Дуже смачні домашні біляші з м’ясом, смажені на сковороді
Смачні домашні біляші – це рум’яна хрустка скориночка і соковита м’ясна начинка. Оцініть класичний рецепт приготування гарячої закуски на дріжджах і кефірі. Порадуйте близьких ситним частуванням.
Інгредієнти на
12 порц.
- Фарш м’ясний 300 гр.
- Цибуля ріпчаста ½ шт.
- Борошно 2.5 склянки
- Кефір-1 склянка
- Свіжі дріжджі 15 гр.
- Цукор-пісок 3 ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Як приготувати дуже смачні біляші з м’ясом в домашніх умовах? Підготуємо необхідні продукти за списком. Цибулю очищаємо від лушпиння, фарш заздалегідь розморожуємо.
- Дріжджі розводимо з цукром і теплим кефіром. Можна капнути трохи рослинного масла. Розмішуємо і залишаємо на 5 хвилин.
- Далі додаємо меншу частину борошна, знову розмішуємо і залишаємо опару, поки вона не збільшиться в об’ємі.
- Посипаємо заготівлю двома пучками солі і починаємо просіяти борошно.
- Акуратно замішуємо тісто до утворення щільного і еластичного кома. Накриваємо продукт рушником і залишаємо його на годину в теплому місці.
- Поки підходить тісто, підготуємо начинку. Подрібнюємо цибулю і змішати його з фаршем, меленим перцем і сіллю за смаком.
- Поділяємо готове тісто на невеликі шматочки і розгортаємо їх в товсті кола.
- У кожен кружечок розміщуємо начинку. Загортаємо її в тісто.
- Так робимо і з іншими продуктами.
- Нагріваємо сковороду з рослинним маслом і викладаємо в нього підготовлені біляші.
- Обсмажуємо з кожного боку до яскравого рум’янцю.
- Готові хрусткі біляші подаємо до столу зі сметаною і напоями. Приємного апетиту!
