Як приготувати брускетту з помідорами і моцарелою?
Класичне для італійців поєднання помідорів з моцарелою нагадує салат «капрезе», однак подається на хлібі і доповнюється оливками. Така закуска підходить для частування в дружній компанії або на природі.
Час приготування: 15 хв.
Час приготування: 5 хв
Порцій – 4.
Склад:
- Багет – 4 скибочки.
- Помідор – 1 шт.
- Моцарелла – 1 великий кулька.
- Оливки без кісточок – 10 шт.
- Базилік свіжий – 2 гілочки.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Паста томатна – 1 ч. л.
- Соус песто – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Багет нарізається навскоси шматочками середньої товщини, скибочки викладаються на деко і запікаються, збризнуті оливковою олією, протягом 5-7 хвилин.
2. Вершкове масло розімніть і гарненько змішайте з песто.
3. Томати нарізати великим кубиком, зелені оливки дуже дрібно порубаєте. Змішайте шматочки помідорів і оливок з томатною пастою.
4. Сир моцарела наріжте тонкими скибочками.
5. На скибочки хліба нанесіть тонкий шар масла з соусом песто. Поверх масла викладіть кубики помідорів з оливками, скибочка сиру моцарелла і підігрійте в духовці ще 2-3 хвилини, включивши режим гриля. При подачі прикрасьте базиліком.