Білий гриб – 10 простих і смачних рецептів приготування страв з покроковими фото

Крем-суп з білих грибів з вершками

Крем-суп з білих грибів з вершками має вершковим яскравим смаком. Страва добре буде виглядати, як на святі, так і в звичайний день. Кремова текстура дуже подобається дітям. Приготуйте ароматний суп, і порадуйте домочадців.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Білі гриби сухі – 30 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Вершки густі/сметана – 50 мл
  • Сир плавлений – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 1 зубчик
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти для запашного першого страви.

Крок 2. Сушені гриби покласти в окріп на півгодини.

Крок 3. Набряклі білі грибочки нарізаємо так, як подобається.

Крок 4. Відвар, в якому настоювалися гриби, проціджуємо і виливаємо в каструлю.

Крок 5. Грибну нарізку підсмажуємо на сковорідці з вершковим маслом до приємної золотавості.

Крок 6. З морквини чистимо шкірку і нарізаємо кубиками. Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо довільно. На окремій сковорідці прогріваємо вершкове масло і припускаємо овочеву нарізку.

Крок 7. Коли обсмажування розм’якшиться, наливаємо вершки або кладемо сметану підвищеної жирності.

Крок 8. Перчимо і солимо. Розмішавши, тушкуємо до утворення дрібних бульбашок.

Крок 9. Подрібнюємо сир теркою.

Крок 10. Обжарку пробиваємо занурювальним приладом. Розбавляємо грибним відваром. Розчиняємо плавлений сир. Якщо буде потрібно, ще раз пробиваємо до гладкості.

Крок 11. Вимитий кріп подрібнюємо. Очищений часник подрібнюємо зручним способом. У каструлю з бульйоном відправляємо ароматну нарізку і обсмажені гриби.

Крок 12. Доводимо страву до готовності, відрегулювавши смак спеціями. Кип’ятимо і вимикаємо конфорку.

Крок 13. Прокип’ятити, відразу ж презентуємо кулінарний шедевр порційно, на свій розсуд прикрашаємо. В остившем вигляді блюдо швидко густіє, тому потрібно готувати порцію, яку відразу можна з’їсти. У розігрітому стані втрачається презентабельний вигляд. Приємного апетиту!