Бутербродами зі шпротами, огірком і часником і майонезом
Якщо страву необхідно приготувати заздалегідь, скибочки хліба або батона краще обсмажити на сковороді або потомити в духовій шафі, щоб утворилася хрустка скоринка і бутерброди не розм’якли.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 25 хв.
Кількість порцій – 10.
Склад:
- Батон – 1 шт.
- Шпроти в маслі – 1 банку.
- Огірок – 1 шт.
- Майонез – 200 гр.
- Петрушка – 1 пучок.
- Масло рослинне – 1-2 ст. л
- Часник – 1 зуб.
Процес приготування:
1. Спочатку батон потрібно розрізати на скибочки, які не повинні бути занадто тонкими або товстими. Перед обсмаженням потрібно вилити в сковороду олію і трохи підігріти. Визначаємо готовність скибочок батона по утворилася рум’яної скоринки. Зубчиком очищеного від лушпиння часнику натираємо батон.
2. Промиваємо свіжий огірок у воді з-під крана. Відрізаємо місце, де кріпилася плодоніжка, і подрібнюємо огірок на досить тонкі слайсы.
3. Поливаємо обсмажені скибочки майонезом і розподіляємо його по всій поверхні за допомогою ложки. Поверх соусу викладаємо 2-3 скибочки огірка.
4. Відкорковуємо банку з рибою. Щоб на бутербродах не було зайвого масла, спочатку викладаємо шпроти на паперові рушники, яке вбере його. Потім шпроти слід викласти поверх огірків.
5. Вимиваємо 1-2 гілочки петрушки або кропу. Потім опускаємо їх паперовим рушником і розбираємо на дрібніші гілочки. Прикрашаємо бутерброди свіжою зеленню.
Приємного апетиту!