Брускетта – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Як приготувати брускетту з помідорами і моцарелою?

Класичне для італійців поєднання помідорів з моцарелою нагадує салат «капрезе», однак подається на хлібі і доповнюється оливками. Така закуска підходить для частування в дружній компанії або на природі.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 4.

Склад:

  • Багет – 4 скибочки.
  • Помідор – 1 шт.
  • Моцарелла – 1 великий кулька.
  • Оливки без кісточок – 10 шт.
  • Базилік свіжий – 2 гілочки.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Паста томатна – 1 ч. л.
  • Соус песто – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Багет нарізається навскоси шматочками середньої товщини, скибочки викладаються на деко і запікаються, збризнуті оливковою олією, протягом 5-7 хвилин.

2. Вершкове масло розімніть і гарненько змішайте з песто.

3. Томати нарізати великим кубиком, зелені оливки дуже дрібно порубаєте. Змішайте шматочки помідорів і оливок з томатною пастою.

4. Сир моцарела наріжте тонкими скибочками.

5. На скибочки хліба нанесіть тонкий шар масла з соусом песто. Поверх масла викладіть кубики помідорів з оливками, скибочка сиру моцарелла і підігрійте в духовці ще 2-3 хвилини, включивши режим гриля. При подачі прикрасьте базиліком.