Булочки для бургерів — це пишна, повітряна випічка, яку можна приготувати в домашніх умовах. Домашні бургери виходять набагато смачніше, якщо робити їх власноруч приготовленою булочці. Для цього використовуйте яскраву кулінарну збірку з покроковими рецептами. Тут є як класичні варіанти, так і дієтичне.
Булочки для бургерів в домашніх умовах в духовці
Використовуйте простий рецепт в духовці, щоб отримати смачний і повністю натуральний продукт.
Інгредієнти на
20 шт.
- Борошно 5 ст.
- Молоко коров’яче ⅔ ст.
- Сухі дріжджі 1 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Вода-1.5 склянки
- Масло вершкове 3 ст. л.
- Масло вершкове для змащування
- Масло рослинне 1 ч. л.
- Кунжутне насіння за смаком
Процес приготування:
- Як спекти булочки для бургерів в домашніх умовах в духовці? В ємності з теплою водою розмішуємо сухі дріжджі.
- Половину молока нагріваємо і з’єднуємо його з сіллю, цукром і вершковим маслом.
- Після розчинення масла занурюємо сюди суміш дріжджів.
- Збиваємо заготівлю, поступово всипаємо просіяне борошно. Вимішуємо до однорідної тесту.
- Отриманий ком обмазуємо рослинним маслом і залишаємо на 1 годину в теплому місці.
- Готове тісто ділимо на кілька рівних частин. Приблизно 18-20 штук. Формуємо з них акуратні кульки і викладаємо на деко з пергаментом, змащений вершковим маслом або посипаний борошном.
- Обмазуємо продукт рештою молоком і посипаємо кунжутом. Випікаємо 20 хвилин при температурі 200 градусів.
- М’які, ароматні булочки для бургерів готові. Використовуйте за призначенням!
Домашні булочки для бургерів як в Макдональдсі
Рум’яні і апетитні булочки для бургерів як в Макдональдсі нескладно приготувати у себе вдома. Використовуйте для цього простий покроковий рецепт. Порадуйте себе і своїх близьких смачним частуванням!
Час приготування: 3 години
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 12 шт.
Склад:
- Борошно – 650 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко – 370 мл
- Дріжджі сухі – 7 гр.
- Масло вершкове – 75 гр.
- Масло – для змащення пергаменту.
- Мед – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Вода – 2 ст. л.
- Насіння кунжутне – за смаком.
Процес приготування:
1. Замочуємо дріжджі в теплій воді на 5 хвилин, після чого з’єднуємо їх з розтопленим і охолодженим маслом, одним яйцем, молоком, медом, цукром і сіллю.
2. Поступово додаємо просіяне борошно і вимішуємо заготовку до отримання однорідного тіста. Замішуємо руками близько 8 хвилин.
3. Викладаємо тісто у обмащений оливковою олією посуд і залишаємо в теплому місці на 1,5 години.
4. За цей час тісто добре підніметься.
5. Готове тісто злегка приминаем руками і ділимо на 12 рівних частин. Ліпимо з кожної частини акуратні кульки.
6. Викладаємо кульки на деко з пергаментом, змащене маслом.
7. Залишаємо продукт на 1 годину для расслойки.
8. Обмазуємо тісто залишилися збитим яйцем.
9. Посипаємо кунжутним насінням.
10. Випікаємо 20 хвилин при температурі 200 градусів.
11. Перекладаємо рум’яні булочки на решітку і даємо їм охолонути.
12. Домашній продукт як в Макдональдсі повністю готовий!
Дуже смачний картопляні булочки для бургерів
Яскраві і неймовірно смачні булочки для бургерів можна приготувати з картопляного тіста. Такий продукт стане чудовою основою для смачної домашньої закуски. Оцініть цікаву кулінарну ідею!
Час приготування: 2 години
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 9 шт.
Склад:
- Картопля – 100 гр.
- Кефір – 150 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Дріжджі швидкодіючі – 1 ч. л.
- Борошно – 350 гр.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Насіння кунжутне – за смаком.
Процес приготування:
1. Розм’якшуємо вершкове масло, ділимо його на невеликі шматочки і перекладаємо в глибоку миску. Сюди ж додаємо сіль, цукор і дріжджі швидкодіючі.
2. Відварюємо картоплю в мундирі, після натираємо його на середній тертці і викладаємо в загальну миску. Сюди ж вливаємо кефір.
3. Починаємо вимішувати інгредієнти і додаємо поступово просіяне борошно.
4. Вимішуємо до формування щільного кома.
5. Прибираємо в тепле місце на одну годину.
6. Готове тісто ділимо на дев’ять рівних частин.
7. З кожної частини ліпимо акуратний кульку.
8. Обмазуємо продукти збитим яйцем і обсипаємо кунжутом.
9. Випікаємо частування при температурі 200 градусів 20 хвилин.
10. Готово, охолоджуйте і використовуйте за призначенням!
Простий рецепт приготування булочок для бургерів без дріжджів
Простий і швидкий спосіб приготувати домашні булочки для бургерів – без додавання дріжджів. Такий варіант вийде не менш пишним, ніж на дріжджовому тісті. Беріть на замітку!
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 10 шт.
Склад:
- Борошно – 350 гр.
- Йогурт натуральний – 300 мл
- Розпушувач – 2 ч. л.
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Цукор – 2 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Масло – для змащення пергаменту.
- Насіння кунжутне – за смаком.
Процес приготування:
1. Просіваємо борошно і розмішуємо її з цукром, сіллю і розпушувачем.
2. У суху суміш вливаємо олію разом з натуральним йогуртом.
3. Ретельно вимішуємо тісто до утворення однорідної щільного кома.
4. Ділимо заготовку на 10 рівних частин. Ліпимо з кожної частини акуратний кульку.
5. Обвалюємо кожну заготовку в кунжуті, викладаємо на деко, змащене маслом, і випікаємо 20 хвилин при температурі 200 градусів.
6. Апетитні булочки для бургера готові. Дайте їм охолонути і використовувати у подальших кулінарних цілях.
ПП булочки для бургерів в домашніх умовах
Якщо ви прихильник правильного харчування, то вам обов’язково сподобається простий домашній рецепт низькокалорійних булочок для бургерів. Популярний фаст-фуд також може бути корисним, спробуйте!
Час готування: 1 год
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 5 шт.
Інгредієнти:
- Борошно цільнозернові – 120 гр.
- Борошно вівсяна – 40 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Масло – для змащення пергаменту.
- Сир знежирений – 200 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Ретельно вимішуємо сир, яйця і сіль. Додаємо сюди поступово обидва види просіяного борошна, оливкова олія і в кінці, розпушувач. Ретельно вимішуємо до однорідності.
2. Даємо тісту відпочити близько 15 хвилин, після чого ділимо його на 5 рівних кульок. Перекладаємо їх на деко з пергаментом, змащене маслом.
3. Випікаємо частування 20 хвилин при температурі 180 градусів.
4. Гарячий продукт викладаємо в каструлю, накриваємо кришкою і залишаємо їх на 30 хвилин. Це зробить булочки м’якими.
5. Ніжні корисні булочки для бургерів готові!
Житні булочки для бургерів в домашніх умовах
Золотисті булочки для бургерів виходять з житнього борошна. Такий продукт стане чудовою основою для яскравого та апетитного домашнього частування. Спробуйте просту кулінарну ідею.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 5 шт.
Інгредієнти:
- Борошно житнє – 4 ст. л.
- Борошно пшеничне – 120 гр.
- Молоко – 150 мл
- Дріжджі пресовані – 7 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Масло – для змащення пергаменту.
- Насіння кунжутне – за смаком.
Процес приготування:
1. Нагріваємо молоко і доповнюємо його цукром, дріжджами, сіллю і рослинним маслом. Вимішуємо.
2. Далі додаємо житнє борошно і знову розмішуємо.
3. Сюди ж просіваємо і пшеничне борошно.
4. Вимішуємо заготовку до однорідного тесту. Залишаємо його в теплому місці на 1 годину.
5. Ділимо борошняний продукт на п’ять частин. З кожної формуємо кульку, акуратно притискаємо її рукою і кладемо на деко з пергаментом, змащене маслом.
6. Залишаємо булочки в такому вигляді на 15 хвилин, а після обмазуємо молоком і посипаємо кунжутом.
7. Випікаємо 20 хвилин при температурі 180 градусів, поки не з’явиться рум’яна кірочка.
8. Житні булочки для бургерів повністю готові!