Ніжні курячі биточки у вершковому соусі
Ніжний смак курячим биточкам додасть вершковий соус. Приготувати таке частування не складе праці. Використовуйте для цього простий кулінарний рецепт. Порадуйте себе і своїх рідних.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- куряче Філе – 600 гр.
- Картопля – 120 гр.
- Зелень – 0,5 пучка.
- Трави прованські – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Для вершкового соусу:
- Вершки 20% — 400 мл
- Сир – 100 гр.
- Сіль – 2 щіпки.
- Часник сушений – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче філе прокручуємо в м’ясорубці.
Крок 2. Додаємо у фарш тертий картопля, подрібнену зелень, сіль і спеції.
Крок 3. Ретельно вимішуємо продукти до однорідності. Для кращої еластичності масу можна відбити: близько 20 раз піднімаємо фарш і кидаємо в миску.
Крок 4. Ліпимо з отриманого тіста невеликі биточки.
Крок 5. Обсмажуємо продукт в олії до рум’янцю.
Крок 6. Готуємо соус. Розмішуємо вершки з тертим сиром, сіллю і сушеним часником.
Крок 7. Заливаємо куряче частування вершковим соусом. Тушкуємо 5 хвилин після закипання, після вимикаємо вогонь і тримаємо страву під кришкою ще 7 хвилин.
Крок 8. Найніжніші биточки курячі у вершковому соусі готові!