Бутерброди зі шпротами – 10 рецептів з покроковими фото

Бутерброди зі шпротами корисні, однак не варто ними зловживати. Шпроти все ж копчений продукт, який, як відомо, містить канцерогени. Користь страви полягає в тому, що в рибі містяться вітаміни, які не дають утворюватися тромбам.

Бутерброди зі шпротами і свіжим огірком на батоні

Багатьом знайома закуска у вигляді бутербродів зі шпротами. Вони настільки легкі, ніжні і смачні, що буквально тануть у роті. Бутерброди здатні стати прикрасою святкового столу і мають багато варіантів приготування.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Батон 4 скибочки
  • Шпроти ½ банки
  • Огірок 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Петрушка 1 пучок
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Майонез столовий молочний 8 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати прості бутерброди зі шпротами? Відрізаємо від 4 скибочки булки. Потім розігріваємо сковороду з рослинним маслом на плиті пару хвилин і викладаємо в неї батон. Обсмажуємо скибочки з двох сторін (кожну сторону протягом трьох хвилин).
  2. Зубчики часнику позбавляємо від лушпиння і розрізаємо вздовж. Натираємо половинками часнику скибочки батона, щоб бутерброди вийшли більш ароматними та смачними.
  3. Тепер кожен скибочку необхідно намазати майонезом. Краще всього приготувати соус в домашніх умовах, проте якщо бутерброди потрібні терміново, використовуйте магазинний майонез.
  4. Відкриваємо банку і викладаємо шпроти поверх майонезу в необхідній кількості.
  5. Промиваємо свіжий огірок. Відрізаємо обидва його кінця і нарізаємо овоч скибочками невеликої товщини. На кожен бутерброд укладаємо по 2 огіркових скибочки.
  6. Промиваємо маленький пучок петрушки, стряхиваем зайву вологу і відщипуємо невеликі гілочки, якими прикрашаємо бутерброди.

Приємного апетиту!