Чак-чак в домашніх умовах – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Неймовірно смачний і простий чак-чак зі згущеним молоком

Це трохи більш простий варіант смачного татарського десерту чак-чака. Замість медового сиропу, тісто будемо заливати згущеним молоком. Цю солодкість подають на свято для частування дорогих гостей.

Час готування: 120 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,2 ч. л.
  • Вода – 65 мл
  • Масло вершкове – 15 гр.
  • Масло рослинне – 250 мл
  • Молоко згущене – 1 банка.

Процес приготування:

1. Яйця збийте з цукром до побіління.

2. Потім додайте в миску просіяне борошно, перемішайте.

3. Розтопіть вершкове масло, додайте його в тісто, також влийте воду і добре перемішайте. Вимісіть тісто руками і помістіть його в холодильник на 20-30 хвилин.

4. Робочу поверхню просыпьте борошном. Тісто розділіть на кілька частин і тонко розкачайте їх.

5. Тісто нарізати тонкими смужками.

6. У каструлі розігрійте олію і обсмажте на ньому смужки з тіста до золотистого кольору.

7. Обсмажені смужки промокніть від масла на паперових серветках, потім перекладіть їх у миску і полити згущеним молоком.

8. Просочені згущеним молоком шматочки тіста викладіть на плоске блюдо і сформуйте торт. Десерт можна їсти відразу.

Приємного апетиту!