Брокколі на сковороді – 10 рецептів, як смачно приготувати брокколі з покроковими фото

Смажена брокколі на сковороді з часником

Брокколі вважають символом здорового харчування, але у вареному вигляді вона не викликає апетиту у багатьох. Інша справа – смажена брокколі на сковорідці, так і з часником. Це блюдо буде у вас чудовим і швидким вечерею, так і гарніром до м’яса або риби. Рецепт приготування зовсім простий.

Час готування: 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Брокколі – 500 гр.
  • Часник – 3 зубки.
  • Сіль – за смаком.
  • Рослинне масло – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Качан брокколі підготуйте до смаження. Гострим ножем її розділіть на суцвіття приблизно однакового розміру і потім добре промийте під проточною водою, адже в них можуть бути маленькі гусениці і пил.

Крок 2. В окремій каструлі закип’ятіть чисту воду, додавши до неї сіль із розрахунку ½ столові ложки на 2 л води і 2-3 хвилини поваріть в ній брокколі. Відварену капусту відкиньте на друшляк і обдайте дуже холодною водою, що зберігає зелений колір овоча яскравим.

Крок 3. Зубки часнику очистіть від лушпиння і ножем дрібно нарубаєте. Потім часник протягом хвилини посмажте на розігрітому рослинному маслі.

Крок 4. Потім у сковорідку перекладіть підготовлені суцвіття брокколі і смажте її 5-7 хвилин, акуратно перевертаючи виделкою, щоб суцвіття рівномірно підрум’янилися з усіх сторін. Обсмажену брокколі з часником відразу перекладіть на тарілки і можете подавати до столу.

Приємного апетиту!