Як самостійно зробити домашній березовий квас з житнім хлібом і родзинками?
Газований домашній квас часто готують на житньому хлібі та ізюмі. Пропонує оригінальний рецепт з використанням березового соку. Порадуйте близьких або гостей яскравим напоєм власного приготування.
Час готування: 4 дні
Час приготування: 3 дні
Порцій – 2 л.
Інгредієнти:
- березовий Сік – 2 л
- Хліб житній – 3 скибочки.
- Родзинки – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Скибочки житнього хліба поділяємо на невеликі кубики. Розкладаємо їх за формою або деку, випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин.
2. Слідом перебираємо ізюм від зіпсованих частинок. Далі продукт промиваємо і залишаємо обсихати.
3. Через кілька шарів марлі або дрібного сита проціджуємо основу напою – березовий сік.
4. В банку або пляшку вливаємо чистий сік. Занурюємо в нього теплі сухарики і родзинки. Закриваємо заготівлю і тримаємо її 3 дні при кімнатній температурі.
5. Через три дні відбудеться бродіння. Після цього проціджуємо готовий напій, кілька годин охолоджуємо його в холодильнику і подаємо до столу!