Биті огірки – 8 рецептів приготування салату з покроковими фото

Биті огірки – це закуска, яка прийшла до нас з Азії і користується величезним попитом, завдяки своєму оригінальному смаку і незвичного зовнішнім виглядом. Як правило, готується це блюдо з додаванням різних компонентів, наприклад: соєвий соус, часник, інші овочі або кунжут. Таке незвичайне поєднання компонентів призведе ваші рецептори до самого справжньому смакової насолоди, про який ви вже не зможете забути!

Биті огірки по-китайськи

Биті огірки по-китайськи – це пікантна закуска, яку можна запросто подати до святкового столу і не сумніватися, що навіть самі прискіпливі гості засумніваються у вашому кулінарному таланті. Така страва користується величезною популярністю, особливо в поєднанні з м’ясом або картоплею.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Огірок 500 гр.
  • Соус соєвий 2 ст. л.
  • Олія соняшникова 1 ст. л.
  • Кунжутне масло 1 ч. л.
  • Оцет яблучний 6% ½ ст. л.
  • Часник 2 зуб.
  • Перець чилі ½ шт.
  • Кунжутне насіння 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Почнемо готувати биті огірки. Щільні огірки без видимих пошкоджень гарненько промиваємо.
  2. Кожен плід розрізаємо вздовж на дві частини.
  3. Поміщаємо овочі в пакет і відбиваємо кухонним молоточком у пів сили.
  4. Викладаємо основний компонент в глибоку миску.
  5. Нарізаємо довільними шматочками середнього розміру.
  6. Зубки часнику очищаємо і ріжемо на слайсы, нарізаємо півкільцями перець чилі і при бажанні позбавляємося від насіння.
  7. Добавки закидаємо до огірків.
  8. Висипаємо насіння кунжуту.
  9. Заправляємо закуску яблучним оцтом, соєвим соусом і олією – старанно перемішуємо і прибираємо на полицю холодильної камери приблизно на півгодини.
  10. Через 30 хвилин знімаємо пробу і насолоджуємося. Приємного апетиту!