Біляші – 10 дуже смачних домашніх рецептів біляшів з мясом на сковороді з покроковими фото

Пишні м’ясні біляші на дріжджовому тесті з молоком

На ніжному молочному дріжджовому тесті виходять пишні та звабливі біляші. Начинка з м’ясного фаршу зробить страву соковитою і поживним. Подавайте закуску в гарячому вигляді.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 12

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для начинки:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Дріжджове тісто можна приготувати самостійно або в хлібопічці. Якщо використовуємо другий варіант, то завантажуємо в контейнер спершу сухі інгредієнти. Починаємо з дріжджів.

2. Далі просіваємо борошно за допомогою сита. Висипаємо інгредієнт в ємність. Додаємо сіль і цукор.

3. Розтоплюємо вершкове масло. Потім з’єднуємо його з молоком. Вливаємо до сухих продуктів.

4. Включаємо хлібопічка в режимі «дріжджове тісто» і чекаємо, коли воно підійде. В ручному приготуванні продукт слід самостійно замісити і залишити на годину в теплому місці.

5. Готове дріжджове тісто розділяємо на невеликі частини, які скачуємо в кульки.

6. Відразу підготуємо і начинку. Перемішуємо в глибокій посуді м’ясний фарш, сіль, перець і подрібнену ріпчасту цибулю.

7. Кожен кульку тіста розкачуємо в невеликий товстий гурток. По центру кожної заготовки кладемо начинку з фаршу.

8. Загортаємо краї тіста, залишаючи невеликий отвір.

9. Розігріваємо сковороду з великою кількістю рослинного масла. Обсмажуємо продукт з обох боків до яскравого рум’янцю.

10. Викладаємо готові золотисті біляші з дріжджового тіста на тарілки і подаємо до столу. Приємного апетиту!