Бутерброди зі шпротами – 10 рецептів з покроковими фото

Бутербродами зі шпротами, огірком і часником і майонезом

Якщо страву необхідно приготувати заздалегідь, скибочки хліба або батона краще обсмажити на сковороді або потомити в духовій шафі, щоб утворилася хрустка скоринка і бутерброди не розм’якли.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 10.

Склад:

  • Батон – 1 шт.
  • Шпроти в маслі – 1 банку.
  • Огірок – 1 шт.
  • Майонез – 200 гр.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Масло рослинне – 1-2 ст. л
  • Часник – 1 зуб.

Процес приготування:

1. Спочатку батон потрібно розрізати на скибочки, які не повинні бути занадто тонкими або товстими. Перед обсмаженням потрібно вилити в сковороду олію і трохи підігріти. Визначаємо готовність скибочок батона по утворилася рум’яної скоринки. Зубчиком очищеного від лушпиння часнику натираємо батон.

2. Промиваємо свіжий огірок у воді з-під крана. Відрізаємо місце, де кріпилася плодоніжка, і подрібнюємо огірок на досить тонкі слайсы.

3. Поливаємо обсмажені скибочки майонезом і розподіляємо його по всій поверхні за допомогою ложки. Поверх соусу викладаємо 2-3 скибочки огірка.

4. Відкорковуємо банку з рибою. Щоб на бутербродах не було зайвого масла, спочатку викладаємо шпроти на паперові рушники, яке вбере його. Потім шпроти слід викласти поверх огірків.

5. Вимиваємо 1-2 гілочки петрушки або кропу. Потім опускаємо їх паперовим рушником і розбираємо на дрібніші гілочки. Прикрашаємо бутерброди свіжою зеленню.

Приємного апетиту!