Біляші – 10 дуже смачних домашніх рецептів біляшів з мясом на сковороді з покроковими фото

Простий рецепт лінивих біляшів на кефірі з фаршем

Апетитні ледачі біляші можна приготувати на кефірі. Вони порадують вас швидким та простим приготуванням, за смаком продукт нагадає пишні м’ясні оладки. Підходить для сімейних сніданків або перекусів.

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 12

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки
  • Кефір – 2 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. З’єднуємо яйце з кефіром, сіллю, содою і цукром. Сюди ж просіваємо борошно і після ретельно збиваємо масу. Повинно вийти тягуче тісто рідкувате.

2. Шматочок розмороженого фаршу посипаємо спеціями за смаком. Це можуть бути сухі трави або суміш перців.

3. Далі пряне м’ясо занурюємо в тісто.

4. Ретельно розмішуємо вміст. Важливо, щоб фарш рівномірно розподілився.

5. З рослинною олією розігріваємо сковороду. Викладаємо підготовлене тісто для ледачих біляшів за допомогою ложки. Обсмажуємо з двох боків до хрусткої скоринки.

6. Готові біляші з м’ясом розкладаємо по порційних тарілках і подаємо до столу. Можна доповнити сметаною!