Домашні булочки – це завжди гарний привід зібрати близьких за одним столом. Приготуйте їх з додаванням маку. Так випічка вийде соковитою і ще більш ароматною. Є багато кулінарних варіацій ласощі: з родзинками, корицею і навіть згущеним молоком. Вибирайте вподобаний рецепт і приступайте до процесу.
Здобні булочки з маком з дріжджового тіста в духовці
Пишні і рум’яні булочки з маком виходять з дріжджового здобного тіста. Порадуйте себе і близьких смачною і ароматною випічкою. Готову страву можна подавати до чаю або в якості перекусу.
Інгредієнти на
14 порц.
- Борошно 4 склянки
- Молоко коров’яче 150 мл
- Маргарин вершковий 100 гр.
- Цукор-пісок 200 гр.
- Яйце куряче 3 шт.
- Сухі дріжджі 11 гр.
- Мак 200 гр.
- Мед 50 гр.
- Сіль 1 ч. л.
Процес приготування:
- Як спекти булочки з маком в духовці? Маргарин ділимо на кілька частин і розтоплюємо його.
- В окремій мисці з’єднуємо сухі дріжджі, 50 грам борошна і стільки ж цукру.
- Заливаємо суху суміш злегка теплим молоком, залишивши одну чайну ложку. Розмішуємо і залишаємо на 20 хвилин в теплому місці.
- В цей час збиваємо два яйця ще з 50 грамами цукру і сіллю.
- Переливаємо яєчну суміш у готову опару і збиваємо заготівлю виделкою.
- Сюди ж занурюємо просіяне борошно і починаємо вимішувати до отримання однорідного тугого тесту.
- Вливаємо розтоплений і охолоджений маргарин. Знову вимішуємо масу.
- Накриваємо продукт рушником і залишаємо в теплому місці на 1 годину.
- Зазначена кількість маку заливаємо окропом і даємо йому настоятися протягом 45 хвилин.
- Після цього мак перекладаємо на дрібне сито і чекаємо, поки вся вода стече.
- Розмішуємо мак з медом і цукром. Вимішуємо начинку.
- За цей час тісто якраз підійшло.
- Розкачуємо його в тонкий прямокутник, на який викладаємо макову заготовку. За допомогою ложки рівномірно розподіляємо начинку.
- Звертаємо заготовку в рулет.
- Далі розрізаємо на невеликі частини.
- Перекладаємо на деко з пергаментом і залишаємо на 25 хвилин.
- Залишився яйце збиваємо з чайною ложкою молока.
- Обмазуємо продукт яєчної сумішшю. Випікаємо 20 хвилин при температурі 200 градусів.
- Апетитні здобні булочки з маком готові!
Смачні булочки з маком з листкового тіста
Цікавий борошняний десерт можна приготувати з листкового тіста і маку. Порадуйте домашніх ароматними та смачними булочками, які прекрасно поєднуються з чашкою гарячого чаю.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 8
Склад:
- Тісто листкове – 500 гр.
- Мак – 1 склянка
- Цукор – 0,5 склянки
- Масло вершкове – 2 ст. л.
Для глазурі:
- Цукор – 5 ст. л.
- Вода – 10 ст. л.
Процес приготування:
1. Мак повністю заливаємо водою і кип’ятимо на слабкому вогні рівно 5 хвилин. Після цього продукт перекладаємо на дрібне сито і чекаємо, поки стече вся рідина.
2. Доповнюємо мак цукром і шматочками розм’якшеного вершкового масла.
3. Вимішуємо інгредієнти до утворення однорідної рідкуватий начинки.
4. Листкове тісто розгортаємо в акуратний прямокутник. Повністю обмазуємо його заготівлею макової. Розподіляємо її рівномірно. Звертаємо продукт в щільний рулет.
5. Нарізаємо заготівлю невеликими частинами. Перекладаємо їх на деко і випікаємо 20-30 хвилин при температурі 180 градусів.
6. Для глазурі кип’ятимо воду з цукром приблизно 5-10 хвилин. Обмазуємо сумішшю готові булочки. Солодке частування можна подавати до столу!
Солодкі булочки з начинкою з маку і цукру
Апетитне частування для вашого столу – ароматні булочки з цукром і маком. Цікаве ласощі можна подавати з чаєм, кавою або молоком. Спробуйте простий рецепт в домашніх умовах.
Час приготування: 3 години
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 8 шт.
Склад:
- Борошно – 500 гр.
- Мак – 100 гр.
- Цукор – 90 гр.
- Молоко – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Дріжджі сухі – 5 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Ванілін – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти в потрібній кількості.
2. У великій мисці з’єднуємо просіяне борошно, сухі дріжджі, одну столову ложку цукру і трохи ваніліну.
3. Розмішуємо суху суміш і доповнюємо розтопленим і остившім вершковим маслом. Невеликий шматочок масла слід відкласти для начинки.
4. Додаємо в масу одне куряче яйце і вливаємо тепле молоко. Вимішуємо до отримання однорідного кома.
5. Накриваємо рушником і залишаємо на півтори години в теплому місці.
6. В цей час займемося начинкою. Мак швидко обсмажуємо на сковороді, а після заливаємо окропом і залишаємо набухати на 6-8 хвилин.
7. Відкидаємо заготовку на дрібне сито, доповнюємо її цукром і розтопленим вершковим маслом.
8. Вимішуємо до рівномірного розподілу інгредієнтів.
9. Готове тісто розминаємо руками і розгортаємо в тонкий прямокутник.
10. Обмазуємо тісто начинкою з маку і цукру.
11. Звертаємо заготовку в щільний рулет.
12. Нарізаємо продукт невеликими рівними частинами.
13. Укладаємо булочки у форму для випікання.
14. Обмазуємо їх залишилися збитим яйцем.
15. Випікаємо 30-40 хвилин при температурі 200 градусів.
16. Рум’яні солодкі булочки з цукром і маком готові.
Булочки з маком і корицею в домашніх умовах
Щоб домашні макові булочки вийшли ще більш ароматними, приготуйте їх з додаванням кориці. Солодка випічка порадує своїм яскравим зовнішнім виглядом і смаком. Подавайте до чаю!
Час готування: 4 години
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 10 шт.
Інгредієнти:
- Борошно – 2 склянки
- Молоко – 220 мл
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 45 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 6 ст. л.
- Дріжджі сухі – 2 ч. л.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
- Кориця мелена – на смак.
- Мак – 5 ст. л.
Процес приготування:
1. Тісто на булочки можна замішувати самостійно або в хлібопічці. Якщо використовуємо другий варіант, то в контейнері з’єднуємо борошно, дріжджі, сіль, дві столові ложки цукру, яйце, молоко і розм’якшене вершкове масло.
2. Готуємо тісто близько 3 годин у відповідному режимі. Там же воно підійде і збільшиться в розмірі.
3. Отримане тісто розминаємо руками, тонко розкачуємо і ділимо на рівні кружечки.
4. У центр кожного кола капаємо трохи рослинного масла.
5. Сюди ж висипаємо цукор, що залишився.
6. Далі рівномірно розподіляємо мак.
7. Посипаємо заготовки меленою корицею.
8. Кожен гурток звертаємо в трубочку.
9. Після цього трубочки складаємо навпіл.
10. По центру кожного продукту робимо надрізи.
11. Акуратно роз’єднуємо тісто руками.
12. Формуємо акуратні сердечка.
13. Викладаємо їх на деко з пергаментом.
14. При бажанні, продукт можна обмазати збитим яйцем.
15. Випікаємо частування близько 20-30 хвилин при температурі 200 градусів.
16. Апетитні булочки з маком і корицею готові!
Як спекти булочки з маком і шоколадною глазур’ю?
Простий і неймовірно смачний десерт, який можна приготувати в домашніх умовах – макові булочки в шоколадній глазурі. Таке ласощі нікого не зможе залишити байдужим. Спробуйте!
Час приготування: 2 години
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 13 шт.
Інгредієнти:
- Борошно – 2 склянки
- Молоко – 400 мл
- Цукор – 4 ст. л.
- Дріжджі сухі – 12 гр.
- Сіль – 0,5 ст. л.
- Мак – 150 гр.
- Мед – 6 ст. л.
- Масло рослинне – за смаком.
Для шоколадної глазурі:
- Шоколад – 150 гр.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Молоко – 100 мл
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
2. Мак промиваємо в теплій воді, після чого перекладаємо його на дрібне сито.
3. У підготовлений мак додаємо мед. Розмішуємо і ставимо на слабкий вогонь. Варимо 5-8 хвилин, постійно помішуючи.
4. Для тіста злегка підігріваємо молоко. Занурюємо в нього цукор, сіль, трохи рослинного масла, просіяне борошно, сухі дріжджі.
5. Вимішуємо інгредієнти до утворення однорідного тіста. Залишаємо його на годину в теплому місці.
6. Готове тісто розгортаємо в тонкий прямокутник.
7. Обмазуємо його маковою начинкою. Звертаємо в рулет і нарізаємо його невеликими частинами.
8. Перекладаємо заготовку у форму для випікання.
9. Готуємо 20 хвилин при температурі 180 градусів.
10. В цей час приготуємо шоколадну глазур. У тарілку вливаємо молоко, кладемо вершкове масло і шматочки шоколаду.
11. Ставимо посуд з продуктами в мікрохвильовку. Підігріваємо, поки всі інгредієнти не розплавляться. Розмішуємо.
12. Готові булочки покриваємо глазур’ю, даємо їм охолонути і подаємо до столу.
Пишні булочки з маком і родзинками в духовці
Апетитні і соковиті булочки виходять з додаванням маку, родзинок. Таке ласощі стане відмінним приводом зібрати близьких за чашкою гарячого чаю. Використовуйте для цього цікавий кулінарний рецепт.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 10 шт.
Інгредієнти:
- Борошно – 2,5 склянки
- Молоко – 200 мл
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Цукор – 5 ст. л.
- Цукор ванільний – 1 пакетик.
- Сіль – ¼ ч. л.
- Дріжджі сухі – 1,5 ч. л.
- Родзинки – 75 гр.
- Мак – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Сухі дріжджі розмішуємо в теплому молоці разом з чайною ложкою цукру і двома столовими ложками борошна. Залишаємо на 10 хвилин.
2. У глибокій мисці з’єднуємо рослинне масло, яйце, сіль, ванільний і звичайний цукор.
3. В опару додаємо склянку просіяного борошна. Вливаємо суміш з рослинним маслом. Вимішуємо інгредієнти до однорідності.
4. Замочуємо родзинки в гарячій воді. Одну хвилину кип’ятимо мак у воді і настоюють 10 хвилин. Обидва інгредієнта відправляємо в тісто.
5. Розмішуємо масу, додаємо ще половину склянки борошна і доповнюємо її розм’якшеним вершковим маслом.
6. Додаємо борошно, знову вимішуємо до однорідності, і залишаємо в теплому місці на 1 годину.
7. Через деякий час з тіста ліпимо рівні за розміром кульки, даємо їм настоятися 10 хвилин і посипаємо невеликою кількістю цукру. Перекладаємо на деко.
8. Випікаємо ласощі 15-20 хвилин при температурі 200 градусів. Після чого даємо румяному продукту трохи охолонути.
9. Золотисті булочки з родзинками і маком готові!
Простий і смачний рецепт булочок з маком на кефірі
Ніжні і м’які булочки з маком виходять на кефирном тесті. Використовуйте простий рецепт, щоб порадувати своїх рідних. Ароматну випічку можна подавати разом з чаєм або молоком.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 21 шт.
Інгредієнти:
- Борошно – 3 склянки
- Кефір – 1 склянка
- Яйце перепелине – 10 шт.
- Цукор – 300 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Сода – 1 ч. л.
- Мак – за смаком.
Процес приготування:
1. Відміряємо потрібну кількість кефіру.
2. Доповнюємо кисломолочний продукт 50 грамами вершкового масла. Підігріваємо заготовку в мікрохвильовці пару хвилин.
3. Після цього в рідку суміш викладаємо соду.
4. Підготуємо перепелині яйця.
5. Їх необхідно збити з 100 грамами цукру.
6. В яєчну суміш вливаємо охолоджений кефір з маслом.
7. Просіваємо борошно сюди.
8. Вимішуємо заготовку до утворення щільного тіста.
9. Мак розмішуємо з цукром.
10. Сюди ж викладаємо розм’якшене вершкове масло.
11. Продовжуємо вимішувати до однорідності.
12. Готове тісто тонко розкачуємо і обмазуємо його маковою начинкою.
13. Звертаємо в щільний рулет. Розрізаємо його на невеликі частини.
14. Перекладаємо їх у форму для випікання і готуємо 20 хвилин при температурі 180 градусів.
15. Рум’яні булочки з корицею готові!
Покроковий рецепт приготування булочок на молоці з маком
Пишні макові булочки на тесті з молока легко приготувати в домашніх умовах. Візьміть на замітку простий покроковий рецепт і порадуйте своїх близьких смачним і ароматним частуванням.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 30 шт.
Інгредієнти:
- Борошно – 3 склянки
- Молоко – 1 склянка
- Яйця курячі – 3 шт.
- Маргарин – 100 гр.
- Дріжджі сухі – 2,5 ч. л.
- Цукор – 6 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Мак – за смаком.
Процес приготування:
1. Мак заливаємо гарячою водою і залишаємо на 15 хвилин. Це дозволить прибрати зайву гіркоту.
2. В цей час молоко нагріваємо і розмішуємо в ньому сухі дріжджі.
3. У великій мисці з’єднуємо курячі яйця, цукор, сіль і молочну суміш з дріжджами. Одну ложку цукру залишаємо для начинки.
4. Сюди ж вливаємо розтоплений охолоджений маргарин. Збиваємо і поступово всипаємо борошно.
5. Вимішуємо заготовку до отримання тугого тесту.
6. Вимочений мак відкидаємо на сито і розмішуємо з цукром.
7. Готове тісто тонко розкачуємо і обмазуємо маковою начинкою. Звертаємо в рулетик.
8. Рулет розбираємо на невеликі частини.
9. Випікаємо булочки 30 хвилин при температурі 180 градусів, після чого подаємо їх до столу!
Як спекти домашні булочки з маком і сиром?
Апетитне ласощі для домашнього чаювання – ароматні булочки з маком і сиром. Скористайтеся простим рецептом і порадуйте близьких солодкою гарячою випічкою. Подавайте з чашкою гарячого чаю або кави.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 22 шт.
Склад:
- Сир – 400 гр.
- Борошно – 700 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сметана – 7 ст. л.
- Цукор – 150 гр.
- Сода – 1 ч. л.
- Мак – 3 ст. л.
- цукрова Пудра – за смаком.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
Процес приготування:
1. Збиваємо два яйця з цукром, доповнюємо їх маслом, сметаною, сиром, борошном і содою. Вимішуємо продукти до отримання щільного однорідного кома. Даємо йому відпочити близько 20 хвилин.
2. Відпочиле тісто ділимо на невеликі рівні шматочки. Їх вийде трохи більше 20 штук.
3. З кожного шматочка ліпимо акуратний кульку. Викладаємо їх на деко з пергаментом. Обмазуємо залишилися збитим яйцем і посипаємо маком.
4. Випікаємо частування близько 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.
5. Готові булочки обсипаємо цукровою пудрою і подаємо їх до столу. Можна пробувати!
Дуже смачні булочки з маком і згущеним молоком в духовці
Оригінальна випічка для вашого домашнього столу – ароматні булочки з маком зі згущеним молоком. Ласощі вийде неймовірно ніжним і смачним. Приготуйте для чаювання, здивуйте своїх рідних.
Час приготування: 3 години 20 хвилин
Час приготування: 50 хвилин
Порцій – 12
Інгредієнти:
- Борошно – 600 гр.
- Молоко – 280 мл
- Яйце – 3 шт.
- Дріжджі сухі – 7 гр.
- Цукор – 75 гр.
- Сіль – 2/3 ч. ложки
- Ванілін – 1 щіпка.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Мак – 2 ст. л.
- Молоко, згущене варене – 500 мл
Процес приготування:
1. У глибокій чашці з’єднуємо просіяне борошно, сухі дріжджі, два курячих яйця, молоко, сіль, цукор і ванілін. Вимішуємо до однорідності і поетапно додаємо розм’якшене вершкове масло, після кожного додавання добре вимішуємо тісто. Поетапне додавання не дозволить тесту расслоиться.
2. В заготовку додаємо мак і починаємо вимішувати його руками до рівномірного розподілу.
3. Занурюємо однорідний продукт в глибоку тарілку.
4. Накриваємо плівкою або рушником і залишаємо в теплому місці на годину. За цей час продукт збільшиться в розмірі.
5. Ділимо отримане тісто на 12 рівних частин, після чого формуємо з них акуратні кульки.
6. Кладемо заготовку в зручну ємність, накриваємо плівкою і даємо відпочити 10 хвилин.
7. Далі кожен кульку розгортаємо в довгасту корж. Обмазуємо поверхню згущеним молоком. Починаємо згортати в трубочку.
8. Пальцями притискаємо краю, щоб булочки не розвалилися.
9. Перекладаємо на деко швом вниз. Знову накриваємо їх плівкою і залишаємо на 40 хвилин. Це потрібно для того, щоб продукт не розшарувалося.
10. Обмазуємо булочки залишилися збитим яйцем і випікаємо 50 хвилин при температурі 170 градусів.
11. Рум’яне і ароматні ласощі з маком і згущеним молоком готово!