Бургер в домашніх умовах

Покроковий рецепт приготування бургерів з домашньої булочкою

Бургери, приготовлені в домашніх умовах з свіжоспеченої булочкою і котлетою з запалі з жару – справжня смакота і свято живота. Обов’язково побалуйте себе домашнім фастфудом, тим більше, що докладний покроковий рецепт для цього ми вам надамо.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 12.

Склад:

  • Для тіста:
  • Дріжджі сухі – 7 гр.
  • Масло вершкове – 75 гр.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Молоко – 370 мл
  • Борошно – 650 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Вода – 2 ст. л.
  • Кунжут – за смаком.
  • Для начинки:
  • Фарш м’ясний – 1,2 кг
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для фаршу – за смаком.
  • Помідори – 5-6 шт.
  • Огірки – 3 шт.
  • Листя салату – 12 шт.
  • Соус – за смаком.
  • пластинками Сир – 12 шт.

Процес приготування:

1. Для початку необхідно спекти булочки. У миску налийте теплу воду і всипте дріжджі, перемішайте і залиште на 5 хвилин. Вершкове масло розтопіть на повільному вогні й охолодіть до кімнатної температури, додайте його в дріжджову масу. Далі викладіть в миску мед, розбийте одне куряче яйце і влийте молоко, перемішайте.

2. Поступово додайте просіяне борошно і замішують тісто. Воно повинно вийти гладким і еластичним. Зібрати тісто в кулю, викладіть в змащену олією миску і залиште на 1,5-2 години для зростання.

3. Коли тісто добре підніметься, обімніть його руками і розділіть на 12 рівних частин. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього заготовки на невеликій відстані один від одного. Накрийте тісто харчовою плівкою і залиште ще на годину.

4. Після цього змастіть заготовки збитим яйцем і посипати кунжутом. Випікайте булочки в духовці при 200 градусах 15-18 хвилин. Готові булочки повністю остудіть на гратах.

5. У м’ясний фарш додати сіль і спеції, добре перемішайте. Вологими руками сформуйте круглі котлети по розміру булочок.

6. Смажте котлети на помірному вогні на сковороді з антипригарним покриттям по 3 хвилини з кожного боку.

7. Огірки наріжте тонкими кружечками.

8. У помідорів виріжте місце кріплення плодоніжки і також наріжте кружальцями.

9. Булочки розріжте навпіл, нижню частину булки змастіть соусом, покладіть котлету.

10. Далі покладіть по кілька кружалець огірків і помідорів.

11. На овочі покладіть по платівці сиру, потім лист салату і накрийте все другою частиною булочки.

Приємного апетиту!