Неймовірно смачний і простий чак-чак зі згущеним молоком
Це трохи більш простий варіант смачного татарського десерту чак-чака. Замість медового сиропу, тісто будемо заливати згущеним молоком. Цю солодкість подають на свято для частування дорогих гостей.
Час готування: 120 хв
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 0,2 ч. л.
- Вода – 65 мл
- Масло вершкове – 15 гр.
- Масло рослинне – 250 мл
- Молоко згущене – 1 банка.
Процес приготування:
1. Яйця збийте з цукром до побіління.
2. Потім додайте в миску просіяне борошно, перемішайте.
3. Розтопіть вершкове масло, додайте його в тісто, також влийте воду і добре перемішайте. Вимісіть тісто руками і помістіть його в холодильник на 20-30 хвилин.
4. Робочу поверхню просыпьте борошном. Тісто розділіть на кілька частин і тонко розкачайте їх.
5. Тісто нарізати тонкими смужками.
6. У каструлі розігрійте олію і обсмажте на ньому смужки з тіста до золотистого кольору.
7. Обсмажені смужки промокніть від масла на паперових серветках, потім перекладіть їх у миску і полити згущеним молоком.
8. Просочені згущеним молоком шматочки тіста викладіть на плоске блюдо і сформуйте торт. Десерт можна їсти відразу.
Приємного апетиту!