Лечо з болгарського перцю на зиму з морквою, помідорами та цибулею
Лечо з болгарського перцю на зиму з морквою, помідорами та цибулею приємно здивує вас своїм насиченим смаком і яскравим виглядом. Таке частування можна подавати з гарячими гарнірами або просто їсти з хлібом. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте наш перевірений рецепт.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2,5 л.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 0,5 кг
- Помідори – 1,5 кг
- Морква – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
- Цукор – 100 гр.
- Сіль – 50 гр.
- Часник – 1 головка.
- Соус томатний – 250 мл
- Оцет 9% – 6 ст. л.
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти для заготівлі лечо з болгарського перцю на зиму з морквою, помідорами та цибулею.
Крок 2. Промиваємо помідори і робимо на них хрестоподібні надрізи.
Крок 3. Заливаємо помідори окропом. Ошпарюємо їх.
Крок 4. Охолоджуємо плоди і знімаємо шкірку. Далі ріжемо невеликими шматочками.
Крок 5. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його.
Крок 6. Болгарський перець очищаємо від насіння і плодоніжок. Після овочі ріжемо на невеликі шматочки.
Крок 7. Тонкими невеликими скибочками нарізаємо очищену моркву.
Крок 8. У глибокій каструлі з’єднуємо болгарський перець і помідори. Виливаємо томатний соус і перемішуємо вміст. Ставимо на плиту і тушкуємо близько 25 хвилин. В процесі постійно помішуємо масу.
Крок 9. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Тушкуємо до м’якості цибулю з морквою.
Крок 10. Перекладаємо обсмажені овочі в загальну каструлю. Сюди ж додаємо подрібнений часник. Виливаємо оцет, залишки рослинного масла. Перемішуємо і тушкуємо ще 20 хвилин.
Крок 11. Розкладаємо частування по стерилізованим банкам. Після закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.
Крок 12. Лечо з болгарського перцю на зиму з морквою, помідорами та цибулею готово. Забирайте на зберігання.