биточки Курячі – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Ніжні курячі биточки у вершковому соусі

Ніжний смак курячим биточкам додасть вершковий соус. Приготувати таке частування не складе праці. Використовуйте для цього простий кулінарний рецепт. Порадуйте себе і своїх рідних.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • куряче Філе – 600 гр.
  • Картопля – 120 гр.
  • Зелень – 0,5 пучка.
  • Трави прованські – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для вершкового соусу:

  • Вершки 20% — 400 мл
  • Сир – 100 гр.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Часник сушений – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе прокручуємо в м’ясорубці.

Крок 2. Додаємо у фарш тертий картопля, подрібнену зелень, сіль і спеції.

Крок 3. Ретельно вимішуємо продукти до однорідності. Для кращої еластичності масу можна відбити: близько 20 раз піднімаємо фарш і кидаємо в миску.

Крок 4. Ліпимо з отриманого тіста невеликі биточки.

Крок 5. Обсмажуємо продукт в олії до рум’янцю.

Крок 6. Готуємо соус. Розмішуємо вершки з тертим сиром, сіллю і сушеним часником.

Крок 7. Заливаємо куряче частування вершковим соусом. Тушкуємо 5 хвилин після закипання, після вимикаємо вогонь і тримаємо страву під кришкою ще 7 хвилин.

Крок 8. Найніжніші биточки курячі у вершковому соусі готові!