Як приготувати шоколадний бісквітний рулет в домашніх умовах
Смачний шоколадний рулет з основою з бісквітного тіста – це бажане ласощі на будь-якому столі. Поєднувати його можна з будь-якою начинкою із сиру, фруктів, варення або іншого саморобного крему.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Яйця курячі – 4 шт.
- Цукор – 80 гр.
- Борошно пшеничне – 80 гр.
- Сода харчова – 1 гр.
- Какао – 2 ст. л.
- Масло – для змазування пергаменту.
Для начинки:
- Вершки 30-33 % – 150 гр.
- Сир – 150 гр.
- цукрова Пудра – 3 ст. л.
Для глазурі:
- Шоколад – 60 гр.
- Вершки 30-33 % – 30 гр.
Процес приготування:
1. Яйця збийте з цукром до утворення пишної світлої маси.
2. Борошно змішайте з содою і какао, цю суміш просіяти в миску зі збитими яйцями і перемішайте. Тісто має бути однорідним і повітряним.
3. Викладіть тісто на застелене пергаментом деко, змащене маслом. Випікайте бісквіт в духовці при 180 градусах 15 хвилин.
4. У гарячому вигляді скрутіть рулет разом з папером, після остигання корж буде м’яким і податливим.
5. Сир перетріть виделкою і змішайте його з вершками і цукровою пудрою.
6. Рулет розкрутіть, відокремте від пекарської папери, змастіть сирним кремом і знову загорніть корж в рулет.
7. Шоколад розтопіть на водяній бані, охолодіть і змішайте з вершками. Глазур’ю полийте бісквітний рулет і приберіть його на 40-60 хвилин у холодильник. Готовий рулет наріжте на шматочки і подавайте до чаю.
Приємного апетиту!