Соковита буженина з часником в фользі
Пахучу домашню буженину з часником можна їсти не тільки до обіду: її можна класти на бутерброд замість ковбаси, додавати в салати і навіть готувати на її основі холодець. Інгредієнти для приготування легко знайдуться в кожному будинку.
Час приготування: 2 години.
Порцій: 5.
Склад:
- Свинина – 700 г;
- лавровий Лист – 3 шт.;
- Перець чорний, білий і зелений горошком – по 2 горошини;
- Перець мелений чорний – 0,5 ч. л.;
- Часник – 4 часточки.
- Сіль – за своїм смаком.
Процес приготування:
1. Для рецепту взяти незбиране м’ясо без кісток і жилок, в якому є трохи жиру. М’ясо прополоскати у проточній воді, обсушити паперовим рушником і нашпигувати прянощами та спеціями, попередньо зробивши надрізи глибиною близько 1,5 див. В кожен втерти сіль, перець мелений, покласти по шматочку лаврового листа, горошину перцю, частина очищеної часниковою часточки.
2. Загорнути свинину у фольгу максимально герметично. Матова сторона фольги повинна бути звернена всередину, блискуча – назовні.
3. Покласти загорнутий у фольгу шматок м’яса в форму для запікання або сковороду без ручки, влити води рівнем близько 1 див.
4. Запікати свиняче м’ясо в попередньо розігрітій духовці при температурі 190 градусів близько 1,5 годин. Стежити за водою: якщо вона випарується, потрібно буде трохи підлити. Приблизно через годину після початку приготування, трохи розгорнути фольгу і проткнути м’ясо виделкою. Якщо витікає прозорий сік, значить, буженина приготувалася. Якщо м’ясо ще жорстке, потрібно продовжувати запікати.
5. Приготовану свинину витягнути з духовки. Розгорнути фольгу і злегка остудити. Нарізати скибочками, красиво прикрасити і подати до столу.
Приємного апетиту!