Біляші – 10 дуже смачних домашніх рецептів біляшів з мясом на сковороді з покроковими фото

Повітряні біляші на кефірі з сухими дріжджами як пух

Ніжні і повітряні біляші виходять з домашнього тесту на кефірі з сухими дріжджами. Соковита м’ясна начинка доповнить продукт своїм ароматом. Подавайте блюдо теплим на сімейний сніданок або обід.

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 16

Інгредієнти:

  • Борошно – 750 гр.
  • Кефір – 400 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Дріжджі сухі – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л..
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для начинки:

  • Фарш м’ясний – 0,4 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Сто мілілітрів кефіру злегка підігріваємо і розчиняємо в ньому цукор, столову ложку борошна і сухі дріжджі. Розмішуємо опару і залишаємо її на 7-10 хвилин.

2. В окремий посуд вливаємо залишився кефір. Сюди ж розбиваємо два курячих яйця, додаємо сіль і вершкове масло розтануло.

3. Додаємо до суміші опару і просіяне борошно. Розмішуємо тісто, накриваємо рушником і ставимо на годину в тепле місце. За цей час продукт стане пишним і повітряним.

4. Готове тісто розминаємо руками і поділяємо на невеликі шматки, кожен з яких розгортаємо в невеликий товстий гурток.

5. Окремо готуємо начинку. Змішуємо фарш з подрібненою цибулею, сіллю і меленим перцем. Начиняємо і формуємо біляші.

6. Ставимо на плиту сковороду з рослинним маслом. Викладаємо біляші і смажимо їх на середньому вогні до готовності, підрум’янюємо кожну сторону.

7. Готові біляші з ніжним і повітряним тестом готові. Викладайте на тарілку і подавайте до столу!