Биті огірки – 8 рецептів приготування салату з покроковими фото

Биті огірки – це закуска, яка прийшла до нас з Азії і користується величезним попитом, завдяки своєму оригінальному смаку і незвичного зовнішнім виглядом. Як правило, готується це блюдо з додаванням різних компонентів, наприклад: соєвий соус, часник, інші овочі або кунжут. Таке незвичайне поєднання компонентів призведе ваші рецептори до самого справжньому смакової насолоди, про який ви вже не зможете забути!

Биті огірки по-китайськи

Биті огірки по-китайськи – це пікантна закуска, яку можна запросто подати до святкового столу і не сумніватися, що навіть самі прискіпливі гості засумніваються у вашому кулінарному таланті. Така страва користується величезною популярністю, особливо в поєднанні з м’ясом або картоплею.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Огірок 500 гр.
  • Соус соєвий 2 ст. л.
  • Олія соняшникова 1 ст. л.
  • Кунжутне масло 1 ч. л.
  • Оцет яблучний 6% ½ ст. л.
  • Часник 2 зуб.
  • Перець чилі ½ шт.
  • Кунжутне насіння 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Почнемо готувати биті огірки. Щільні огірки без видимих пошкоджень гарненько промиваємо.
  2. Кожен плід розрізаємо вздовж на дві частини.
  3. Поміщаємо овочі в пакет і відбиваємо кухонним молоточком у пів сили.
  4. Викладаємо основний компонент в глибоку миску.
  5. Нарізаємо довільними шматочками середнього розміру.
  6. Зубки часнику очищаємо і ріжемо на слайсы, нарізаємо півкільцями перець чилі і при бажанні позбавляємося від насіння.
  7. Добавки закидаємо до огірків.
  8. Висипаємо насіння кунжуту.
  9. Заправляємо закуску яблучним оцтом, соєвим соусом і олією – старанно перемішуємо і прибираємо на полицю холодильної камери приблизно на півгодини.
  10. Через 30 хвилин знімаємо пробу і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Биті огірки з соєвим соусом

Биті огірки з соєвим соусом – це закуска на азіатський манер, яка обов’язково припаде до смаку всім, хто любить оригінальні і незвичайні страви. Подати такі огірочки можна, як в якості самостійної страви, так і доповнити смажене м’ясо або запечену рибу.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Огірки – 6 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Масло кунжутне – 2 ст. л.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Оцет рисовий – 2 ст. л.
  • Кінза – 3 гілочки.
  • Кунжут – 1 ч. л.
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти, ретельно промиваємо огірочки і даємо час їм обсохнути.

Крок 2. Кладемо овочі на обробну дошку і накриваємо харчовою плівкою, відбиваємо кухонним молоточком або качалкою.

Крок 3. Ріжемо огірки на бруски і змішуємо з подрібненим перцем чилі і часником.

Крок 4. Слідом закидаємо рубану кинзу і готуємо заправку: в піалі об’єднуємо сіль, цукровий пісок, оцет, соєвий соус і кунжутне масло.

Крок 5. Переливаємо маринад до огірків в тарілку, гарненько перемішуємо і наполягаємо протягом півгодини. Перед подачею прикрашаємо кунжутом. Готуйте і отримуйте задоволення!

Биті огірки по-корейськи

Биті огірки по-корейськи являють собою легке блюдо з особливою пікантністю, для готування якого нам потрібні такі компоненти, як бальзамічний оцет, насіння білого кунжуту і багато іншого. Спробувавши такі огірочки лише одного разу, ви повернетеся до цього рецепту ще багато-багато разів!

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Огірки – 500 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Оцет бальзамічний – 2 ст. л.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Кунжут білий – 1 ч. л.
  • Кінза – ½ пучка.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Обполіскуємо плоди, зрізаємо «попки» і кладемо в пакет – відбиваємо кухонним молоточком з двох сторін.

Крок 2. Ріжемо на більш дрібні сегменти.

Крок 3. Очищаємо часник і нарізаємо дрібними скибочками, перець чилі – кільцями.

Крок 4. Огірки завантажуємо назад в пакет і додаємо чилі з часником, бальзамічний оцет, цукор, соєвий соус, сіль і олію.

Крок 5. Гарненько перемішуємо і даємо просочитися добавками близько 5 хвилин.

Крок 6. Перекладаємо закуску на сервірувальне блюдо, присипаємо кунжутом і кінзою, і подаємо. Приємного апетиту!

Биті огірки з часником

Биті огірки з часником готуються всього лише за півгодини, а своїми смаковими характеристиками і насиченим ароматом вражають, в приємному сенсі цього слова. Використовуючи прості і доступні інгредієнти, ви можете запросто здивувати членів своєї сім’ї!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3-4.

Склад:

  • Огірки – 500 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Кінза/петрушки – 3-4 гілочки.
  • соєвий Соус – 20 мл
  • Оцет рисовий – 30 мл
  • Масло кунжутне – 15 мл
  • Перець чилі – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Овочі промиваємо й обсушуємо, зрізаємо хвостики і ділимо навпіл. Чайною ложкою видаляємо насіннєву область.

Крок 2. Кладемо плоди зрізом вниз, придавлюємо плоскою стороною ножа і нарізаємо скибочками.

Крок 3. Підливаємо до овочів оцет і соєвий соус, злегка присаливаем.

Крок 4. Склад перемішуємо і настоюють 15-20 хвилин, зрідка помішуючи для рівномірного насичення добавками.

Крок 5. Не гаючи часу, дрібно нарізаємо перець чилі і зубчики очищеного часнику.

Крок 6. Огірочки віджимаємо від маринаду змішуємо із зеленню, часником і чилі.

Крок 7. Заправляємо кунжутним маслом і при необхідності присмачую додатковою порцією соєвого соусу – заважаємо.

Крок 8. Перекладаємо закуску в сервірувальну чашу і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Салат «Биті огірки» з креветками

Салат «Биті огірки» з креветками – це проста в приготуванні, але святкова і поживна закуска. Завдяки овочів і морепродуктів, такий салат містить в собі велику кількість білків і клітковини, відповідно, ідеально підходить для пізнього вечері.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Огірки – 3 шт.
  • Креветки варені – 200 гр.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Оцет рисовий – 1 ст. л.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Масло кунжутне – ½ ч. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Кунжут – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом маринуємо креветки, для цього в піалу наливаємо кунжутна і рослинне масло – нагріваємо в мікрохвильовій печі і доповнюємо подрібненим часником і гострим перцем. Занурюємо в склад морепродукти і залишаємо на півгодини.

Крок 2. Щільні огірочки обполіскуємо і розрізаємо уздовж, попередньо позбувшись від «попок». Яким зручним способом видаляємо м’яку частину, залишаючи лише тверду.

Крок 3. Викладаємо плоди на дошку і відбиваємо качалкою до характерного тріска, але не перебільшуємо.

Крок 4. Огірки ріжемо злегка під кутом на шматочки середнього розміру. Нарізку солимо і поливаємо оцтом, даємо постояти 20 хвилин.

Крок 5. Після закінчення часу, овочі віджимаємо і перемішуємо з креветками.

Крок 6.Присмачую закуску соєвим соусом і кунжутним насінням.

Крок 7. Подаємо до столу і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Биті огірки з яловичиною

Биті огірки з яловичиною – це поживний салат, на приготування якого вам не доведеться витрачати багато часу і сил, однак, це страва надовго позбавить вас від ненависного почуття голоду і зарядить енергією до самого вечора. Готуємо продуктовий набір і приступаємо!

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

Для салату:

  • Яловичина – 200 гр.
  • Морква по-корейськи – 200 гр.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Масло кунжутне – 2 ст. л.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Кунжут – 2 ст. л.

Для огірків:

  • Огірки – 2 шт.
  • Оцет – 1 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо під струменем води огірки, крупно нарізаємо і, уклавши в пакет, відбиваємо качалкою або кухонним молоточком.

Крок 2. Овочеві скибочки поєднуємо з подрібненим часником і поливаємо оцтом, соєвим соусом і оливковою олією. За бажанням доповнюємо улюбленими приправами, перемішуємо і прибираємо на 20 хвилин в холодильну камеру.

Крок 3. М’ясо ретельно промиваємо і насухо витираємо паперовими рушниками. Ріжемо на тонкі «стрічки» і швидко обсмажуємо на розпеченій сковороді до зміни відтінку.

Крок 4. Яловичину викладаємо в миску і додаємо смужки болгарського перцю, пікантну моркву і просочені маринадом огірочки.

Крок 5. Салат сервіруємо і поливаємо кунжутним маслом разом з соєвим соусом. Прикрашаємо кунжутом і негайно приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Салат з битих огірків з кешью

Салат з битих огірків з кешью – це оригінальне поєднання компонентів, яке подарує вам справжнє гастрономічне задоволення! Весь секрет неймовірного смаку полягає в заправці, з приготуванням якої впорається кожен. Подати закуску можна як відразу, так і дати їй час просочитися в холодильнику.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3-4.

Склад:

  • Огірки – 500 гр.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Кешью – 4 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Соус соєвий – 4 ч. л.
  • Масло соняшникове – 1,5 ст. л.
  • Оцет рисовий – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – ½ ч. л.
  • Масло кунжутне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Відбиваємо плоди плоскою стороною ножа і нарізаємо довільно.

Крок 2. Часник дрібно рубаємо або натираємо на тертці з дрібними отворами, крупно шаткуємо ароматну зелень.

Крок 3. У салатнику об’єднуємо всі нарізані компоненти.

Крок 4. Для приготування заправки в окремій ємності змішати оцет з кунжутним маслом, цукровим піском і соєвим соусом.

Крок 5. Висипаємо горіхи до овочів додаємо заправку і старанно перемішуємо.

Крок 6. Ароматну закуску подаємо до столу на радість родині та гостям. Готуйте і отримуйте задоволення!

Салат з битих огірків з кальмаром

Салат з битих огірків з кальмаром – це святкове страву, яка не тільки володіє чудовими смаковими характеристиками, але ще і виглядає дуже ефектно. Подача залежить від вас: можна викласти компоненти окремо, а можна просто перемішати.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Огірки – 8 шт.
  • Кальмари у власному соку – 200 гр.
  • Часник – 5 зуб.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Соус соєвий – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Оцет – 2 ст. л.
  • Масло кунжутне – 1 ст. л.
  • Соус «табаско» – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промиваємо плоди, обсушуємо і ріжемо навпіл. Відбиваємо качалкою або кухонним молоточком у пів сили.

Крок 2. Вичищаємо вологу частину огірка за допомогою чайної ложки і довільно подрібнюємо.

Крок 3. Нарізку солимо і даємо трохи постояти, поки не виділиться сік. Віджимаємо.

Крок 4. Часник пропускаємо через прес і відправляємо до огірків.

Крок 5. М’якоть солодкого перцю ріжемо на довгі тонкі смужки і викладаємо до інших компонентів.

Крок 6. Заправляємо овочі оцтом, цукровим піском, соєвим соусом, кунжутним маслом і гострим соусом – перемішуємо.

Крок 7. До салату викладаємо мариновані кальмари (готові), змішуємо і подаємо. Приємного апетиту!