Бутерброди зі шпротами – 10 рецептів з покроковими фото

Гарячі бутерброди зі шпротами в духовці

Основою для бутербродів служить батон. Головне, щоб він був повітряним і ніжним. Краще всього вибирати шпроти перевірених виробників, а помідори – пружні і щільні.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 10.

Склад:

  • Батон – 150 гр.
  • Шпроти в маслі – 1 банку.
  • Помідори – 3 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сир – 50 гр.
  • Часник – 1 зуб.

Процес приготування:

1. Займемося приготуванням соусу. У невелику миску викладаємо 2 столові ложки майонезу. Слідом відправляємо заздалегідь очищений і подрібнений зубчик часнику. Перемішуємо соус.

2. Тепер нам знадобиться три невеликих помідора. Спочатку їх потрібно промити і обтерти, а потім нарізати круглими скибочками невеликої товщини. На кожен шматочок батона поміщається 2 скибочки.

3. Нарізаємо батон. Кожен шар змащуємо соусом, розподіляємо його ложкою по поверхні. Поверх соусу викладаємо помідори.

4. Відкриваємо банку зі шпротами. Масло потрібно злити, а шпроти викласти поверх помідорів. На кожен бутерброд необхідно викласти 3 рибки.

5. Натираємо шматочок сиру на дрібній тертці. Посипаємо бутерброди. Поки будемо викладати заготовки на деко з фольгою, необхідно розігріти духову шафу. Ставимо всередину духовки деко з бутербродами. Тушкуємо їх 15 хвилин при температурі 190 градусів.

Приємного апетиту!