Чебуреки – 10 найвдаліших рецептів у домашніх умовах з покроковими фото

Чебуреки – це смачна гаряча закуска для всієї родини. Продукт відрізняється соковитою та ніжною начинкою, а також приємною золотистою скоринкою. Чебуреки своїми руками виходять дуже смачними та поживними. Готуйте їх за допомогою перевірених покрокових рецептів нашої кулінарної добірки.

Хрумкі домашні чебуреки з бульбашками, як у чебуречній

Щоб домашні чебуреки вийшли хрусткими та рум’яними, приготуйте їх із щільного тіста на воді. Начинка з м’ясного фаршу та спецій зробить страву ситною та ароматною. Подавайте до обіду або як швидке перекушування.

Інгредієнти:

на – 16 порції

  • Борошно – 600 гр.
  • Вода – 300 мл.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Олія вершкове – 1 ст.л.
  • Олія – ​​для смаження
  • Для начинки: –
  • Фарш м’ясний – ½ кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції для фаршу – за смаком
  • Зелень – 1 пучок

Процес приготування:

Як приготувати соковиті та смачні чебуреки в домашніх умовах? Добре розморожений фарш викладаємо у велику тарілку. До нього додаємо подрібнену зелень і цибулю, сіль і спеції за смаком.

Ретельно розмішуємо начинку. Усі інгредієнти мають рівномірно розподілитись.

Замішуємо тісто тісто на чебуреки. Для цього необхідно просіяти муку|борошно|, додати|добавляти| в ній теплу воду, яйце, розтоплену олію, сіль|соль| і ретельно все перемішати.

Ділимо тісто на невеликі частини. Тонко розкочуємо їх у кружечки, доповнюємо начинкою і складаємо навпіл. Закріплюємо краї за допомогою вилки.

Розігріваємо сковороду і вливаємо в неї велику кількість рослинної олії. Обсмажуємо чебуреки з двох сторін до хрусткої та золотистої скоринки.

Зайвий жир із готової страви можна прибрати паперовими серветками. Підготовлені гарячі чебуреки готові до подачі. Смачного!

Чебуреки з м’ясним фаршем, смажені на сковороді в домашніх умовах

Смачне та апетитне частування для вашого столу – рум’яні чебуреки із соковитою м’ясною начинкою. Приготуйте поживну страву за простим домашнім рецептом і порадуйте близьких.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 16

Інгредієнти:

  • Борошно – 3-3,5 ст.
  • Вода – 1 ст.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Горілка – 4 ст.
  • Олія – ​​для смаження.

Для начинки:

  • Фарш м’ясний – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Лід – 100 гр.

Процес приготування:

1. Підготуємо начинку. Фарш можна використовувати готовий або прокрутити самостійно у м’ясорубці. Додаємо до нього також подрібнені цибулини, сіль та перець. Розмішуємо.

2. Додаємо в начинку трохи льоду та чекаємо, коли він розтане.

3. Приступимо до приготування щільного та еластичного тіста. Ретельно просіюємо три гранчасті склянки борошна.

4. У борошно додаємо сіль, вливаємо грановану склянку води та горілку. Починаємо перемішувати.

5. Ретельно вимішуємо тісто руками до утворення щільної та гладкої кульки.

6. Ділимо тісто на невеликі шматочки, потім кожен розкочуємо в тонкі кола.

7. На половинку кожного кола викладаємо трохи м’ясної начинки.

8. Складаємо продукт навпіл і скріплюємо краї, утворюючи чебурек.

9. Розігріваємо сковороду і вливаємо в неї олію. По обидва боки обсмажуємо продукт до яскравого рум’янцю.

10. Готові чебуреки із соковитою м’ясною начинкою можна розкладати по тарілках та подавати до столу. Смачного!

Як приготувати чебуреки на заварному тесті з окропом?

Золотисті та хрумкі чебуреки виходять на заварному тесті. Приготуйте страву за простим домашнім рецептом. Подавайте ситне частування до сніданку чи обіду. Доповнити продукт можна сметаною.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 грн.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 150 мл.
  • Сіль – 1 год.
  • Олія вершкове – 40 гр.
  • Олія – ​​для смаження.

Для начинки:

  • Фарш м’ясний – 0,2 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сметана – 100 грн.
  • Вода – 50 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Перець червоний молоти – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

1. У металевий посуд викладаємо вершкове масло та підігріваємо його.

2. Далі вливаємо гарячу воду, додаємо сіль і частину борошна, що просіює. Починаємо розмішувати.

3. Розбиваємо у вміст куряче яйце.

4. Починаємо всипати борошно, що залишилося, і замішувати масу.

5. Руками вимішуємо тісто до щільного та гладкого стану.

6. В окремій тарілці розміщуємо підготовлений фарш.

7. Продавлюємо в м’ясорубці цибулю і викладаємо її до м’яса.

8. Сюди ж відправляємо сіль, мелені перці та подрібнену зелень. Розмішуємо вміст.

9. Далі додаємо воду та сметану. Знову перемішуємо.

10. Повертаємось до тесту. Поділяємо його на кілька невеликих частин.

11. Кожен шматочок тіста розгортаємо в тонкий кружок. На половину кожного кола викладаємо м’ясну начинку.

12. З’єднуємо обидві половинки чебурека.

13. По краях скріплюємо продукт за допомогою вилки.

14. Поводимося так з усіма чебуреками. Якщо тісто липне до рук, то продукт можна обсипати невеликою кількістю борошна.

15. Розігріваємо сковороду з олією. Занурюємо сюди чебуреки та обсмажуємо їх до золотистої скоринки.

16. Обсмажені продукти кладемо на паперові серветки чи рушники. Даємо їм полежати пару хвилин, щоб папір ввібрала зайву олію.

17. Хрумкі чебуреки на заварному тесті готові. Розкладайте їх по тарілках та подавайте до столу!

Дуже смачний і вдалий рецепт чебуреків на бульбашковому тісті з горілкою

Популярний рецепт хрустких пухирчастих чебуреків – на горілці. Приготуйте частування на своїй кухні. Поживну страву оцінять ваші домашні чи гості. Подавайте гарячу закуску!

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 16

Інгредієнти:

  • Борошно – 600-650 грн.
  • Вода – 300 мл.
  • Горілка – 30 грн.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Олія – ​​для смаження.

Для начинки:

  • Фарш м’ясний – 0,4 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

1. Просіюємо борошно і викладаємо його у велику глибоку тарілку. Заливаємо сухий інгредієнт окропом і починаємо розмішувати.

2. Далі розбиваємо в масу куряче яйце, додаємо горілку, сіль та цукор. Знову розмішуємо.

3. Руками розминаємо тісто, доки воно не перестане липнути до рук. Повинен вийти щільний і еластичний ком.

4. Підготуємо начинку. Для цього змішуємо розморожений м’ясний фарш, сіль, спеції та дрібно нарізані цибулини.

5. Ділимо тісто на невеликі шматочки і розкочуємо їх у тонкі кола. На кожну половинку кладемо трохи фаршу та склеюємо краї.

6. Обсмажуємо чебуреки в киплячій олії до появи яскравого золотистого відтінку.

7. Хрумкі чебуреки з апетитною м’ясною начинкою готові. Подавайте страву до столу, доповнивши ароматною зеленню та соусами до смаку.

Пухирчасті чебуреки з тестом на мінеральній воді

Просте та швидке тісто для домашніх чебуреків виходить на мінеральній воді. Поживне частування порадує хрусткою скоринкою і приємним рум’янцем. Почастуйте близьких ароматною гарячою стравою!

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 16

Інгредієнти:

  • Борошно – 600 гр.
  • Вода мінеральна – 300мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.

Для начинки:

  • Фарш м’ясний – 450 грн.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – 1 год.

Процес приготування:

1. У глибоку тарілку вливаємо мінеральну воду. Розбиваємо в неї яйце і ретельно збовтуємо рідину до однорідного кольору.

2. Сюди ж просіюємо борошно і додаємо сіль. Починаємо розмішувати масу.

3. Довго та ретельно розминаємо тісто руками. Отримуємо щільну грудку і залишаємо її на якийсь час відпочивати в кімнатній температурі.

4. У цей час підготуємо м’ясну начинку. Розмішуємо розморожений фарш із сіллю і дрібно порубаною цибулею.

5. Повертаємось до тесту. Розділяємо грудку на дрібні частини, розкочуємо їх і наповнюємо фаршем. Скріплюємо краї та ліпимо чебуреки.

6. Розігріваємо сковороду з олією. Опускаємо в киплячий продукт чебуреки і підрум’янюємо з кожної зі сторін.

7. Викладаємо хрумке частування з м’ясною начинкою на тарілку і подаємо до столу. Готово!

Ароматні домашні чебуреки з сиром та зеленню

Ситні та ароматні домашні чебуреки виходять, якщо начинити їх твердим сиром та свіжою зеленню. Подавайте страву зі сметаною до сніданку чи обіду. Порадуйте близьких хрустким продуктом із соковитою та ніжною начинкою.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 150-160 гр.
  • Вода – 70 мл.
  • Олія вершкове – 60 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.

Для начинки:

  • Сир твердий – 170 гр.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – 1 год.

Процес приготування:

1. Просіюємо борошно в глибоку тарілку. Вливаємо до неї теплу кип’ячену воду, розтоплене вершкове масло і додаємо сіль.

2. Вимішуємо інгредієнти, поки не отримаємо щільну і гладку грудку тесту.

3. Поки тісто відпочиває, можна приготувати начинку. Для цього потрібно натерти на велику тертку твердий сир та подрібнити зелень. Розмішуємо продукти із сіллю у глибокому посуді.

4. Повертаємося до тесту: тонко розкочуємо його качалкою і поділяємо на рівні кола. Вирізати зручно за допомогою невеликої тарілки.

5. У центр кожного кружечка кладемо по дві столові ложки начинки із сиру та зелені.

6. Складаємо начинене коло навпіл. Краї закріплюємо пальцями чи зубчиками вилки.

7. Добре прогріваємо сковороду з олією. Викладаємо чебуреки із начинкою.

8. Обсмажуємо блюдо по обидва боки до появи яскравого золотистого відтінку.

9. Готові чебуреки із зеленню та сиром розкладаємо по тарілках і подаємо до столу. Смачного!

Покроковий рецепт приготування хрумких чебуреків на кефірі

Порадуйте близьких хрумким частуванням з апетитною м’ясною начинкою. Приготуйте домашні чебуреки на ніжному тесті кефіру. Готову страву подавайте з улюбленими соусами!

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 12

Інгредієнти:

  • Борошно – 300-330 грн.
  • Кефір – 150 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.

Для начинки:

  • Фарш м’ясний – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

1. Вливаємо кефір у глибоку миску і сюди розбиваємо куряче яйце. Розмішуємо до однорідності.

2. В масу просіюємо борошно і додаємо сіль. Знову починаємо розмішувати.

3. Коли тісто стане густішим, викладаємо його на стіл і починаємо вимішувати руками.

4. Довго розминаємо тісто руками, поки з нього не вийде пишна і щільна грудка.

5. Підготуємо та начинку. У розморожений м’ясний фарш додаємо сіль, перець і подрібнену цибулю. Розмішуємо.

6. Тісто розділяємо на невеликі шматки, потім розкочуємо їх у тонкі пластинки. Вирізаємо із продукту рівні кола.

7. На половинку кожного кола тонким шаром викладаємо м’ясну начинку. Складаємо продукт навпіл і скріплюємо краї вилкою.

8. Нагріваємо з олією сковороду. Обсмажуємо чебуреки на помірному вогні до яскравої скоринки.

9. Викладаємо гарячу страву по тарілках та подаємо її до столу. Готово!

Як приготувати кримські чебуреки такі, як продають у Криму

Знамениті кримські рецепти чебуреки легко приготувати на домашній кухні. Використовуйте перевірений рецепт. Порадуйте близьких смачним частуванням з хрусткою скоринкою та соковитою начинкою.

Час приготування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 300-330 гр
  • Вода – 120 мл.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Олія – ​​для смаження.

Для начинки:

  • Фарш свинячий – 150 гр.
  • Фарш яловичий – 150 гр.
  • Вода – 50 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

1. Просіюємо борошно в глибоку миску. Кип’ятимо воду, змішуємо її сіллю, залишаємо остигати до теплого стану і виливаємо в сухий продукт.

2. Ретельно вимішуємо тісто руками до однорідного стану. Накриваємо продукт плівкою та залишаємо на 30 хвилин.

3. В окремому посуді з’єднуємо свинячий і яловичий фарш, додаємо до них подрібнену цибулю.

4. Вливаємо трохи холодної води, додаємо сіль із перцем і ретельно розмішуємо начинку.

5. Повертаємося до тесту та поділяємо його на невеликі частини, які розминаємо у кульки.

6. Кожну кульку розкочуємо в тонкі та гладкі пласти.

7. На половину кожного розкоченого кола тонким шаром укладаємо м’ясну начинку.

8. Складаємо краї чебуреків та скріплюємо їх. Для рівної форми можна обрізати шматочки зайвого тіста.

9. Обсмажуємо чебуреки в киплячому маслі з обох боків, поки не отримаємо рум’яну і хрустку скоринку.

10. Гарячі чебуреки за кримським рецептом готові. Розкладаємо їх по порціях та подаємо до сімейного столу!

Швидкий та простий рецепт чебуреків з лавашу з фаршем на сковороді

Оригінальні хрумкі чебуреки виходять з тонкого лаваша з фаршем. Такий спосіб приготування дозволить швидко одержати готовий продукт, а також підійде тим, хто не любить поратися з тестом.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий – 1 пачка.
  • Фарш м’ясний – 300 грн.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо потрібні продукти. М’ясний фарш необхідно заздалегідь розморозити, зелень промити, а цибулю почистити і подрібнити.

2. Також нарізаємо пучок зелені. Кладемо продукти до фаршу, посипаємо сіллю та меленим перцем.

3. Далі на рівні квадрати нарізаємо лаваш. Начинку ретельно розмішуємо.

4. На половинку кожного квадратика лаваша тонким шаром викладаємо фарш зі спеціями. Складаємо навпіл. Краї щільно скріплюємо, можна додатково змастити краї лаваша збовтаним курячим яйцем. Це необхідно для того, щоб начинка залишалася соковитою і не висихала.

5. Розігріваємо з олією сковороду. Викладаємо по черзі тонкі чебуреки з лаваша. Смажимо з обох боків на помірному вогні. Начинка має добре згасити.

6. Викладаємо готові чебуреки на тарілку та подаємо до столу. Смачного!

Класичні чебуреки як у чебуречних СРСР із фаршем, запечені в духовці

Щоб приготувати ідеальні домашні чебуреки без зайвого жиру, слід запекти їх у духовці. Оцініть простий рецепт і почастуйте близьких апетитним та привабливим продуктом.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 12

Інгредієнти:

  • Борошно – 3,5 ст. (гранний)
  • Яйце – 2 шт.
  • Олія вершкове – 60 гр.
  • Вода – 200 мл.
  • Сіль – 1 год.

Для начинки:

  • Фарш м’ясний – 0,4 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.

Процес приготування:

1. Для тесту з’єднуємо борошно, що просіює, одне яйце, сіль, розм’якшене вершкове масло і воду. Ретельно вимішуємо продукти руками, поки не отримаємо щільну однорідну грудку.

2. Для начинки розмішуємо фарш із сіллю та чорним меленим перцем. Сюди ж додаємо дрібно порубану цибулю.

3. Тісто розділяємо на невеликі частини, кожну з яких розгортаємо в тонкий гладкий кружок. На половинку кола викладаємо трохи м’ясної начинки.

4. З’єднуємо кінці коржика і добре проходимося по краях вилкою. Це не дасть заготівлі розвалитися.

5. Викладаємо чебуреки на лист, вистелений пергаментом. Збиваємо яйце, що залишилося, і промазуємо їм сирий продукт. Для цього зручно використовувати силіконовий пензлик.

6. Відправляємо блюдо до духовки на 25 хвилин. Випікаємо при температурі 180 градусів.

7. Гарячі чебуреки викладаємо на тарілку, прикрашаємо ароматною зеленню та подаємо до столу. Смачного!