Бісквітний рулет – 10 швидких і простих рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Як приготувати шоколадний бісквітний рулет в домашніх умовах

Смачний шоколадний рулет з основою з бісквітного тіста – це бажане ласощі на будь-якому столі. Поєднувати його можна з будь-якою начинкою із сиру, фруктів, варення або іншого саморобного крему.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Цукор – 80 гр.
  • Борошно пшеничне – 80 гр.
  • Сода харчова – 1 гр.
  • Какао – 2 ст. л.
  • Масло – для змазування пергаменту.

Для начинки:

  • Вершки 30-33 % – 150 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • цукрова Пудра – 3 ст. л.

Для глазурі:

  • Шоколад – 60 гр.
  • Вершки 30-33 % – 30 гр.

Процес приготування:

1. Яйця збийте з цукром до утворення пишної світлої маси.

2. Борошно змішайте з содою і какао, цю суміш просіяти в миску зі збитими яйцями і перемішайте. Тісто має бути однорідним і повітряним.

3. Викладіть тісто на застелене пергаментом деко, змащене маслом. Випікайте бісквіт в духовці при 180 градусах 15 хвилин.

4. У гарячому вигляді скрутіть рулет разом з папером, після остигання корж буде м’яким і податливим.

5. Сир перетріть виделкою і змішайте його з вершками і цукровою пудрою.

6. Рулет розкрутіть, відокремте від пекарської папери, змастіть сирним кремом і знову загорніть корж в рулет.

7. Шоколад розтопіть на водяній бані, охолодіть і змішайте з вершками. Глазур’ю полийте бісквітний рулет і приберіть його на 40-60 хвилин у холодильник. Готовий рулет наріжте на шматочки і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!