Бутерброд з авокадо і яйцем пашот на сніданок
Заставу ідеального сніданку та приємного початку дня – яйце пашот, стиглий авокадо і цільнозерновий хліб. Це поєднання наповнить вас не тільки великим розмаїттям смаків, але і великою кількістю білка, насичених жирів і повільних вуглеводів.
Час готування – 10 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 1.
Склад:
- цільнозерновий Хліб – 1 скибочка.
- Авокадо – ½ шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сік лимонний – ½ ч. л.
- Масло оливкове – 1 ч. л.
- копчена Паприка – 1 щіпка.
- Кунжут (насіння) – ½ ч. л.
- Оцет 9% — 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Шматочок цільнозернового хліба підсушуємо в тостері або на сухій сковороді з двох сторін.
2. М’якоть половинки авокадо нарізаємо пластинками середньої товщини.
3. Отримані слайсы розминаємо виделкою до консистенції пюре і заправляємо оливковою олією, лимонним соком, приправляємо сіллю, чорним меленим перцем і паприкою, а також додаємо кунжут, попередньо обсмажений до рум’яності на сухій сковороді (рекомендується залишити трохи кунжуту для прикраси).
4. Одне яйце розбиваємо в глибоку піалу.
5. У каструлі доводимо воду до кипіння, вливаємо оцет і прибираємо з вогню. Коли процес бурління припиниться – робимо полум’я мінімальним і повертаємо тару на плиту. Віночком розмішуємо воду, щоб по центру утворилася воронка – вливаємо яйця і коли білок схопиться, акуратно розмішуємо, щоб уникнути пригорання.
6. Готове яйце пашот виловлюємо шумівкою і занурюємо в ємність з прохолодною водою – ця маніпуляція дозволить нам зупинити процес термічної обробки і «змити» надлишки оцту. Після, обережно перекладаємо яйце на паперовий рушник, щоб зайва вода скла.
7. Приступаємо до збірки. На скибочку хліба щедро намазуємо пасту з авокадо, поверх – яйце пашот. Приправляємо верхівку сіллю, чорним перцем і залишилися насінням кунжуту.
8. Перед тим, як подавати апетитне блюдо до столу, трохи надрізаємо яйце, щоб жовток красиво стікав. Приємного апетиту!