Ароматний чанахи по-грузинськи з баранини в казані
Чанахи з баранини – поширене грузинське блюдо. Зазвичай його готують в порційних глиняних горщиках і в них ж подають. Баранина дає хороший навар і страва виходить ситним і поживним.
Час готування: 2,5 години.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6-8.
Склад:
- Баранина – 1,5 кг
- Картопля – 0,5 кг
- Помідори – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Баклажани – 2 шт.
- Часник – 1 головка.
- Кінза – 10 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Коріандр мелений – за смаком.
- Зіра – за смаком.
- Сіль –за смаком.
- Хмелі-сунелі – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. М’якоть баранини помийте, промокніть паперовими рушниками і наріжте великими кубиками.
2. Картопля очистіть від шкірки, промийте і наріжте шматочками середнього розміру. Баклажани наріжте кружечками, цибулю – півкільцями.
3. У казан викладіть картоплю і цибулю, додайте сіль, зіру, мелений коріандр і хмелі-сунелі. Перемішайте овочі і викладіть на них баранину, посоліть і приправте за смаком. Поверх м’яса покладіть баклажани і вершкове масло. Закрийте казан і готуйте на середньому вогні 1 годину.
4. Приготуйте томатний соус. Помідори опустити в окріп на 1-2 хвилини, потім зніміть шкірку, дрібно наріжте або подрібніть в блендері. В томатну масу додайте подрібнений часник, сіль і перець, перемішайте.
5. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем.
6. У казан додайте томатний соус і зелень, перемішайте і тушкуйте чанахи ще 1 годину.
7. Готову страву подавайте в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!