Простий рецепт приготування біляшів на дріжджовому тесті на воді
На простому дріжджовому тесті виходять соковиті і пишні біляші з начинкою. Гаряче блюдо послужить живильним домашнім сніданком або доповненням до обіду. Подавайте з зеленню і сметаною.
Час готування: 1 година 40 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 16
Інгредієнти:
- Борошно – 4 склянки
- Вода – 2 склянки
- Дріжджі сухі – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – за смаком.
Для начинки:
- Фарш м’ясний – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. У глибоку тарілку просіваємо борошно через дрібне сито. Сюди ж додаємо сіль, цукор і сухі дріжджі. Можна влити трохи рослинного масла для м’якості тесту.
2. Далі вливаємо теплу кип’ячену воду. Розмішуємо до зникнення грудочок.
3. Залишаємо заготовку в теплому місці на 1 годину. Тісто за цей час стане більш пишним.
4. Підготуємо начинку. У глибокій тарілці розмішуєм розморожений м’ясний фарш і подрібнену ріпчасту цибулю.
5. За смаком додаємо сіль і чорний мелений перець.
6. Гарненько перемішуємо вміст.
7. Шматочок повітряного і жидковатого тіста викладаємо на стіл, просыпанный борошном.
8. Обвалюємо шматочок у борошні з обох сторін і по центру розміщуємо м’ясну начинку.
9. Щільно загортаємо начинку в тісто. Також чинимо і з іншими продуктами.
10. Розігріваємо сковороду, вливаємо в неї олію і обсмажуємо до золотистого кольору продукт з обох сторін.
11. Гарячі і соковиті біляші з м’ясом готові. Можна подавати до столу!