Покроковий рецепт приготування чізкейку з сиру і бананів
В даному рецепті в основі чізкейку буде все той же шар печива. Щоб приготувати смачну начинку, вибираємо сир високої жирності. Банани для прикраси потрібні стиглі і запашні, щоб десерт вийшов ароматним.
Час готування – 10 год 45 хв.
Час приготування – 35 хв.
Кількість порцій – 7.
Склад:
- розсипчасте Печиво – 200 гр.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Сир – 450 гр.
- Сметана 20% – 150 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Ванілін – 1 щіпка.
- Цукор – 150 гр.
- Банан – 3 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Ставимо на плиту каструлю з необхідною кількістю вершкового масла. Розтоплюємо його на невеликому вогні до рідкого стану. Паралельно розбираємо печиво на шматочки і викладаємо в чашу блендера. Подрібнюємо до крихти. Викладаємо печиво в окрему ємність, вливаємо олію і перемішуємо.
2. Викладаємо основу з печива в круглу форму із знімними боковинами. Формуємо бортики і акуратно утрамбовуємо масу товкачиком.
3. Розігріваємо духовку до температури 160-170 градусів. Випікаємо корж в духовці 10 хвилин, а потім виймаємо його і остуджуємо. В окрему ємність викладаємо сир, половину порції сметани, цукор. Вбиваємо яйця і збиваємо масу блендером.
4. У глибоку миску викладаємо банани, попередньо очищені і нарізані великими шматочками. Щоб вони не потемніли, викладаємо залишки сметани і розбиваємо інгредієнти блендером до однорідності з насадкою «Ніж».
5. Змішати обидві маси – сирну і бананову – в одній ємності. Додаємо ванілін і кукурудзяний крохмаль. Розмішуємо масу віночком вручну. Обертаємо дно і борти форми з коржем трьома шарами фольги. Заливаємо начинку для чізкейку. Ставимо форму на деко, в який заливаємо воду до половини висоти бортів форми (саме тому деко повинен бути з досить високими бортиками).
6. Випікаємо бісквіт при температурі 160-170 градусів 90 хвилин. Потім пиріг слід залишити у вимкненій духовці на півгодини. Потім ставимо його в холодильник на ніч. Готову страву прикрашаємо шматочками банана і подаємо до столу.
Приємного апетиту!