Чізкейк з сиру – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування чізкейку з сиру і бананів

В даному рецепті в основі чізкейку буде все той же шар печива. Щоб приготувати смачну начинку, вибираємо сир високої жирності. Банани для прикраси потрібні стиглі і запашні, щоб десерт вийшов ароматним.

Час готування – 10 год 45 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій – 7.

Склад:

  • розсипчасте Печиво – 200 гр.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Сир – 450 гр.
  • Сметана 20% – 150 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Ванілін – 1 щіпка.
  • Цукор – 150 гр.
  • Банан – 3 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Ставимо на плиту каструлю з необхідною кількістю вершкового масла. Розтоплюємо його на невеликому вогні до рідкого стану. Паралельно розбираємо печиво на шматочки і викладаємо в чашу блендера. Подрібнюємо до крихти. Викладаємо печиво в окрему ємність, вливаємо олію і перемішуємо.

2. Викладаємо основу з печива в круглу форму із знімними боковинами. Формуємо бортики і акуратно утрамбовуємо масу товкачиком.

3. Розігріваємо духовку до температури 160-170 градусів. Випікаємо корж в духовці 10 хвилин, а потім виймаємо його і остуджуємо. В окрему ємність викладаємо сир, половину порції сметани, цукор. Вбиваємо яйця і збиваємо масу блендером.

4. У глибоку миску викладаємо банани, попередньо очищені і нарізані великими шматочками. Щоб вони не потемніли, викладаємо залишки сметани і розбиваємо інгредієнти блендером до однорідності з насадкою «Ніж».

5. Змішати обидві маси – сирну і бананову – в одній ємності. Додаємо ванілін і кукурудзяний крохмаль. Розмішуємо масу віночком вручну. Обертаємо дно і борти форми з коржем трьома шарами фольги. Заливаємо начинку для чізкейку. Ставимо форму на деко, в який заливаємо воду до половини висоти бортів форми (саме тому деко повинен бути з досить високими бортиками).

6. Випікаємо бісквіт при температурі 160-170 градусів 90 хвилин. Потім пиріг слід залишити у вимкненій духовці на півгодини. Потім ставимо його в холодильник на ніч. Готову страву прикрашаємо шматочками банана і подаємо до столу.

Приємного апетиту!