Буженина з свинини у фользі в духовці – 7 смачних рецептів з покроковими фото

Соковита буженина з часником в фользі

Пахучу домашню буженину з часником можна їсти не тільки до обіду: її можна класти на бутерброд замість ковбаси, додавати в салати і навіть готувати на її основі холодець. Інгредієнти для приготування легко знайдуться в кожному будинку.

Час приготування: 2 години.

Порцій: 5.

Склад:

  • Свинина – 700 г;
  • лавровий Лист – 3 шт.;
  • Перець чорний, білий і зелений горошком – по 2 горошини;
  • Перець мелений чорний – 0,5 ч. л.;
  • Часник – 4 часточки.
  • Сіль – за своїм смаком.

Процес приготування:

1. Для рецепту взяти незбиране м’ясо без кісток і жилок, в якому є трохи жиру. М’ясо прополоскати у проточній воді, обсушити паперовим рушником і нашпигувати прянощами та спеціями, попередньо зробивши надрізи глибиною близько 1,5 див. В кожен втерти сіль, перець мелений, покласти по шматочку лаврового листа, горошину перцю, частина очищеної часниковою часточки.

2. Загорнути свинину у фольгу максимально герметично. Матова сторона фольги повинна бути звернена всередину, блискуча – назовні.

3. Покласти загорнутий у фольгу шматок м’яса в форму для запікання або сковороду без ручки, влити води рівнем близько 1 див.

4. Запікати свиняче м’ясо в попередньо розігрітій духовці при температурі 190 градусів близько 1,5 годин. Стежити за водою: якщо вона випарується, потрібно буде трохи підлити. Приблизно через годину після початку приготування, трохи розгорнути фольгу і проткнути м’ясо виделкою. Якщо витікає прозорий сік, значить, буженина приготувалася. Якщо м’ясо ще жорстке, потрібно продовжувати запікати.

5. Приготовану свинину витягнути з духовки. Розгорнути фольгу і злегка остудити. Нарізати скибочками, красиво прикрасити і подати до столу.

Приємного апетиту!