Березовий сік – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Як самостійно зробити домашній березовий квас з житнім хлібом і родзинками?

Газований домашній квас часто готують на житньому хлібі та ізюмі. Пропонує оригінальний рецепт з використанням березового соку. Порадуйте близьких або гостей яскравим напоєм власного приготування.

Час готування: 4 дні

Час приготування: 3 дні

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • березовий Сік – 2 л
  • Хліб житній – 3 скибочки.
  • Родзинки – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Скибочки житнього хліба поділяємо на невеликі кубики. Розкладаємо їх за формою або деку, випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин.

2. Слідом перебираємо ізюм від зіпсованих частинок. Далі продукт промиваємо і залишаємо обсихати.

3. Через кілька шарів марлі або дрібного сита проціджуємо основу напою – березовий сік.

4. В банку або пляшку вливаємо чистий сік. Занурюємо в нього теплі сухарики і родзинки. Закриваємо заготівлю і тримаємо її 3 дні при кімнатній температурі.

5. Через три дні відбудеться бродіння. Після цього проціджуємо готовий напій, кілька годин охолоджуємо його в холодильнику і подаємо до столу!