Биті огірки – це закуска, яка прийшла до нас з Азії і користується величезним попитом, завдяки своєму оригінальному смаку і незвичного зовнішнім виглядом. Як правило, готується це блюдо з додаванням різних компонентів, наприклад: соєвий соус, часник, інші овочі або кунжут. Таке незвичайне поєднання компонентів призведе ваші рецептори до самого справжньому смакової насолоди, про який ви вже не зможете забути!
Биті огірки по-китайськи
Биті огірки по-китайськи – це пікантна закуска, яку можна запросто подати до святкового столу і не сумніватися, що навіть самі прискіпливі гості засумніваються у вашому кулінарному таланті. Така страва користується величезною популярністю, особливо в поєднанні з м’ясом або картоплею.
Інгредієнти на
2 порц.
- Огірок 500 гр.
- Соус соєвий 2 ст. л.
- Олія соняшникова 1 ст. л.
- Кунжутне масло 1 ч. л.
- Оцет яблучний 6% ½ ст. л.
- Часник 2 зуб.
- Перець чилі ½ шт.
- Кунжутне насіння 1 ч. л.
Процес приготування:
- Почнемо готувати биті огірки. Щільні огірки без видимих пошкоджень гарненько промиваємо.
- Кожен плід розрізаємо вздовж на дві частини.
- Поміщаємо овочі в пакет і відбиваємо кухонним молоточком у пів сили.
- Викладаємо основний компонент в глибоку миску.
- Нарізаємо довільними шматочками середнього розміру.
- Зубки часнику очищаємо і ріжемо на слайсы, нарізаємо півкільцями перець чилі і при бажанні позбавляємося від насіння.
- Добавки закидаємо до огірків.
- Висипаємо насіння кунжуту.
- Заправляємо закуску яблучним оцтом, соєвим соусом і олією – старанно перемішуємо і прибираємо на полицю холодильної камери приблизно на півгодини.
- Через 30 хвилин знімаємо пробу і насолоджуємося. Приємного апетиту!
