Бефстроганов з свинини – 10 рецептів класичного бефстроганова з фото покроково

Класичний бефстроганов – традиційне російське блюдо зі свинини в соковитому соусі. Блюдо виходить смачним і ситним. За своїм бажанням можна підібрати будь-який гарнір. Як приготувати відмінний бефстроганов, ви дізнаєтеся з наших 10 рецептів.

Класичний бефстроганов з свинини з підливою на сковороді

Приготувати бефстроганов з свинини досить просто. Свинина виходить дуже соковитою і смачною, а завдяки підливці і гарнір просочується чудовим ароматом.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Свинина 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Бульйон 150 мл
  • Сметана 300 мл
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Масло оливкове для смаження
  • Борошно 2 ст. л.
  • Томатна паста 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати бефстроганов за класичним рецептом, свинину помийте і наріжте невеликими смужками. Посипте м’ясо сіллю і перцем, перемішайте і залиште на 20 хвилин.
  2. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
  3. На сковороді розігрійте оливкову олію і обсмажте на ньому свинину до рум’яної скоринки. Готове м’ясо перекладіть на тарілку.
  4. Потім на сковороді розтопіть вершкове масло, обсмажте цибулю до золотистого кольору. Потім додайте томатну пасту і продовжуйте тушкувати 2-3 хвилини. Далі всипте борошно і готуйте ще 2 хвилини. Після влийте бульйон, доведіть до кипіння і варіть 10-12 хвилин. Потім поверніть в сковороду м’ясо і готуйте ще 3 хвилини.
  5. У кінці додайте сметану, перемішайте, підігрійте підливу і подавайте бефстроганов з гарніром по своєму смаку.

Приємного апетиту!

Бефстроганов з свинини в сметанному соусі на сковороді

Прекрасне м’ясне блюдо зі сметанним соусом. Бефстроганов підійде для будь-якого гарніру: картоплі в будь-якому вигляді, рису або макаронів. Близькі оцінять по достоїнству ваші кулінарні здібності.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Свинина – 500 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сметана – 250 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка – за смаком.

Процес приготування:

1. Свинину наріжте великими шматками, трохи відбийте їх молотком і наріжте м’ясо смужками.

2. Цибулю наріжте півкільцями.

3. На розігріту сковороду влийте олію, на середньому вогні свинину обсмажте до рум’яної скоринки. Потім додайте цибулю, сіль, перець і паприку, продовжуйте смажити до готовності.

4. Далі додайте сметану, перемішайте і тушкуйте бефстроганов під кришкою 15-20 хвилин.

5. Якщо соус виходить дуже густим, можна розбавити її водою або вершками. Подавайте бефстроганов в гарячому вигляді з гарніром за смаком.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт бефстроганова зі свинини з грибами

Бефстроганов – це м’ясо по-строгановськи. Якщо додати в блюдо гриби, то вони тільки покращать його смакові якості і додадуть більше аромату. Готується бефстроганов дуже легко.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Свинина – 700 гр.
  • Печериці – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • томатна Паста – 1-2 ст. л
  • Сметана – 200 мл

Процес приготування:

1. Гриби наріжте скибочками і обсмажте на сухій сковороді, поки не випарується вся волога.

2. На іншій сковороді обсмажте нарізану півкільцями цибулю.

3. Свинину наріжте брусками, перекладіть його в миску, додайте борошно і перемішайте, щоб кожен шматочок був покритий борошном. Потім додайте м’ясо на сковороду до цибулі, перемішайте і смажте до золотистої скоринки.

4. Далі додайте сметану і томатну пасту, перемішайте, зменшіть вогонь і тушкуйте під кришкою 40 хвилин.

5. Потім додайте гриби, сіль і перець, перемішайте, прогрійте кілька хвилин і можна подавати страву на стіл.

Приємного апетиту!

Як приготувати соковитий бефстроганов з свинини з томатною пастою?

Смачна вечеря з соковитим м’ясом у підливці з томатної пасти. Бефстроганов – відоме блюдо російської кухні. М’ясо спеціально швидко обсмажується до рум’яної скоринки, щоб всі його соки запечатались всередині.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Свинина – 500 гр.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Вино сухе – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сметана – 100 мл
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Свинину наріжте скибочками по 1 сантиметру товщиною і відбийте їх з двох сторін.

2. Потім наріжте м’ясо на більш дрібні шматки і обваляйте їх у борошні.

3. Обсмажте м’ясо на олії до золотистого кольору.

4. М’ясо викладіть на тарілку і окремо обсмажте цибулю до готовності.

5. Потім поверніть м’ясо на сковороду, додайте подрібнений часник і продовжуйте готувати.

6. Після цього влийте вино, перемішайте і дайте йому трохи випаруватися. Посоліть і поперчіть засмажку. В окремій мисці змішайте сметану і томатну пасту, викладіть суміш в сковороду, перемішайте, зменшіть вогонь і готуйте бефстроганов під кришкою 20-25 хвилин.

7. До бефстроганову відмінно підійде картопляне пюре. Блюдо посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Ніжний і м’який бефстроганов з свинини з вершками

Бефстроганов готується відносно швидко. І якщо ви хочете приготувати смачне і ситне блюдо на вечерю без великих трудовитрат, то це дуже вдалий варіант. Тим більше, що вершки роблять страву неймовірно ніжним.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Свинина – 350 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Олія соняшникова 50 мл
  • Вершки – 200 мл
  • Борошно – 1 ч. л.
  • Зелень – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,7 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.

2. Свинину наріжте пластинками, відбийте з двох сторін.

3. Потім наріжте м’ясо дрібними шматками і обсмажте на рослинному маслі до золотистої скоринки. Наприкінці посоліть і приправте.

4. Далі додайте до м’яса цибулю, перемішайте і смажте 5-7 хвилин.

5. Борошно розведіть в невеликій кількості вершків. Потім цю суміш і вершки влити на сковороду. Тушкуйте бефстроганов на повільному вогні під кришкою 20 хвилин.

6. В кінці додайте зелень, перемішайте і бефстроганов готовий.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт бефстроганова з свинини в мультиварці

Бефстроганов за своїм зовнішнім виглядом нагадує гуляш. Свинину необхідно нарізати дрібними шматочками, щоб вони встигли протушкувати. Це блюдо можна приготувати не тільки на сковороді, але і в мультиварці.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4-5.

Склад:

  • Свинина – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Масло соняшникова 20 мл
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Соус томатний – 2 ст. л.
  • Вода – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа – за смаком.
  • Цибуля зелена – за смаком.

Процес приготування:

1. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте невеликими кубиками.

2. Свинину наріжте невеликими брусками.

3. Увімкніть мультиварку, активуйте режим «Смаження», влийте рослинне масло, викладіть свинину, смажте 10 хвилин.

4. Потім додайте цибулю і продовжуйте готувати 6-10 хвилин.

5. Після цього додайте сметану, томатний соус, борошно, сіль і спеції, перемішайте і продовжуйте готувати в режимі «Гасіння» 30 хвилин.

6. Подавайте бефстроганов з гарніром, посипавши його подрібненим зеленою цибулею.

Приємного апетиту!

Дуже смачний бефстроганов з свинини з солоними огірками

Бефстроганов можна готувати з різним складом інгредієнтів. Щоб зробити страву більш цікавим і пікантним, в нього додають солоні огірочки. Пропонуємо і вам спробувати цей варіант бефстроганова.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Свинина – 600 гр.
  • Гриби – 300 гр.
  • Огірки солоні – 2-3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • томатна Паста – 1,5 ст. л.
  • Сметана – 200 мл
  • Вино сухе – 0,5 склянки
  • Борошно пшеничне – 2-3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. На рослинному маслі обсмажте гриби.

2. Цибулю наріжте кубиками, додайте до грибів і продовжуйте смажити ще 2-3 хвилини.

3. Далі додайте томатну пасту, перемішайте і тушкуйте кілька хвилин. Потім додайте півсклянки води і тушкуйте 5-10 хвилин.

4. Солоні огірки наріжте соломкою.

5. М’ясо наріжте невеликими шматочками, змішайте його з сіллю і борошном.

6. На розігрітій сковороді швидко обсмажте м’ясо до рум’яної скоринки.

7. До м’яса додати гриби з цибулею, огірки і сметану.

8. Також влийте вино.

9. Все добре перемішайте і тушкуйте на повільному вогні 10 хвилин. Потім додайте спеції і варіть ще 20 хвилин, якщо страва вийшла дуже густий, розбавте його водою.

10. Подавайте бефстроганов з гарніром з картоплі або каш.

Приємного апетиту!

Як приготувати м’який бефстроганов з грибами у вершковому соусі?

В приготуванні бефстроганова немає нічого складного, проте це страва має чудовий смак. М’ясо і гриби спочатку обсмажують на сильному вогні, потім гаситься в ніжному вершковому соусі.

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Свинина – 600 гр.
  • Печериці – 200 гр.
  • Вершки – 400-500 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – 3-4 ст. л.

Процес приготування:

1. Свинину вимити, промокніть від рідини, наріжте невеликими шматочками.

2. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями, гриби – скибочками. На сковороді спочатку обсмажте цибулю до прозорості.

3. Потім додайте на сковороду гриби і продовжуйте смажити ще 4-5 хвилин.

4. Далі викладіть м’ясо і продовжуйте смажити, поки воно не почне змінювати колір.

5. В окремій ємності прогрійте вершки майже до кипіння і влийте їх на сковороду до засмажки. Додайте сіль і спеції за смаком, перемішайте і тушкуйте бефстроганов під кришкою при помірному вогні 25-30 хвилин.

6. Готовий бефстроганов посипте рубаним зеленим цибулею і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Бефстроганов зі свининою та печерицями в сметанному соусі

Бефстроганов з свинини і печериць в сметанному соусі є досить ситним і поживним стравою, тому його зазвичай подають на обід з різними гарнірами. Завдяки сметанному соусу свинина стає ніжною і соковитою, так і з печерицями цей соус чудово гармонує.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Свинина – 250 гр.
  • Печериці – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сметана – 150 мл
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Свинину наріжте кубиками і швидко обсмажте на сильному вогні до утворення золотистої скоринки.

2. На окремій сковороді пасеруйте цибулю до прозорості.

3. Потім до цибулі додайте часточки печериць і продовжуйте смажити, поки не випарується рідина.

4. Після цього додайте борошно і швидко перемішайте вміст сковороди.

5. Влийте півсклянки гарячої води. перемішайте, викладіть в сковороду м’ясо, посоліть і приправте за смаком.

6. Додайте подрібнений часник і сметану, перемішайте і продовжуйте гасити бефстроганов на повільному вогні 25-30 хвилин.

7. Готовий бефстроганов посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Соковитий і дуже смачний бефстроганов з свинини з молоком

Це смачне і ситне блюдо готується повсюдно: в ресторанах, їдалень, будинки. Бефстроганов є стравами російської кухні і кухарі вже давно відійшли від класичного рецепту і готують його з різними соусами, наприклад, на основі з молока.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Свинина – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Масло – для смаження.
  • Для соусу:
  • Молоко – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кмин – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Цибулю очистіть від лушпиння, розріжте на чотири частини, потім подрібніть в блендері.

2. Отриману масу обсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору.

3. Свинину вимити, промокніть паперовими рушниками і наріжте невеликими шматочками.

4. Викладіть м’ясо на сковороду до цибулі і продовжуйте смажити 4-5 хвилин.

5. Молоко змішайте з борошном, додайте сіль, перець і кмин. Збийте суміш віночком, щоб не було грудочок. Влийте соус на сковороду.

6. Тушкуйте бефстроганов під закритою кришкою на помірному вогні 15-20 хвилин. Готову страву подавайте в гарячому вигляді з гарніром по своєму смаку.

Приємного апетиту!