Баурсаки – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування баурсаков на молоці з дріжджами

Сьогодні хочу поділитися рецептом неймовірно апетитних і смачних баурсаков, приготованих на молоці з дріжджами. Цим рецептом зі мною поділилася моя бабуся. Процес приготування баурсаков досить простий, але довгий, однак результат того вартий.

Час готування: 1 година 50 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Сметана – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 кг
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Молоко – 500 мл
  • цукрова Пудра для прикраси

Процес приготування:

1. Щоб тісто добре піднялося, я використовую швидкодіючі дріжджі.

2. Відміряйте необхідну кількість сметани.

3. Вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані.

4. Приготуйте опару. Молоко підігрійте до теплого стану, додайте в нього необхідну кількість сухих швидкодіючих дріжджів і цукровий пісок, ретельно перемішайте. Ємність оберніть харчовою плівкою і залиште приблизно на 10 хвилин.

5. У піднялася опару додайте необхідну кількість солі.

6. Потім по черзі введіть розтоплене вершкове масло і сметану. Ретельно перемішайте.

7. Поступово через сито просіяти необхідну кількість пшеничного борошна, замісити м’яке еластичне тісто, скачайте його в кулю, накрийте харчовою плівкою або кухонним рушником і залиште підніматися приблизно на годину. Часу може піти і менше. Коли тісто підійде в перший раз, добре обімніть його, знову накрийте рушником або харчовою плівкою і залиште ще раз підніматися.

8. Коли тісто підніметься вдруге, скориставшись качалкою розкачайте його в пласт товщиною приблизно 1,5 см.

9. За допомогою гострого ножа наріжте тісто на однакові шматочки.

10. Відміряйте необхідну кількість рослинного масла.

11. Налийте його в глибоку каструлю з товстим дном. Каструлю поставте на помірний вогонь і доведіть до закипання, після чого викладіть баурсаки.

12. Періодично помішуючи, обсмажте баурсаки до рівномірної золотистої скоринки апетитною з 2 сторін.

13. Готові баурсаки викладіть в ємність, попередньо застелене паперовими рушниками чи серветками, щоб вбралося зайве масло.

14. Потім баурсаки викладіть на блюдо для подачі цукровою пудрою і прикрасьте за бажанням.

Приємного апетиту!