Смажена брокколі на сковороді з часником
Брокколі вважають символом здорового харчування, але у вареному вигляді вона не викликає апетиту у багатьох. Інша справа – смажена брокколі на сковорідці, так і з часником. Це блюдо буде у вас чудовим і швидким вечерею, так і гарніром до м’яса або риби. Рецепт приготування зовсім простий.
Час готування: 15 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Брокколі – 500 гр.
- Часник – 3 зубки.
- Сіль – за смаком.
- Рослинне масло – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Качан брокколі підготуйте до смаження. Гострим ножем її розділіть на суцвіття приблизно однакового розміру і потім добре промийте під проточною водою, адже в них можуть бути маленькі гусениці і пил.
Крок 2. В окремій каструлі закип’ятіть чисту воду, додавши до неї сіль із розрахунку ½ столові ложки на 2 л води і 2-3 хвилини поваріть в ній брокколі. Відварену капусту відкиньте на друшляк і обдайте дуже холодною водою, що зберігає зелений колір овоча яскравим.
Крок 3. Зубки часнику очистіть від лушпиння і ножем дрібно нарубаєте. Потім часник протягом хвилини посмажте на розігрітому рослинному маслі.
Крок 4. Потім у сковорідку перекладіть підготовлені суцвіття брокколі і смажте її 5-7 хвилин, акуратно перевертаючи виделкою, щоб суцвіття рівномірно підрум’янилися з усіх сторін. Обсмажену брокколі з часником відразу перекладіть на тарілки і можете подавати до столу.
Приємного апетиту!