Повітряні біляші на кефірі з сухими дріжджами як пух
Ніжні і повітряні біляші виходять з домашнього тесту на кефірі з сухими дріжджами. Соковита м’ясна начинка доповнить продукт своїм ароматом. Подавайте блюдо теплим на сімейний сніданок або обід.
Час готування: 1 година 40 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 16
Інгредієнти:
- Борошно – 750 гр.
- Кефір – 400 мл
- Яйце – 2 шт.
- Дріжджі сухі – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л..
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Для начинки:
- Фарш м’ясний – 0,4 кг
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Сто мілілітрів кефіру злегка підігріваємо і розчиняємо в ньому цукор, столову ложку борошна і сухі дріжджі. Розмішуємо опару і залишаємо її на 7-10 хвилин.
2. В окремий посуд вливаємо залишився кефір. Сюди ж розбиваємо два курячих яйця, додаємо сіль і вершкове масло розтануло.
3. Додаємо до суміші опару і просіяне борошно. Розмішуємо тісто, накриваємо рушником і ставимо на годину в тепле місце. За цей час продукт стане пишним і повітряним.
4. Готове тісто розминаємо руками і поділяємо на невеликі шматки, кожен з яких розгортаємо в невеликий товстий гурток.
5. Окремо готуємо начинку. Змішуємо фарш з подрібненою цибулею, сіллю і меленим перцем. Начиняємо і формуємо біляші.
6. Ставимо на плиту сковороду з рослинним маслом. Викладаємо біляші і смажимо їх на середньому вогні до готовності, підрум’янюємо кожну сторону.
7. Готові біляші з ніжним і повітряним тестом готові. Викладайте на тарілку і подавайте до столу!