Простий рецепт лінивих біляшів на кефірі з фаршем
Апетитні ледачі біляші можна приготувати на кефірі. Вони порадують вас швидким та простим приготуванням, за смаком продукт нагадає пишні м’ясні оладки. Підходить для сімейних сніданків або перекусів.
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 12
Інгредієнти:
- Борошно – 2 склянки
- Кефір – 2 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Фарш м’ясний – 0,5 кг
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. З’єднуємо яйце з кефіром, сіллю, содою і цукром. Сюди ж просіваємо борошно і після ретельно збиваємо масу. Повинно вийти тягуче тісто рідкувате.
2. Шматочок розмороженого фаршу посипаємо спеціями за смаком. Це можуть бути сухі трави або суміш перців.
3. Далі пряне м’ясо занурюємо в тісто.
4. Ретельно розмішуємо вміст. Важливо, щоб фарш рівномірно розподілився.
5. З рослинною олією розігріваємо сковороду. Викладаємо підготовлене тісто для ледачих біляшів за допомогою ложки. Обсмажуємо з двох боків до хрусткої скоринки.
6. Готові біляші з м’ясом розкладаємо по порційних тарілках і подаємо до столу. Можна доповнити сметаною!