Пишні м’ясні біляші на дріжджовому тесті з молоком
На ніжному молочному дріжджовому тесті виходять пишні та звабливі біляші. Начинка з м’ясного фаршу зробить страву соковитою і поживним. Подавайте закуску в гарячому вигляді.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 12
Інгредієнти:
- Борошно – 300 гр.
- Молоко – 200 мл
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Для начинки:
- Фарш м’ясний – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Дріжджове тісто можна приготувати самостійно або в хлібопічці. Якщо використовуємо другий варіант, то завантажуємо в контейнер спершу сухі інгредієнти. Починаємо з дріжджів.
2. Далі просіваємо борошно за допомогою сита. Висипаємо інгредієнт в ємність. Додаємо сіль і цукор.
3. Розтоплюємо вершкове масло. Потім з’єднуємо його з молоком. Вливаємо до сухих продуктів.
4. Включаємо хлібопічка в режимі «дріжджове тісто» і чекаємо, коли воно підійде. В ручному приготуванні продукт слід самостійно замісити і залишити на годину в теплому місці.
5. Готове дріжджове тісто розділяємо на невеликі частини, які скачуємо в кульки.
6. Відразу підготуємо і начинку. Перемішуємо в глибокій посуді м’ясний фарш, сіль, перець і подрібнену ріпчасту цибулю.
7. Кожен кульку тіста розкачуємо в невеликий товстий гурток. По центру кожної заготовки кладемо начинку з фаршу.
8. Загортаємо краї тіста, залишаючи невеликий отвір.
9. Розігріваємо сковороду з великою кількістю рослинного масла. Обсмажуємо продукт з обох боків до яскравого рум’янцю.
10. Викладаємо готові золотисті біляші з дріжджового тіста на тарілки і подаємо до столу. Приємного апетиту!