Бутерброди зі шпротами корисні, однак не варто ними зловживати. Шпроти все ж копчений продукт, який, як відомо, містить канцерогени. Користь страви полягає в тому, що в рибі містяться вітаміни, які не дають утворюватися тромбам.
Бутерброди зі шпротами і свіжим огірком на батоні
Багатьом знайома закуска у вигляді бутербродів зі шпротами. Вони настільки легкі, ніжні і смачні, що буквально тануть у роті. Бутерброди здатні стати прикрасою святкового столу і мають багато варіантів приготування.
Інгредієнти на
4 порц.
- Батон 4 скибочки
- Шпроти ½ банки
- Огірок 1 шт.
- Часник 2 зуб.
- Петрушка 1 пучок
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Майонез столовий молочний 8 ч. л.
Процес приготування:
- Як приготувати прості бутерброди зі шпротами? Відрізаємо від 4 скибочки булки. Потім розігріваємо сковороду з рослинним маслом на плиті пару хвилин і викладаємо в неї батон. Обсмажуємо скибочки з двох сторін (кожну сторону протягом трьох хвилин).
- Зубчики часнику позбавляємо від лушпиння і розрізаємо вздовж. Натираємо половинками часнику скибочки батона, щоб бутерброди вийшли більш ароматними та смачними.
- Тепер кожен скибочку необхідно намазати майонезом. Краще всього приготувати соус в домашніх умовах, проте якщо бутерброди потрібні терміново, використовуйте магазинний майонез.
- Відкриваємо банку і викладаємо шпроти поверх майонезу в необхідній кількості.
- Промиваємо свіжий огірок. Відрізаємо обидва його кінця і нарізаємо овоч скибочками невеликої товщини. На кожен бутерброд укладаємо по 2 огіркових скибочки.
- Промиваємо маленький пучок петрушки, стряхиваем зайву вологу і відщипуємо невеликі гілочки, якими прикрашаємо бутерброди.

Приємного апетиту!