Бутерброди з авокадо – 10 рецептів приготування на сніданок з покроковими фото

Бутерброд з авокадо і яйцем пашот на сніданок

Заставу ідеального сніданку та приємного початку дня – яйце пашот, стиглий авокадо і цільнозерновий хліб. Це поєднання наповнить вас не тільки великим розмаїттям смаків, але і великою кількістю білка, насичених жирів і повільних вуглеводів.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1.

Склад:

  • цільнозерновий Хліб – 1 скибочка.
  • Авокадо – ½ шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сік лимонний – ½ ч. л.
  • Масло оливкове – 1 ч. л.
  • копчена Паприка – 1 щіпка.
  • Кунжут (насіння) – ½ ч. л.
  • Оцет 9% — 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Шматочок цільнозернового хліба підсушуємо в тостері або на сухій сковороді з двох сторін.

2. М’якоть половинки авокадо нарізаємо пластинками середньої товщини.

3. Отримані слайсы розминаємо виделкою до консистенції пюре і заправляємо оливковою олією, лимонним соком, приправляємо сіллю, чорним меленим перцем і паприкою, а також додаємо кунжут, попередньо обсмажений до рум’яності на сухій сковороді (рекомендується залишити трохи кунжуту для прикраси).

4. Одне яйце розбиваємо в глибоку піалу.

5. У каструлі доводимо воду до кипіння, вливаємо оцет і прибираємо з вогню. Коли процес бурління припиниться – робимо полум’я мінімальним і повертаємо тару на плиту. Віночком розмішуємо воду, щоб по центру утворилася воронка – вливаємо яйця і коли білок схопиться, акуратно розмішуємо, щоб уникнути пригорання.

6. Готове яйце пашот виловлюємо шумівкою і занурюємо в ємність з прохолодною водою – ця маніпуляція дозволить нам зупинити процес термічної обробки і «змити» надлишки оцту. Після, обережно перекладаємо яйце на паперовий рушник, щоб зайва вода скла.

7. Приступаємо до збірки. На скибочку хліба щедро намазуємо пасту з авокадо, поверх – яйце пашот. Приправляємо верхівку сіллю, чорним перцем і залишилися насінням кунжуту.

8. Перед тим, як подавати апетитне блюдо до столу, трохи надрізаємо яйце, щоб жовток красиво стікав. Приємного апетиту!