Брокколі на сковороді – варіант, хоча ставляться до цього овочу прохолодно, який зізнається самим смачним, швидким та простим способом її приготування. Обсмажені в клярі, з сиром і яйцем, тушкована в сметані або вершках – шикарне блюдо і не тільки для дієтичного і правильного харчування. Для готування на сковороді зазвичай беруться суцвіття і стебла цього овоча.
Як швидко і смачно приготувати свіжу брокколі на сковороді?
Посмажити свіжу брокколі на сковорідці – найпростіший спосіб приготування з неї чудового гарнір до будь-якої страви. Ця капуста розбирається на суцвіття, бланшируется і потім обсмажується на олії без додаткових інгредієнтів.
Інгредієнти на
4 порц.
- Капуста Брокколі 800 гр.
- Масло вершкове 20 гр.
- Масло рослинне 3 ст. л.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як швидко і смачно приготувати свіжу брокколі на сковороді? Качан брокколі ножем розділіть на невеликі суцвіття і товсті підстави стебел видаліть. Потім суцвіття на 10 хвилин залийте холодною водою.
- В окремому посуді закип’ятіть чисту воду з невеликою кількістю солі. Замочену брокколі перекладіть в окріп і бланшируйте не більше 3 хвилин від початку кипіння, адже капуста швидко стає м’якою.
- За 5 хвилин бланшировану брокколі шумівкою перекладіть на кухонний рушник, щоб максимально прибрати зайву рідину. За цей час розігрійте на сковорідці (ідеально взяти вок-посуд) три ложки рослинної олії з шматочком вершкового.
- В гаряче масло перекладіть обсушені суцвіття брокколі і обсмажте на середньому вогні з обох сторін. Ступінь обжарювання визначте по своєму смаку. Брокколі на сковорідці готово. Перекладіть її на тарілки і подайте до столу з шматочком риби і рисом.
Приємного апетиту!
Як приготувати заморожену брокколі на сковороді?
Готувати брокколі, заморожену на сковорідці зручніше і швидше, ніж свіжу, адже вона вже чиста і розділена на суцвіття. Її вважають навіть більш корисною, ніж свіжу, адже заморожують відразу після збору і всі корисні властивості зберігаються повністю. Для смаку додамо до брокколі часник.
Час готування: 20 хвилин.
Час приготування: 5 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Брокколі заморожена – 400 гр.
- Часник – 3 зубки.
- Масло – для смаження.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Брокколі заморожена попереднього розморожування не потребує. Вона витримується кілька хвилин в окропі, а якщо маленькі суцвіття, їх можна смажити. Візьміть пакет з брокколі в потрібному для вас кількості.
Крок 2. В окремій каструлі закип’ятіть чисту воду і потім в окріп пересипте заморожену брокколі. Поваріть її не більше 2 хвилин від початку кипіння. За цей час капуста швидко розморожується.
Крок 3. Відварену брокколі відразу відкиньте на друшляк або сито і обполосніть холодною водою. Таке охолодження зберігає яскравий колір овоча. Залиште капусту в друшляку на пару хвилин для стікання всієї рідини.
Крок 4. За цей час обсмажте до легкого золотистого кольору, дрібно нарубані часникові зубки.
Крок 5. До смаженій часнику перекладіть суцвіття брокколі. По своєму смаку посипте сіллю і посмажте їх протягом 5 хвилин, не менше, до рум’яності. Брокколі на сковорідці готова. Можете подавати до столу.
Приємного апетиту!
Як смачно посмажити брокколі з яйцем?
Для швидкого і ситного сніданку вам пропонується приготувати на сковорідці брокколі з яйцем. Ці продукти добре поєднуються і м’ясо до них не потрібно, що буде набагато корисніше. Страва добре підходить і для дитячої, і для ПП харчування.
Час готування: 20 хвилин.
Час приготування: 5 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Брокколі – 500 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Масло – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед підготуйте всі продукти для приготування сніданку. Свіжу брокколі, попередньо на 20 хвилин, покладіть в холодну воду догори ручкою, щоб видалити з її поверхні нітрати. Потім брокколі промийте під проточною водою і розділіть на окремі невеликі суцвіття.
Крок 2. У каструлі закип’ятіть чисту воду, і суцвіття брокколі на 2-3 хвилини опустіть в окріп. Потім відкиньте на друшляк для стікання всієї рідини.
Крок 3. Розігрійте в сковороді трохи олії і перекладіть в неї брокколі. Капусту по своєму смаку посипте сіллю і будь-якими спеціями і посмажте протягом 5-7 хвилин до легкого золотистого кольору. Смажте на середньому вогні і суцвіття виделкою перевертайте для рівномірного обсмажування.
Крок 4. До обсмаженої брокколі розділіть три курячих яйця. Як тільки білок стане білого кольору, суцвіття швидко змішайте з яйцем, щоб вони були покриті яєчним кляром з усіх боків. За пару хвилин ваша брокколі з яйцем на сковорідці буде готова. Можете страву подавати до сніданку.
Приємного апетиту!
Брокколі в яєчному клярі на сковороді
Хрустка паніровка або кляр змінює смак будь-якої їжі, і брокколі, приготована таким способом, визнається самою смачною. Тісто готують за різними рецептами і з різними добавками. У цьому рецепті вам запропоновано самий простий і швидкий варіант брокколі в клярі на сковорідці.
Час готування: 20 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 1.
Склад:
- Брокколі – 250 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 2 ст. л.
- Масло – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Свіжу брокколі, спочатку добре промийте під проточною водою, а потім розділіть ножем на окремі суцвіття. Протягом 4-5 хвилин відваріть її у воді з невеликою кількістю солі. Потім відкиньте на друшляк, щоб вся рідина скла і капуста трохи охолола.
Крок 2. За цей час в окремому посуді змішайте дві ложки борошна з сіллю і будь-якими спеціями. В іншому посуді збийте виделкою або вінчиком куряче яйце.
Крок 3. Суцвіття брокколі перекладіть в посуд з борошняною сумішшю і їх швидко, щоб борошно не стала клеєм, обваляйте в борошні з усіх сторін.
Крок 4. Потім залийте брокколі збитим яйцем і так само акуратно і швидко перемішайте.
Крок 5. У сковорідці добре розігрійте масло і перекладіть до неї суцвіття в клярі. На помірному вогні обсмажте суцвіття брокколі з обох боків до рум’яної хрусткої скоринки. Блюдо готове, можете подати до сніданку.
Приємного апетиту!
Швидкий рецепт брокколі з сиром на сковороді
Навіть знаючи про користь брокколі, на багатьох її вид, прісний смак і особливий запах наганяють тугу, не кажучи про дітей. Але, тим не менш, приготовлена з іншими інгредієнтами, а в запропонованому рецепті з твердим сиром і сметаною, вона реально доведеться по смаку вашій сім’ї, та і гості не відмовляться.
Час готування: 40 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Брокколі – 500 гр.
- Сир твердий – 70 гр.
- Сметана – 150 гр.
- овочевий Бульйон – 50 мл
- Сіль – за смаком.
- Спеції для овочів – за смаком.
- Зелень – для декору.
Процес приготування:
Крок 1. Вилок свіжої брокколі промиваємо під проточною водою і поділяємо на окремі суцвіття, видаляючи ножем самі товсті стебла.
Крок 2. Потім відварюємо броколі протягом 7-10 хвилин у киплячій воді. Відварені суцвіття відкидаємо на друшляк, щоб вся вода стекла.
Крок 3. На розігріту сковорідку з невеликою кількістю масла, перекладаємо з друшляка брокколі і поливаємо її сметаною будь-якої жирності.
Крок 4. Потім брокколі по своєму смаку посипаємо сіллю і спеціями, наливаємо 50 мл капустяного бульйону і тушкуємо під прикритою кришкою і на помірному вогні 4-5 хвилин.
Крок 5. Шматочок твердого сиру подрібнюємо на крупній тертці. Через 5 хвилин тушкований в сметані брокколі рівномірно посипаємо натертим сиром, кришку сковорідки закриваємо і продовжуємо готувати капусту до повного розплавлення сиру.
Крок 6. Брокколі з сиром на сковорідці готова. Перекладаємо її на порційні тарілки, декоруємо будь дрібно нашаткованої зеленню і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Брокколі з кольоровою капустою на сковороді
Брокколі і цвітна капуста, як два підвиди звичайної білокачанної капусти, повертаються на стіл у зв’язку з прагненням багатьох харчуватися правильно, та й до того ж вони більш корисні, поживні і низькокалорійні. Готувати їх можна в будь-який час, використовуючи заморожені овочі. Експериментуйте із основними інгредієнтами та отримаєте багато чудових поєднань смаку цих овочів для гарніру до курки або риби.
Час готування: 20 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Брокколі – 300 гр.
- Цвітна капуста – 200 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – ½ ч. л.
- Прованські трави – ½ ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. На сковорідці підсмажте до прозорого стану нарізану невеликими шматочками цибулину. До цибулі додайте пів чайної ложки цукру.
Крок 2. Потім до смаженій луку покладіть суцвіття цвітної капусти та брокколі. Заморожену капусту розморожувати не треба. Свіжу проваріть протягом 2-3 хвилин в окропі, потім відкиньте на друшляк. Обсмажуйте капусту на помірному вогні і сковорідку кришкою не накривайте, тоді суцвіття добре збережуть свою форму.
Крок 3. Поки капуста смажиться, в піалі збийте одне куряче яйце з дрібкою солі і прованськими травами.
Крок 4. Потім цю яєчну суміш перелийте до обсмаженої капусті і виделкою швидко і акуратно перемішайте, щоб яйце покрило всі капустяні суцвіття. Обсмажте капусту до рум’яної скоринки.
Крок 5. Потім перекладіть її в порційні тарілки і подавайте до столу гарячою на гарнір до основного блюда.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування брокколі з куркою
Для тих, хто поважає брокколі, в цьому рецепті пропонується приготувати її з м’ясом курки. Ці продукти завжди можна купити в будь-якому супермаркеті, і страва вийде недорогим за ціною, смачним і низькокалорійним, адже курка і капуста не вимагають багато часу на готування. Доповнимо страву сметаною і солодким перцем.
Час готування: 35 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Брокколі – 1 головка.
- Філе курки – 2 шт.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Сметана – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Свіжу брокколі промиваємо під проточною водою, поділяємо на окремі суцвіття і потім протягом 3 хвилин бланшируем в киплячій воді з невеликою кількістю солі. Якщо у вас брокколі заморожена, то її можна відразу смажити, без розморожування.
Крок 2. Промиваємо філе курки, обсушуємо серветкою і нарізаємо невеликими шматочками. Очищений від насіння солодкий перець шаткуємо соломкою.
Крок 3. На розігрітій сковорідці (для дієтичного страви можна без масла) обсмажуємо до білого кольору шматочки філе. Потім до нього кладемо нарізану перець і трохи обсмажуємо.
Крок 4. Потім у сковорідку перекладаємо відварені або заморожені суцвіття брокколі.
Крок 5. По своєму смаку курку і капусту посипаємо сіллю і спеціями. Потім наливаємо до них сметану, трохи перемішуємо і накриваємо сковорідку кришкою. Тушкуємо брокколі з куркою на невеликому вогні протягом 20-25 хвилин. За цей час курка і капуста стануть м’якими, а м’ясо ще залишиться і соковитим.
Крок 6. Готову страву перекладаємо на порційні тарілки і подаємо до обіду.
Приємного апетиту!
Простий і швидкий рецепт броколі зі сметаною
Брокколі на сковорідці і зі сметаною буде у вас дуже смачним і простим стравою і не тільки для прихильників ПП, адже ця капуста дуже корисна, і її потрібно включати в раціон, як дітям, так і дорослим. Сметану беремо хорошої якості і додамо для аромату часник і спеції, що зробить брокколі більш смачною.
Час готування: 35 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Брокколі – 600 гр.
- Сметана – 1 склянка
- Часник – 3 зубки.
- Кріп – 1 пучок.
- Коріандр мелений – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 1 склянка
- Масло – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Головку свіжої брокколі добре промийте під проточною водою і ножем розділіть на окремі суцвіття і будь-якого однакового розміру, як вам подобається. Видаліть потовщені стебла капусти.
Крок 2. На сковорідці розігрійте масло, можна взяти рослинне з вершковим маслом, і протягом 3 хвилин на великому вогні обсмажте в ньому суцвіття брокколі з усіх боків.
Крок 3. За цей час приготуйте сметанную заправку для брокколі. Зубки часнику подрібніть на землянку і помістіть в мисочку. Додайте дрібно нашатковану кріп, насипте сіль і мелений коріандр і покладіть склянку сметани. Ці інгредієнти добре перемішайте ложкою. Заправка виходить густий, тому налийте до неї склянку води і ще раз перемішайте.
Крок 4. Потім цією сметанною заправкою залийте обсмажені суцвіття брокколі і накрийте сковорідку кришкою. Готуйте брокколі в сметані протягом 15 хвилин на невеликому вогні.
Крок 5. За цей час частина рідини випарується, соус стане більш густим, а брокколі м’якою. Блюдо готове. Можете розкладати в порційні тарілки і подавати до столу, поливши соусом.
Приємного апетиту!
Брокколі у вершковому соусі на сковороді
Варіантів приготування брокколі є багато, але найсмачнішим визнають рецепт брокколі у вершках на сковороді. Готується це блюдо просто і швидко. Вершки бажано взяти жирні, а брокколі підійде і свіжа та заморожена. У страву нерідко додають спеції: перець розмарин або, в цьому рецепті додамо французьку гірчицю в зернах.
Час готування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 1.
Склад:
- Брокколі – 200 гр.
- Вершки 30% – 70 гр.
- Молоко – 40 мл
- Гірчиця французька – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Масло – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Брокколі добре промийте під проточною водою і розділіть на суцвіття однакового розміру. Заморожену брокколі можна розморозити в холодній воді, вона при цьому своїх властивостей не втрачає.
Крок 2. На сковорідці розігрійте трохи рослинного масла і на великому вогні протягом 3 хвилин обсмажте суцвіття капусти.
Крок 3. Потім до обсмаженої брокколі налийте розрахований на кількість порцій обсяг жирних вершків з молоком і страву за своїм смаком посоліть. Всі трохи перемішайте, сковорідку прикрийте кришкою і тушкуйте брокколі на маленькому вогні протягом 5 хвилин.
Крок 4. Потім покладіть в сковорідку дві ложки зерновий французької гірчиці, ще раз акуратно перемішайте, потім блюдо кілька хвилин, не закриваючи кришку, і вимкніть вогонь.
Крок 5. Брокколі у вершковому соусі готово. Можете перекладати її на красиву тарілку і подавати до столу.
Приємного апетиту!
Смажена брокколі на сковороді з часником
Брокколі вважають символом здорового харчування, але у вареному вигляді вона не викликає апетиту у багатьох. Інша справа – смажена брокколі на сковорідці, так і з часником. Це блюдо буде у вас чудовим і швидким вечерею, так і гарніром до м’яса або риби. Рецепт приготування зовсім простий.
Час готування: 15 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Брокколі – 500 гр.
- Часник – 3 зубки.
- Сіль – за смаком.
- Рослинне масло – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Качан брокколі підготуйте до смаження. Гострим ножем її розділіть на суцвіття приблизно однакового розміру і потім добре промийте під проточною водою, адже в них можуть бути маленькі гусениці і пил.
Крок 2. В окремій каструлі закип’ятіть чисту воду, додавши до неї сіль із розрахунку ½ столові ложки на 2 л води і 2-3 хвилини поваріть в ній брокколі. Відварену капусту відкиньте на друшляк і обдайте дуже холодною водою, що зберігає зелений колір овоча яскравим.
Крок 3. Зубки часнику очистіть від лушпиння і ножем дрібно нарубаєте. Потім часник протягом хвилини посмажте на розігрітому рослинному маслі.
Крок 4. Потім у сковорідку перекладіть підготовлені суцвіття брокколі і смажте її 5-7 хвилин, акуратно перевертаючи виделкою, щоб суцвіття рівномірно підрум’янилися з усіх сторін. Обсмажену брокколі з часником відразу перекладіть на тарілки і можете подавати до столу.
Приємного апетиту!