процес приготування:
1. Необхідну кількість курячих яєць розбийте в глибоку ємність, додайте сіль, третю частину необхідної кількості цукрового піску і харчову соду погашену оцтом. Скориставшись віночком, добре перемішайте масу до однорідної гладкої консистенції.
2. Потім через сито просіяти частину необхідної кількості пшеничного борошна.
3. За допомогою ложки замішайте тісто.
4. Потім на чисту робочу поверхню просійте залишився кількість пшеничного борошна, викладіть тісто і добре вимішайте його. Тісто скачайте в кулю, накрийте чистим кухонним рушником і залиште приблизно на 10-15 хвилин відпочити.
5. Відпочиле тісто розділіть на однакові рівні частини.
6. У глибоку каструлю або сковороду з товстим дном налийте необхідну кількість рослинної олії, добре розігрійте, викладіть підготовлені баурсаки і обсмажте їх до рівномірної золотистої скоринки з усіх боків.
7. Готові баурсаки викладіть на блюдо, попередньо застелене паперовими рушниками чи серветками, щоб вбралося зайве масло.
8. Потім приготуйте сироп. Залишився кількість цукрового піску викладіть в каструлю з товстим дном, додайте необхідну кількість меду. Постійно помішуючи, доведіть масу до рідкого стану. Баурсаки викладіть в глибоку ємність, а потім залийте їх приготовленим сиропом. Добре перемішайте.
9. Після чого викладіть гіркою на блюдо. Залиште баурсаки просочитися приблизно на 30 хвилин при кімнатній температурі, а потім подавайте на стіл з свежезаваренним ароматним чаєм або кавою.
Приємного чаювання!
Пишні та повітряні баурсаки на сметані
Якщо ви дуже любите солодощі і випічку, тоді цей рецепт для вас. Сьогодні я розповім про незвичайно смачний рецепт баурсаков, приготованих на сметані. Випічка, приготована за цим рецептом, виходить досить пишною і повітряної.
Час приготування: 55 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Сметана – 200 гр.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Сіль – щіпка
- цукрова Пудра для прикраси
Процес приготування:
1. Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти.
2. У глибоку ємність розбийте курячі яйця, додайте необхідну кількість цукрового піску і солі. Гарненько перемішайте масу до однорідної гладкої консистенції.
3. А потім додайте необхідну кількість харчової соди і сметани. Скориставшись столовою ложкою, доведіть масу до однорідної консистенції.
4. Після чого, скориставшись дрібним ситом, просійте необхідну кількість борошна.
5. Замісіть м’яке еластичне тісто.
6. Тісто залиште відпочити приблизно на 10-15 хвилин. Потім відпочиле тісто розділіть на рівні частини.
7. Кожну частину скачайте в ковбаску і наріжте на однакову кількість шматочків.
8. Кожен шматочок тіста скачайте в колобок.
9. Глибоку каструлю з товстим дном, поставте на вогонь, налийте необхідну кількість рослинної олії, добре розігрійте, і викладіть баурсаки.
10. Постійно перемішуючи, обсмажте баурсаки до апетитної рум’яної скоринки з усіх боків.
11. Рум’яні баурсаки викладіть в глибоке блюдо.
12. Присипте їх цукровою пудрою за смаком. Баурсаки, приготовані на сметані, подавайте на стіл з свежезаваренним чаєм.
Приємного апетиту!