Бісквіт в мультиварці – 10 рецептів приготування пишного бісквіту з покроковими фото

Як приготувати смачний шоколадний бісквіт в мультиварці

Цей шоколадний бісквіт повинен сподобається любителям пухкої випічки з какао. Він виходить пористим, злегка вологим, але при цьому розсипчастим, і дуже високим! Дивно, як красиво оформляється тісто при випічці в мультиварці. Технологія приготування тіста трохи відрізняється від класичного методу замішування бісквітної маси, але результат перевершує всі очікування. Випечений бісквіт ідеально підходить для тортів, а також може виступати і як самостійна ласощі в компанії з глазур’ю або з простою посипання цукровою пудрою.

Час приготування: 80 хв

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Порошок какао – 60 гр.
  • Цукор-пісок – 205 гр.
  • Масло рослинне рафіноване – 125 мл
  • Сода – 0,7 ч. л.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Вода – 175 мл
  • Жовтки яєчні – 4 шт.
  • Білки яєчні – 6 шт.
  • Борошно – 200 гр.
  • Сіль – щіпка.
  • Масло рослинне для змащування – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Готуємо продукти для приготування тіста. Борошно просіваємо через дрібне сито разом із сіллю, содою і розпушувачем.

2. У невеликій сотейник виливаємо вказану кількість води, додаємо какао порошок. Ставимо ємність на плиту і при помішуванні доводимо суміш до кипіння. Виходить повністю однорідна маса. Знімаємо сковороду з плити і даємо вмісту повністю охолонути.

3. Для приготування тіста яйця розбиваємо і відокремлюємо білки від жовтків. Білки поміщаємо в окрему ємність, а жовтки з’єднуємо з 180 грамів цукрового піску в мисці. Зверніть увагу, що для приготування тіста використовуємо чотири жовтка і шість білків.

4. Збиваємо жовтки разом з цукром міксером на високій швидкості. Працюємо вінцями, поки не вийде щільна і досить стійка піна світло-жовтого кольору. Цукрові кристали повинні практично повністю розчинитися.

5. Вводимо у збиті жовтки охолоджену рідину з какао і рослинне масло без запаху.

6. Перемішуємо суміш віночком до повної однорідності.

7. Просіяне борошно разом із сіллю, содою і розпушувачем висипаємо поверх шоколадно-жовткової маси.

8. Акуратно вимішуємо лопаткою або ложкою круговими рухами, піднімаючи нижній шар тіста наверх.

9. Окремо збиваємо білки разом з цукром міксером на високих оборотах в щільну піну з стійкими піками.

10. Вводимо в шоколадне тісто третину збитих білків і акуратно вмішуємо їх в загальну масу.

11. Потім додаємо білки, що залишилися, також і обережними круговими рухами вмішуємо їх у тісто. Готова маса повинна мати густу, але легку і пишну консистенцію, бути повністю однорідною, без грудочок і крупинок.

12. Внутрішні стінки чаші мультиварки змащуємо тонким шаром рослинного масла за допомогою силіконової пензлика. Викладаємо приготоване тісто, розрівнюємо поверхню.

13. Чашу встановлюємо в мультиварку і вибираємо режим «Випічка» на 80 хвилин. Час випічки залежить від потужності мультиварки. Щоб не помилитися, після закінчення години від початку роботи програми відкриваємо прилад і легко натискуючи пальцем на поверхню бісквіта. Якщо вона сира і волога, продовжуємо випікання і повторюємо тест на готовність трохи пізніше. Якщо тісто сухе і запечене – бісквіт готовий.

14. Готовий бісквіт залишаємо в чаші при відкритій кришці для охолодження до теплої температури. Потім перевертаємо чашу разом з бісквітом догори дном на решітку і в такому положенні залишаємо випічку на три-чотири години.

15. Після закінчення зазначеного часу обережно відокремлюємо випічку від стінок чаші, провівши між ними і бісквітом тонкої лопаткою. Дістаємо бісквіт.

16. Після такого тривалого охолодження бісквіт стає більш стійким, стабілізованою, його зручно розрізати ножному на потрібну кількість коржів. Оскільки виріб виходить високим, близько дев’яти сантиметрів, то легко виходить п’ять коржів.

Приємного апетиту!