Чанахи – 8 рецептів приготування чанахи по-грузинськи

Ароматний чанахи по-грузинськи з баранини в казані

Чанахи з баранини – поширене грузинське блюдо. Зазвичай його готують в порційних глиняних горщиках і в них ж подають. Баранина дає хороший навар і страва виходить ситним і поживним.

Час готування: 2,5 години.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Баранина – 1,5 кг
  • Картопля – 0,5 кг
  • Помідори – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Баклажани – 2 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Кінза – 10 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Коріандр мелений – за смаком.
  • Зіра – за смаком.
  • Сіль –за смаком.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. М’якоть баранини помийте, промокніть паперовими рушниками і наріжте великими кубиками.

2. Картопля очистіть від шкірки, промийте і наріжте шматочками середнього розміру. Баклажани наріжте кружечками, цибулю – півкільцями.

3. У казан викладіть картоплю і цибулю, додайте сіль, зіру, мелений коріандр і хмелі-сунелі. Перемішайте овочі і викладіть на них баранину, посоліть і приправте за смаком. Поверх м’яса покладіть баклажани і вершкове масло. Закрийте казан і готуйте на середньому вогні 1 годину.

4. Приготуйте томатний соус. Помідори опустити в окріп на 1-2 хвилини, потім зніміть шкірку, дрібно наріжте або подрібніть в блендері. В томатну масу додайте подрібнений часник, сіль і перець, перемішайте.

5. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем.

6. У казан додайте томатний соус і зелень, перемішайте і тушкуйте чанахи ще 1 годину.

7. Готову страву подавайте в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!