Класичний бефстроганов – традиційне російське блюдо зі свинини в соковитому соусі. Блюдо виходить смачним і ситним. За своїм бажанням можна підібрати будь-який гарнір. Як приготувати відмінний бефстроганов, ви дізнаєтеся з наших 10 рецептів.
Класичний бефстроганов з свинини з підливою на сковороді
Приготувати бефстроганов з свинини досить просто. Свинина виходить дуже соковитою і смачною, а завдяки підливці і гарнір просочується чудовим ароматом.
Інгредієнти на
4 порц.
- Свинина 600 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Бульйон 150 мл
- Сметана 300 мл
- Масло вершкове 50 гр.
- Масло оливкове для смаження
- Борошно 2 ст. л.
- Томатна паста 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Щоб приготувати бефстроганов за класичним рецептом, свинину помийте і наріжте невеликими смужками. Посипте м’ясо сіллю і перцем, перемішайте і залиште на 20 хвилин.
- Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
- На сковороді розігрійте оливкову олію і обсмажте на ньому свинину до рум’яної скоринки. Готове м’ясо перекладіть на тарілку.
- Потім на сковороді розтопіть вершкове масло, обсмажте цибулю до золотистого кольору. Потім додайте томатну пасту і продовжуйте тушкувати 2-3 хвилини. Далі всипте борошно і готуйте ще 2 хвилини. Після влийте бульйон, доведіть до кипіння і варіть 10-12 хвилин. Потім поверніть в сковороду м’ясо і готуйте ще 3 хвилини.
- У кінці додайте сметану, перемішайте, підігрійте підливу і подавайте бефстроганов з гарніром по своєму смаку.
Приємного апетиту!
Бефстроганов з свинини в сметанному соусі на сковороді
Прекрасне м’ясне блюдо зі сметанним соусом. Бефстроганов підійде для будь-якого гарніру: картоплі в будь-якому вигляді, рису або макаронів. Близькі оцінять по достоїнству ваші кулінарні здібності.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- Свинина – 500 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Сметана – 250 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Паприка – за смаком.
Процес приготування:
1. Свинину наріжте великими шматками, трохи відбийте їх молотком і наріжте м’ясо смужками.
2. Цибулю наріжте півкільцями.
3. На розігріту сковороду влийте олію, на середньому вогні свинину обсмажте до рум’яної скоринки. Потім додайте цибулю, сіль, перець і паприку, продовжуйте смажити до готовності.
4. Далі додайте сметану, перемішайте і тушкуйте бефстроганов під кришкою 15-20 хвилин.
5. Якщо соус виходить дуже густим, можна розбавити її водою або вершками. Подавайте бефстроганов в гарячому вигляді з гарніром за смаком.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт бефстроганова зі свинини з грибами
Бефстроганов – це м’ясо по-строгановськи. Якщо додати в блюдо гриби, то вони тільки покращать його смакові якості і додадуть більше аромату. Готується бефстроганов дуже легко.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Свинина – 700 гр.
- Печериці – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- томатна Паста – 1-2 ст. л
- Сметана – 200 мл
Процес приготування:
1. Гриби наріжте скибочками і обсмажте на сухій сковороді, поки не випарується вся волога.
2. На іншій сковороді обсмажте нарізану півкільцями цибулю.
3. Свинину наріжте брусками, перекладіть його в миску, додайте борошно і перемішайте, щоб кожен шматочок був покритий борошном. Потім додайте м’ясо на сковороду до цибулі, перемішайте і смажте до золотистої скоринки.
4. Далі додайте сметану і томатну пасту, перемішайте, зменшіть вогонь і тушкуйте під кришкою 40 хвилин.
5. Потім додайте гриби, сіль і перець, перемішайте, прогрійте кілька хвилин і можна подавати страву на стіл.
Приємного апетиту!
Як приготувати соковитий бефстроганов з свинини з томатною пастою?
Смачна вечеря з соковитим м’ясом у підливці з томатної пасти. Бефстроганов – відоме блюдо російської кухні. М’ясо спеціально швидко обсмажується до рум’яної скоринки, щоб всі його соки запечатались всередині.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Свинина – 500 гр.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Вино сухе – 100 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сметана – 100 мл
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Свинину наріжте скибочками по 1 сантиметру товщиною і відбийте їх з двох сторін.
2. Потім наріжте м’ясо на більш дрібні шматки і обваляйте їх у борошні.
3. Обсмажте м’ясо на олії до золотистого кольору.
4. М’ясо викладіть на тарілку і окремо обсмажте цибулю до готовності.
5. Потім поверніть м’ясо на сковороду, додайте подрібнений часник і продовжуйте готувати.
6. Після цього влийте вино, перемішайте і дайте йому трохи випаруватися. Посоліть і поперчіть засмажку. В окремій мисці змішайте сметану і томатну пасту, викладіть суміш в сковороду, перемішайте, зменшіть вогонь і готуйте бефстроганов під кришкою 20-25 хвилин.
7. До бефстроганову відмінно підійде картопляне пюре. Блюдо посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Ніжний і м’який бефстроганов з свинини з вершками
Бефстроганов готується відносно швидко. І якщо ви хочете приготувати смачне і ситне блюдо на вечерю без великих трудовитрат, то це дуже вдалий варіант. Тим більше, що вершки роблять страву неймовірно ніжним.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Свинина – 350 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Олія соняшникова 50 мл
- Вершки – 200 мл
- Борошно – 1 ч. л.
- Зелень – 1 ч. л.
- Сіль – 0,7 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
2. Свинину наріжте пластинками, відбийте з двох сторін.
3. Потім наріжте м’ясо дрібними шматками і обсмажте на рослинному маслі до золотистої скоринки. Наприкінці посоліть і приправте.
4. Далі додайте до м’яса цибулю, перемішайте і смажте 5-7 хвилин.
5. Борошно розведіть в невеликій кількості вершків. Потім цю суміш і вершки влити на сковороду. Тушкуйте бефстроганов на повільному вогні під кришкою 20 хвилин.
6. В кінці додайте зелень, перемішайте і бефстроганов готовий.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт бефстроганова з свинини в мультиварці
Бефстроганов за своїм зовнішнім виглядом нагадує гуляш. Свинину необхідно нарізати дрібними шматочками, щоб вони встигли протушкувати. Це блюдо можна приготувати не тільки на сковороді, але і в мультиварці.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4-5.
Склад:
- Свинина – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Масло соняшникова 20 мл
- Сметана – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Соус томатний – 2 ст. л.
- Вода – 100 мл
- Сіль – за смаком.
- Приправа – за смаком.
- Цибуля зелена – за смаком.
Процес приготування:
1. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте невеликими кубиками.
2. Свинину наріжте невеликими брусками.
3. Увімкніть мультиварку, активуйте режим «Смаження», влийте рослинне масло, викладіть свинину, смажте 10 хвилин.
4. Потім додайте цибулю і продовжуйте готувати 6-10 хвилин.
5. Після цього додайте сметану, томатний соус, борошно, сіль і спеції, перемішайте і продовжуйте готувати в режимі «Гасіння» 30 хвилин.
6. Подавайте бефстроганов з гарніром, посипавши його подрібненим зеленою цибулею.
Приємного апетиту!
Дуже смачний бефстроганов з свинини з солоними огірками
Бефстроганов можна готувати з різним складом інгредієнтів. Щоб зробити страву більш цікавим і пікантним, в нього додають солоні огірочки. Пропонуємо і вам спробувати цей варіант бефстроганова.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- Свинина – 600 гр.
- Гриби – 300 гр.
- Огірки солоні – 2-3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- томатна Паста – 1,5 ст. л.
- Сметана – 200 мл
- Вино сухе – 0,5 склянки
- Борошно пшеничне – 2-3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. На рослинному маслі обсмажте гриби.
2. Цибулю наріжте кубиками, додайте до грибів і продовжуйте смажити ще 2-3 хвилини.
3. Далі додайте томатну пасту, перемішайте і тушкуйте кілька хвилин. Потім додайте півсклянки води і тушкуйте 5-10 хвилин.
4. Солоні огірки наріжте соломкою.
5. М’ясо наріжте невеликими шматочками, змішайте його з сіллю і борошном.
6. На розігрітій сковороді швидко обсмажте м’ясо до рум’яної скоринки.
7. До м’яса додати гриби з цибулею, огірки і сметану.
8. Також влийте вино.
9. Все добре перемішайте і тушкуйте на повільному вогні 10 хвилин. Потім додайте спеції і варіть ще 20 хвилин, якщо страва вийшла дуже густий, розбавте його водою.
10. Подавайте бефстроганов з гарніром з картоплі або каш.
Приємного апетиту!
Як приготувати м’який бефстроганов з грибами у вершковому соусі?
В приготуванні бефстроганова немає нічого складного, проте це страва має чудовий смак. М’ясо і гриби спочатку обсмажують на сильному вогні, потім гаситься в ніжному вершковому соусі.
Час готування: 55 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Свинина – 600 гр.
- Печериці – 200 гр.
- Вершки – 400-500 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – 3-4 ст. л.
Процес приготування:
1. Свинину вимити, промокніть від рідини, наріжте невеликими шматочками.
2. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями, гриби – скибочками. На сковороді спочатку обсмажте цибулю до прозорості.
3. Потім додайте на сковороду гриби і продовжуйте смажити ще 4-5 хвилин.
4. Далі викладіть м’ясо і продовжуйте смажити, поки воно не почне змінювати колір.
5. В окремій ємності прогрійте вершки майже до кипіння і влийте їх на сковороду до засмажки. Додайте сіль і спеції за смаком, перемішайте і тушкуйте бефстроганов під кришкою при помірному вогні 25-30 хвилин.
6. Готовий бефстроганов посипте рубаним зеленим цибулею і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Бефстроганов зі свининою та печерицями в сметанному соусі
Бефстроганов з свинини і печериць в сметанному соусі є досить ситним і поживним стравою, тому його зазвичай подають на обід з різними гарнірами. Завдяки сметанному соусу свинина стає ніжною і соковитою, так і з печерицями цей соус чудово гармонує.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Свинина – 250 гр.
- Печериці – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Сметана – 150 мл
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Свинину наріжте кубиками і швидко обсмажте на сильному вогні до утворення золотистої скоринки.
2. На окремій сковороді пасеруйте цибулю до прозорості.
3. Потім до цибулі додайте часточки печериць і продовжуйте смажити, поки не випарується рідина.
4. Після цього додайте борошно і швидко перемішайте вміст сковороди.
5. Влийте півсклянки гарячої води. перемішайте, викладіть в сковороду м’ясо, посоліть і приправте за смаком.
6. Додайте подрібнений часник і сметану, перемішайте і продовжуйте гасити бефстроганов на повільному вогні 25-30 хвилин.
7. Готовий бефстроганов посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Соковитий і дуже смачний бефстроганов з свинини з молоком
Це смачне і ситне блюдо готується повсюдно: в ресторанах, їдалень, будинки. Бефстроганов є стравами російської кухні і кухарі вже давно відійшли від класичного рецепту і готують його з різними соусами, наприклад, на основі з молока.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Свинина – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Масло – для смаження.
- Для соусу:
- Молоко – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кмин – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Цибулю очистіть від лушпиння, розріжте на чотири частини, потім подрібніть в блендері.
2. Отриману масу обсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору.
3. Свинину вимити, промокніть паперовими рушниками і наріжте невеликими шматочками.
4. Викладіть м’ясо на сковороду до цибулі і продовжуйте смажити 4-5 хвилин.
5. Молоко змішайте з борошном, додайте сіль, перець і кмин. Збийте суміш віночком, щоб не було грудочок. Влийте соус на сковороду.
6. Тушкуйте бефстроганов під закритою кришкою на помірному вогні 15-20 хвилин. Готову страву подавайте в гарячому вигляді з гарніром по своєму смаку.
Приємного апетиту!