Болгарський перець на зиму – 10 кращих рецептів заготовок з покроковими фото

Лечо з болгарського перцю на зиму з морквою, помідорами та цибулею

Лечо з болгарського перцю на зиму з морквою, помідорами та цибулею приємно здивує вас своїм насиченим смаком і яскравим виглядом. Таке частування можна подавати з гарячими гарнірами або просто їсти з хлібом. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте наш перевірений рецепт.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2,5 л.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 0,5 кг
  • Помідори – 1,5 кг
  • Морква – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
  • Цукор – 100 гр.
  • Сіль – 50 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Соус томатний – 250 мл
  • Оцет 9% – 6 ст. л.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти для заготівлі лечо з болгарського перцю на зиму з морквою, помідорами та цибулею.

Крок 2. Промиваємо помідори і робимо на них хрестоподібні надрізи.

Крок 3. Заливаємо помідори окропом. Ошпарюємо їх.

Крок 4. Охолоджуємо плоди і знімаємо шкірку. Далі ріжемо невеликими шматочками.

Крок 5. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його.

Крок 6. Болгарський перець очищаємо від насіння і плодоніжок. Після овочі ріжемо на невеликі шматочки.

Крок 7. Тонкими невеликими скибочками нарізаємо очищену моркву.

Крок 8. У глибокій каструлі з’єднуємо болгарський перець і помідори. Виливаємо томатний соус і перемішуємо вміст. Ставимо на плиту і тушкуємо близько 25 хвилин. В процесі постійно помішуємо масу.

Крок 9. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Тушкуємо до м’якості цибулю з морквою.

Крок 10. Перекладаємо обсмажені овочі в загальну каструлю. Сюди ж додаємо подрібнений часник. Виливаємо оцет, залишки рослинного масла. Перемішуємо і тушкуємо ще 20 хвилин.

Крок 11. Розкладаємо частування по стерилізованим банкам. Після закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 12. Лечо з болгарського перцю на зиму з морквою, помідорами та цибулею готово. Забирайте на зберігання.