Часниковий соус – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Ніжний вершково-часниковий соус для креветок

Вершково-часниковий соус виходить ніжним, з приємним тонким ароматом, але в той же час пікантним і насиченим. Ці властивості роблять його вишуканим доповненням, яким можна доповнити страви з креветок або інших морепродуктів.

Час готування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Часник – 1 головка.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Вершки – 300 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців мелена – за смаком.

Процес приготування:

1. Поставте сковороду на вогонь, покладіть вершкове олію і розтопіть його.

2. Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через прес. Додайте на сковороду часник, смажте протягом 20-30 секунд, постійно помішуючи, щоб він не пригорів.

3. Як тільки з’явився сильний часниковий аромат, влийте вершки. Доведіть до кипіння і продовжуйте готувати на повільному вогні ще 5 хвилин.

4. Далі посоліть і приправити соус за смаком. Залиште соус на повільному вогні ще на 3-5 хвилин, він повинен загуснути.

5. Використовувати вершково-часниковий соус можна в теплому і охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!