Дуже смачні домашні біляші з м’ясом, смажені на сковороді
Смачні домашні біляші – це рум’яна хрустка скориночка і соковита м’ясна начинка. Оцініть класичний рецепт приготування гарячої закуски на дріжджах і кефірі. Порадуйте близьких ситним частуванням.
Інгредієнти на
12 порц.
- Фарш м’ясний 300 гр.
- Цибуля ріпчаста ½ шт.
- Борошно 2.5 склянки
- Кефір-1 склянка
- Свіжі дріжджі 15 гр.
- Цукор-пісок 3 ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Як приготувати дуже смачні біляші з м’ясом в домашніх умовах? Підготуємо необхідні продукти за списком. Цибулю очищаємо від лушпиння, фарш заздалегідь розморожуємо.
- Дріжджі розводимо з цукром і теплим кефіром. Можна капнути трохи рослинного масла. Розмішуємо і залишаємо на 5 хвилин.
- Далі додаємо меншу частину борошна, знову розмішуємо і залишаємо опару, поки вона не збільшиться в об’ємі.
- Посипаємо заготівлю двома пучками солі і починаємо просіяти борошно.
- Акуратно замішуємо тісто до утворення щільного і еластичного кома. Накриваємо продукт рушником і залишаємо його на годину в теплому місці.
- Поки підходить тісто, підготуємо начинку. Подрібнюємо цибулю і змішати його з фаршем, меленим перцем і сіллю за смаком.
- Поділяємо готове тісто на невеликі шматочки і розгортаємо їх в товсті кола.
- У кожен кружечок розміщуємо начинку. Загортаємо її в тісто.
- Так робимо і з іншими продуктами.
- Нагріваємо сковороду з рослинним маслом і викладаємо в нього підготовлені біляші.
- Обсмажуємо з кожного боку до яскравого рум’янцю.
- Готові хрусткі біляші подаємо до столу зі сметаною і напоями. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування біляшів на кефірі без дріжджів
Ніжне і повітряне тісто для біляшів виходить на кефірі. Приготуйте продукт з ситної м’ясною начинкою і подавайте до столу в якості гарячої закуски. Страву можна доповнити сметаною або іншим соусом до смаку.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 20
Склад:
- Борошно – 350 гр.
- Кефір – 200 мл
- Сода – 0,5 ч. л.
- Цукор – 0,5 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Для начинки:
- Фарш м’ясний – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Вливаємо кефір в глибоку миску. Сюди ж просіваємо борошно, соду, цукор і сіль. Вимішуємо тісто руками до щільного і гладкого стану, потім даємо йому відпочити.
2. В окремому посуді змішуємо фарш з сіллю, чорним меленим перцем і подрібненою цибулею. Тісто розділяємо на невеликі шматочки.
3. З кожного шматочка тіста розкачуємо невеликий щільний гурток, в центр якого викладаємо м’ясний фарш зі спеціями. Загортаємо краю продукту.
4. Розігріваємо сковороду і вливаємо в неї рослинне масло. Викладаємо біляші і обсмажуємо з усіх боків до золотистої скоринки.
5. Рум’яні біляші з м’ясною начинкою готові. Викладайте на блюдо кілька шарів паперового рушника, щоб видалити зайвий жир. Після можна подавати до столу!
Повітряні біляші на кефірі з сухими дріжджами як пух
Ніжні і повітряні біляші виходять з домашнього тесту на кефірі з сухими дріжджами. Соковита м’ясна начинка доповнить продукт своїм ароматом. Подавайте блюдо теплим на сімейний сніданок або обід.
Час готування: 1 година 40 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 16
Інгредієнти:
- Борошно – 750 гр.
- Кефір – 400 мл
- Яйце – 2 шт.
- Дріжджі сухі – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л..
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Для начинки:
- Фарш м’ясний – 0,4 кг
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Сто мілілітрів кефіру злегка підігріваємо і розчиняємо в ньому цукор, столову ложку борошна і сухі дріжджі. Розмішуємо опару і залишаємо її на 7-10 хвилин.
2. В окремий посуд вливаємо залишився кефір. Сюди ж розбиваємо два курячих яйця, додаємо сіль і вершкове масло розтануло.
3. Додаємо до суміші опару і просіяне борошно. Розмішуємо тісто, накриваємо рушником і ставимо на годину в тепле місце. За цей час продукт стане пишним і повітряним.
4. Готове тісто розминаємо руками і поділяємо на невеликі шматки, кожен з яких розгортаємо в невеликий товстий гурток.
5. Окремо готуємо начинку. Змішуємо фарш з подрібненою цибулею, сіллю і меленим перцем. Начиняємо і формуємо біляші.
6. Ставимо на плиту сковороду з рослинним маслом. Викладаємо біляші і смажимо їх на середньому вогні до готовності, підрум’янюємо кожну сторону.
7. Готові біляші з ніжним і повітряним тестом готові. Викладайте на тарілку і подавайте до столу!
Пишні м’ясні біляші на дріжджовому тесті з молоком
На ніжному молочному дріжджовому тесті виходять пишні та звабливі біляші. Начинка з м’ясного фаршу зробить страву соковитою і поживним. Подавайте закуску в гарячому вигляді.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 12
Інгредієнти:
- Борошно – 300 гр.
- Молоко – 200 мл
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Для начинки:
- Фарш м’ясний – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Дріжджове тісто можна приготувати самостійно або в хлібопічці. Якщо використовуємо другий варіант, то завантажуємо в контейнер спершу сухі інгредієнти. Починаємо з дріжджів.
2. Далі просіваємо борошно за допомогою сита. Висипаємо інгредієнт в ємність. Додаємо сіль і цукор.
3. Розтоплюємо вершкове масло. Потім з’єднуємо його з молоком. Вливаємо до сухих продуктів.
4. Включаємо хлібопічка в режимі «дріжджове тісто» і чекаємо, коли воно підійде. В ручному приготуванні продукт слід самостійно замісити і залишити на годину в теплому місці.
5. Готове дріжджове тісто розділяємо на невеликі частини, які скачуємо в кульки.
6. Відразу підготуємо і начинку. Перемішуємо в глибокій посуді м’ясний фарш, сіль, перець і подрібнену ріпчасту цибулю.
7. Кожен кульку тіста розкачуємо в невеликий товстий гурток. По центру кожної заготовки кладемо начинку з фаршу.
8. Загортаємо краї тіста, залишаючи невеликий отвір.
9. Розігріваємо сковороду з великою кількістю рослинного масла. Обсмажуємо продукт з обох боків до яскравого рум’янцю.
10. Викладаємо готові золотисті біляші з дріжджового тіста на тарілки і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Як посмажити біляші з м’ясом на молоці без дріжджів?
Простий і швидкий рецепт домашніх біляшів з м’ясом – на ніжному тісті без використання дріжджів. Готовий продукт порадує хрусткою золотистою скоринкою та соковитою начинкою.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 12
Інгредієнти:
- Борошно – 2 склянки
- Молоко – 200 мл
- Сода – 0,5 ч. л.
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
Для начинки:
- Фарш м’ясний – 0,3 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Почнемо з приготування начинки. Розморожений м’ясний фарш розмішуємо зі спеціями: сіллю, меленим чорним перцем і дрібно нарізаною ріпчастою цибулею.
2. Для тіста просіваємо борошно в глибоку посуд. Сюди ж висипаємо сіль, цукор, соду. Додаємо злегка підігріте молоко і вершкове масло.
3. Гарненько замішуємо тісто до еластичного і щільного стану. Далі розділяємо його на невеликі шматочки, з яких ліпимо кола.
4. У кожен гурток тесту викладаємо трохи фаршу зі спеціями, загортаємо краю. Обсмажуємо продукт в розігрітій сковороді на рослинному маслі.
5. Підсмажені і рум’яні біляші з м’ясом готові. Викладайте страву на тарілку і пригощайте близьких!
Простий рецепт приготування біляшів на дріжджовому тесті на воді
На простому дріжджовому тесті виходять соковиті і пишні біляші з начинкою. Гаряче блюдо послужить живильним домашнім сніданком або доповненням до обіду. Подавайте з зеленню і сметаною.
Час готування: 1 година 40 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 16
Інгредієнти:
- Борошно – 4 склянки
- Вода – 2 склянки
- Дріжджі сухі – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – за смаком.
Для начинки:
- Фарш м’ясний – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. У глибоку тарілку просіваємо борошно через дрібне сито. Сюди ж додаємо сіль, цукор і сухі дріжджі. Можна влити трохи рослинного масла для м’якості тесту.
2. Далі вливаємо теплу кип’ячену воду. Розмішуємо до зникнення грудочок.
3. Залишаємо заготовку в теплому місці на 1 годину. Тісто за цей час стане більш пишним.
4. Підготуємо начинку. У глибокій тарілці розмішуєм розморожений м’ясний фарш і подрібнену ріпчасту цибулю.
5. За смаком додаємо сіль і чорний мелений перець.
6. Гарненько перемішуємо вміст.
7. Шматочок повітряного і жидковатого тіста викладаємо на стіл, просыпанный борошном.
8. Обвалюємо шматочок у борошні з обох сторін і по центру розміщуємо м’ясну начинку.
9. Щільно загортаємо начинку в тісто. Також чинимо і з іншими продуктами.
10. Розігріваємо сковороду, вливаємо в неї олію і обсмажуємо до золотистого кольору продукт з обох сторін.
11. Гарячі і соковиті біляші з м’ясом готові. Можна подавати до столу!
Дуже смачні домашні біляші з м’ясом і картоплею
Поживна і цікава начинка для біляшів виходить з картоплі і м’ясного фаршу. Подавайте блюдо гарячим до сніданку або в якості перекусу. Можна доповнити сметаною і ароматною зеленню.
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 18
Інгредієнти:
- Борошно – 2 склянки
- Кефір – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Для начинки:
- Фарш м’ясний – 0,5 кг
- Картопля – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. У глибоку тарілку просіваємо борошно, цукор і сіль. Сюди ж вливаємо розтоплене вершкове масло, кефір і розбиваємо курячі яйця.
2. Ретельно вимішуємо продукти, поки не отримаємо гладке і еластичне тісто. Залишаємо його на час відпочивати.
3. В цей час готуємо начинку. Чистимо і промиваємо картоплю, нарізаємо його дрібними кубиками.
4. Розмішуєм картоплю в глибокій мисці і додаємо до нього фарш, сіль і спеції за смаком. Розмішуємо.
5. Повертаємося до тесту. Поділяємо його на невеликі рівні шматочки.
6. Кожен шматочок розгортаємо в невеликий гурток. По центру викладаємо начинку і загортаємо.
7. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо сюди біляші і обсмажуємо до рум’яної скоринки. Готуємо на середньому вогні, щоб начинка добре пропеклась.
8. Гарячі біляші з м’ясом і картоплею викладаємо на тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Простий рецепт лінивих біляшів на кефірі з фаршем
Апетитні ледачі біляші можна приготувати на кефірі. Вони порадують вас швидким та простим приготуванням, за смаком продукт нагадає пишні м’ясні оладки. Підходить для сімейних сніданків або перекусів.
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 12
Інгредієнти:
- Борошно – 2 склянки
- Кефір – 2 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Фарш м’ясний – 0,5 кг
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. З’єднуємо яйце з кефіром, сіллю, содою і цукром. Сюди ж просіваємо борошно і після ретельно збиваємо масу. Повинно вийти тягуче тісто рідкувате.
2. Шматочок розмороженого фаршу посипаємо спеціями за смаком. Це можуть бути сухі трави або суміш перців.
3. Далі пряне м’ясо занурюємо в тісто.
4. Ретельно розмішуємо вміст. Важливо, щоб фарш рівномірно розподілився.
5. З рослинною олією розігріваємо сковороду. Викладаємо підготовлене тісто для ледачих біляшів за допомогою ложки. Обсмажуємо з двох боків до хрусткої скоринки.
6. Готові біляші з м’ясом розкладаємо по порційних тарілках і подаємо до столу. Можна доповнити сметаною!
Соковиті біляші з м’ясом на заварне тісто, смажені на сковороді
Оригінальні та яскраві за смаком біляші виходять з хрусткого заварного тіста. Начиніть продукт м’ясним фаршем. Це зробить блюдо соковитим і ароматним. Порадуйте домашніх живильної гарячою закускою!
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 12
Інгредієнти:
- Борошно – 1 склянка
- Вода – 300 мл
- Масло вершкове – 80 гр.
- Дріжджі сухі – 10 гр.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Фарш м’ясний – 0,3 кг
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. У глибокому посуді з’єднуємо половину борошна, цукор, сіль і розм’якшене вершкове масло. Заливаємо продукти половиною склянки окропу. Ретельно розмішуємо масу.
2. Далі вливаємо воду, що залишилася, просіваємо залишки борошна, і додаємо дріжджі. Руками вимішуємо тісто до однорідності і залишаємо його підніматися на 1 годину в теплому місці.
3. За цей час готуємо начинку. З’єднуємо заморожений м’ясний фарш зі спеціями за смаком.
4. Начиняємо шматочки підготовленого тіста фаршем і кладемо їх у розігріту з рослинною олією сковороду. Обсмажуємо з обох боків до золотистої рум’яної скоринки.
5. Рум’яні і апетитні біляші з заварного тіста викладаємо на тарілку і подаємо до столу. Готово!
Дуже смачні домашні біляші з курячим фаршем
З біляші можна приготувати з начинкою з курячого фаршу. Блюдо виходить ніжним і соковитим. Оцініть поживну ідею для вашого сімейного перекусу. Продукт однаково смачний в гарячому і охолодженому вигляді.
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 12
Інгредієнти:
- Борошно – 1,5 склянки
- Молоко – 200 мл
- Яйце – 1 шт.
- Дріжджі сухі – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Для начинки:
- Фарш курячий – 0,3 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за вуксу.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. У глибоку тарілку висипаємо сухі дріжджі і цукор.
2. Підігріваємо молоко і вливаємо його в суху масу. Розмішуємо віночком.
3. Залишаємо опару на 10 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
4. Додаємо в опару сіль і всипаємо просіяне борошно. Ретельно розмішуємо вміст.
5. Залишаємо повітряне тісто підходити в тепле місце на 1 годину.
6. В цей час підготуємо м’ясну начинку. Розморожений курячий фарш змішуємо з сіллю, меленим чорним перцем і подрібненою цибулею.
7. З готового тіста ліпимо невеликі кружечки і розмішуєм в них начинку з курячого фаршу зі спеціями.
8. Щільно загортаємо біляші.
9. Обсмажуємо заготовку в сковороді з прогрітим рослинним маслом. Готуємо до яскравого рум’янцю.
10. Ніжні і соковиті біляші з начинкою з курячого фаршу готові. Можна подавати до столу!