Біляші – 10 дуже смачних домашніх рецептів біляшів з мясом на сковороді з покроковими фото

Дуже смачні домашні біляші з м’ясом, смажені на сковороді

Смачні домашні біляші – це рум’яна хрустка скориночка і соковита м’ясна начинка. Оцініть класичний рецепт приготування гарячої закуски на дріжджах і кефірі. Порадуйте близьких ситним частуванням.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Фарш м’ясний 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста ½ шт.
  • Борошно 2.5 склянки
  • Кефір-1 склянка
  • Свіжі дріжджі 15 гр.
  • Цукор-пісок 3 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати дуже смачні біляші з м’ясом в домашніх умовах? Підготуємо необхідні продукти за списком. Цибулю очищаємо від лушпиння, фарш заздалегідь розморожуємо.
  2. Дріжджі розводимо з цукром і теплим кефіром. Можна капнути трохи рослинного масла. Розмішуємо і залишаємо на 5 хвилин.
  3. Далі додаємо меншу частину борошна, знову розмішуємо і залишаємо опару, поки вона не збільшиться в об’ємі.
  4. Посипаємо заготівлю двома пучками солі і починаємо просіяти борошно.
  5. Акуратно замішуємо тісто до утворення щільного і еластичного кома. Накриваємо продукт рушником і залишаємо його на годину в теплому місці.
  6. Поки підходить тісто, підготуємо начинку. Подрібнюємо цибулю і змішати його з фаршем, меленим перцем і сіллю за смаком.
  7. Поділяємо готове тісто на невеликі шматочки і розгортаємо їх в товсті кола.
  8. У кожен кружечок розміщуємо начинку. Загортаємо її в тісто.
  9. Так робимо і з іншими продуктами.
  10. Нагріваємо сковороду з рослинним маслом і викладаємо в нього підготовлені біляші.
  11. Обсмажуємо з кожного боку до яскравого рум’янцю.
  12. Готові хрусткі біляші подаємо до столу зі сметаною і напоями. Приємного апетиту!