Брускетта – підсмажений шматочок хліба, на який кладуть різноманітну начинку – від риби і морепродуктів, до томатів та яєць-пашот. Ця середземноморська закуска ідеально підходить для подачі на сніданок або в якості перекусу. Різноманітність можливих начинок дозволяє приготувати саме ту брускетту, яка припаде до смаку кожному.
Класична брускетта з авокадо і лососем
Брускетта з авокадо і лососем – популярна закуска, яка до того ж дуже корисна, оскільки містить амінокислоти та олії, вітаміни і мікроелементи. Замість лосося можна використовувати іншу червону рибу.
Інгредієнти на
2 порц.
- Перець чорний мелений 1 щіпка
- Рукола 1 гілка
- Олія оливкова 1 ч. л.
- Авокадо 1 шт.
- Батон 2 скибочки Чіабатти
- Лосось 2 скибочки (слабосоленої)
- Сік лимонний 2 гр.
Процес приготування:
- Як приготувати класичну брускетту в домашніх умовах? Чіабатту підсушіть на сковороді або грилі без додавання олії.
- Авокадо розріжте на дві частини, вийміть м’якоть і розімніть її виделкою до пюреобразного стану.
- У масу до авокадо, додайте лимонний сік, трохи оливкової олії і свіжомеленого чорного перцю.
- Отриману пасту з авокадо розподілити по скибочкам булки.
- Поверх маси укласти скибочки лосося і прикрасити руколою.
Брускетта з лососем і вершковим сиром
Поєднання малосоленой червоної риби з вершковим сиром дають неймовірні смакові відчуття, а щоб зробити страву більш цікавим і яскравим, варто використовувати при подачі каперси або поросяти, ягняти оливки.
Час приготування: 10 хв.
Час приготування: 5 хв
Порцій – 4.
Склад:
- Багет – 4 скибочки.
- Сир вершковий (маскарпоне або філадельфія) – за смаком.
- Лосось слабосоленої – 4 скибочки.
- Рукола – за смаком.
- Каперси – за смаком.
- Оливки зелені – за смаком.
Процес приготування:
1. Скибочки багета можна використовувати в свіжому вигляді або підрум’янити їх на сковороді без масла, щоб утворилась легка хрустка скоринка.
2. Кожен шматочок хліба намазати сиром. Товщину шару сиру варто вибирати за власним смаком: якщо хочеться більш вершкового відтінку в страві, візьміть сиру побільше. Якщо хочеться краще відчувати смак риби – сир коштує намастити тонким шаром.
3. Руколу перебрати і крупно нарізати.
4. На хліб з сиром покласти скибочку риби, зверху розподілити руколу.
5. Присипати брускетту каперсами або дуже дрібно нарізаними зеленими оливками. Подавати негайно!
Простий і швидкий рецепт брускети з в’яленими томатами
В’ялені томати володіють пікантним смаком, а в поєднанні з козячим сиром дають неймовірний смаковий ефект. Таке блюдо дуже підходить для вечірки в середземноморському стилі, пікніка або фуршету.
Час приготування: 10 хв.
Час приготування: 5 хв
Порцій – 12.
Склад:
- Масло оливкова Extra Virgin – 8 ст. л.
- Часник – 1 зуб.
- козячий Сир м’який – 75 гр.
- Помідори в’ялені – 125 гр.
- Базилік свіжий – 8 листочків.
- Багет – 12 скибочок.
- Петрушка рубана – за смаком.
Процес приготування:
1. Скибочки багета змастити оливковою олією з обох сторін і підсушити в духовці при 180 градусах протягом 5 хвилин, щоб хліб став золотистим.
2. З одного боку скибочки багета натерти часником і розподілити по них тонким шаром козячий сир.
3. В’ялені помідори розкласти по брускеттам по дві штуки на один скибочку хліба.
4. Зверху посипати рубаною петрушкою і прикрасити листочками базиліку.
5. Перед подачею збризніть брускетти оливковою олією. Приємного апетиту!
Як приготувати брускетту з помідорами і моцарелою?
Класичне для італійців поєднання помідорів з моцарелою нагадує салат «капрезе», однак подається на хлібі і доповнюється оливками. Така закуска підходить для частування в дружній компанії або на природі.
Час приготування: 15 хв.
Час приготування: 5 хв
Порцій – 4.
Склад:
- Багет – 4 скибочки.
- Помідор – 1 шт.
- Моцарелла – 1 великий кулька.
- Оливки без кісточок – 10 шт.
- Базилік свіжий – 2 гілочки.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Паста томатна – 1 ч. л.
- Соус песто – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Багет нарізається навскоси шматочками середньої товщини, скибочки викладаються на деко і запікаються, збризнуті оливковою олією, протягом 5-7 хвилин.
2. Вершкове масло розімніть і гарненько змішайте з песто.
3. Томати нарізати великим кубиком, зелені оливки дуже дрібно порубаєте. Змішайте шматочки помідорів і оливок з томатною пастою.
4. Сир моцарела наріжте тонкими скибочками.
5. На скибочки хліба нанесіть тонкий шар масла з соусом песто. Поверх масла викладіть кубики помідорів з оливками, скибочка сиру моцарелла і підігрійте в духовці ще 2-3 хвилини, включивши режим гриля. При подачі прикрасьте базиліком.
Закуска з брускети з сьомгою і сирним сиром
Хрусткий шматочок багета зі слабосоленої рибкою і двома видами сиру доповнюється тонко нарізаною зеленою цибулькою – що може бути краще для доповнення до ранкової кави або обіднього перекусу? Яскраво, смачно і сподобається всім домочадцям!
Час приготування: 15 хв.
Час приготування: 5 хв
Порцій – 8.
Склад:
- Сир вершковий (Філадельфія) – 100 гр.
- Сир сирний (Рікота) – 100 гр.
- домашній Майонез – 1 ст. л.
- Часник -1 зуб.
- Цибуля зелена нарізаний – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Багет – 16 скибочок.
- Сьомга слабосолона – 200 гр.
Процес приготування:
1. Два види сиру змішати в блендері, додати туди ложку майонезу, подрібнений часник, трохи солі, перцю і нарізаний зелений лук. Трохи цибулі залишити для прикраси брускет.
2. Багет нарізати досить тонкими скибочками, скропити олією і готувати в духовці при середньому нагріванні близько 8 хвилин, щоб вони злегка підрум’янилися. Дістати їх і залишити остигати.
3. Кожен шматочок хліба намазати сирною сумішшю.
4. Поверх намазування розкласти скибочки риби.
5. Перед подачею посипте брускетти зеленою цибулею. Насолоджуйтесь!
Брускетта з креветками на святковий стіл
Час приготування: 15 хв.
Час приготування: 5 хв
Порцій – 8.
Склад:
- Креветки очищені – 500 гр.
- Помідори черрі – 250 гр.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Оцет бальзамічний – 1 ст. л.
- Багет – 1 шт.
- Сир фета – 100 гр.
- Базилік – 1 пучок.
- Часник – 3 зуб.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. У підсоленій воді варити креветки. Викладіть їх на паперову серветку, щоб позбутися від зайвої рідини.
2. Помідори черрі розділіть на половинки, часник подрібніть і змішайте в одній посуді морепродукти, томати, базилік і часник.
3. Додайте до начинки для брускет оцет і олію, добре перемішайте.
4. На сухій сковороді розігріти скибочки хліба, збризнуті маслом. Можна потримати їх кілька хвилин, щоб вони стали хрусткими і рум’яними.
5. На шматочки багета викладіть креветки з помідорами, сир фета, покришіть поверх начинки і подавайте.
Покроковий рецепт приготування брускети з тунцем
Брускети з сиром, яйцем і шматочками тунця – легкий рецепт для частого використання. Такі продукти нескладно знайти в магазині, а приготувати ароматну брускетту – ще легше.
Час приготування: 10 хв.
Час приготування: 5 хв
Порцій – 6.
Склад:
- Тунець консервований – 150 гр.
- Сир твердий – 150 гр.
- Яйце варене – 2 шт.
- Петрушка – 5 гілочок.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сметана – 4 ст. л.
- Багет – 6 скибочок.
Процес приготування:
1. Багет наріжте скибочками, товщина яких повинна становити 1,5 см і потримайте по хвилині з кожної сторони на сковороді без масла. Натріть хліб 1 зубчиком часнику.
2. Для начинки розімніть тунець виделкою і змішайте з подрібненим другим зубчиком часнику.
3. Яйця і сир натріть на тертці. Якщо хочете більш ніжну консистенцію – на дрібній тертці, якщо за душі більш крупні фракції – на крупній.
4. Змішати всі інгредієнти з зеленню, сметаною, сіллю і перцем.
5. На кожну скибочку розподілити начинку, зверху прикрасити зеленню і посипати свіжомеленим перцем.
Як приготувати брускетту з ростбіфом в домашніх умовах?
Брускетта з ароматним ростбіфом – страва, гідне не тільки сімейного обіднього столу, але і урочистості з безліччю гостей і вишуканими делікатесами. Якщо хочеться здивувати запрошених гостей оригінальною і нескладної в приготуванні закускою, варто спробувати брускетту за цим рецептом.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 5 хв
Порцій – 6.
Склад:
- Ростбіф – 800 гр.
- Чіабатта – 1 шт.
- Рукола – 100 гр.
- Цибуля червоний – 1 шт.
- Помідор черрі – 12 шт.
- Масло оливкова – 100 мл
- Чебрець – за смаком.
- Розмарин – за смаком.
- Часник – 1 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. М’ясо посолити, додати перець і скропити олією. Обсмажити ростбіф, щоб з’явилася рум’яна кірочка, з додаванням часнику, чебрецю і розмарину. Після цього поставити м’ясо в духовку ще на 10 хвилин, щоб довести до готовності. Вийняти ростбіф з духовки і дати йому відпочити.
2. Чіабатту нарізати шматочками, збризнути оливковою олією і підсушити на сухій сковороді або грилі.
3. Цибулю нарізати кільцями, трохи посолити і залишити на 5 хвилин.
4. Помідори черрі загорнути у фольгу з чебрецем і розмарином, помістити в духовку на 5-7 хвилин або обпалити з допомогою пальника.
5. М’ясо нарізати дуже тонко, викласти красиво на скибочки чіабатти, зверху помістити цибулю, томати і руколу. Подавати теплими.
Брускетта з яйцем пашот на сніданок
Один з найбільш популярних сніданків – брускетта з яйцем пашот – швидко дозволяє зарядити організм. Для приготування такої закуски використовують цільнозерновий хліб і бекон, а також оливкова олія найвищої якості. Страва готується швидко і легко.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 5 хв
Порцій – 2.
Склад:
- цільнозерновий Хліб – 2 скибочки.
- Помідор – 1 шт.
- Бекон (скибочки) – 50 гр.
- Петрушка – 2 гілочки.
- Олія оливкова першого віджиму – 2,5 ст. ложки
- Оцет – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Сіль морська – ¼ ч. л.
- Яйце – 2 шт.
Процес приготування:
1. Помідор розрізати навпіл, вийняти насіння, викласти на фольгу, збризнути олією, приправити сіллю і перцем і запікати протягом 15 хвилин.
2. У воді з додаванням оцту приготувати яйце пашот: розбити яйце в воронку киплячої води, готувати на маленькому вогні 2-3 хвилини, вийняти готовий продукт шумівкою на паперовий рушник.
3. Скибочки бекону підрум’янити на маслі, викласти на серветку, щоб прибрати зайвий жир.
4. Запечений помідор порубати в пюреобразную масу.
5. На підрум’янений в тостері хліб викласти томатну масу, яйце пашот, розрізавши його, щоб почав витікати жовток. Зверху помістити скибочки підсмаженого бекону і подрібнену петрушку. Приємного апетиту!
Дуже смачна брускетта з крабом і авокадо
Екзотичне поєднання крабового м’яса і авокадо вразить навіть найвимогливіших гурманів і створить настрій для літньої вечірки в карибському або середземноморському стилі. Гостей буде не відірвати від смачної закуски, приготовленої, до речі, за лічені хвилини.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 5 хв
Порцій – 2.
Склад:
- Хліб – 2 скибочки.
- Авокадо – 1 шт.
- М’ясо краба – за смаком.
- Часник – 2 зуб.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сік лимонний – за смаком.
- Кріп – ¼ пучка.
- Базилік – для прикраси.
Процес приготування:
1. Хліб злегка збризніть маслом і потримайте в духовці, поки не підрум’яниться, а потім натріть часником з обох сторін.
2. Кріп дрібно порубаєте і викладіть на скибочку хліба.
3. Авокадо розділіть на частини, зніміть шкірку і наріжте дуже тонкими слайсами. Щоб продукт не потемнів, збризніть його соком лимона.
4. Викладіть поверх кропу шматочки авокадо.
5. Крабове м’ясо розберіть на волокна і розподіліть по брускеттам. Прикрасьте блюдо базиліком і подавайте. Приємного апетиту!