Чкемрули — традиційне блюдо грузинської кухні. Його готують з курки і молочного соусу. Продукт відрізняється яскравою подачею і поживними властивостями. Його можна доповнити м’яким лавашем або свіжими овочами. Для приготування використовуйте яскраву добірку з 8 кулінарних рецептів з покроковим описом.
Чкмерулі з курки по-грузинськи
Апетитне грузинське блюдо чкемрули нескладно приготувати в домашніх умовах. Подавайте смачне і ароматне частування до святкового столу або сімейному вечері. Ваші близькі та гості точно залишаться задоволеними.
Інгредієнти на
4 порц.
- Курка 1 шт.
- Молоко коров’яче 250 мл
- Часник 1 шт.
- Аджика за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Зелень для подачі
- Масло рослинне 1 ст. л.
Процес приготування:
- Щоб приготувати чкмерулі по-грузинськи, розморожуємо і промиваємо курку. Після цього розрізаємо її уздовж грудей і акуратно распрямляем руками. Всередині продукт також має бути добре промитим.
- Обмазуємо підготовлену тушку сіллю, меленим перцем і аджикою. Кладемо в обмащений маслом форму для випікання і залишаємо на 10 хвилин.
- У молоці розмішуємо чорний мелений перець і подрібнений часник.
- Курку випікаємо в розігрітій духовці до повної готовності. На це піде близько 40 хвилин.
- Приготоване м’ясо злегка остуджуємо і ріжемо на шматки середнього розміру.
- Вливаємо в продукт молоко. Ставимо страву на плиту, кип’ятимо і готуємо близько 15 хвилин.
- Ароматне грузинське блюдо готове! Подавайте до столу зі свіжою зеленню.
Чкмерулі по-грузинськи в вершково-часниковому соусі
Ароматне грузинське чкмерулі виходить в соусі з вершків, часнику та інших спецій. Забирайте кулінарну ідею для вашого сімейного або святкового вечері. Порадуйте своїх близьких.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Окорок курячий – 4 шт.
- Вершки – 250 мл
- Часник – 5 зубчиків.
- Петрушка – 1 пучок.
- Кінза – 1 пучок.
- М’ята сушена – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти.
2. Курячі стегенця розморожуємо і промиваємо під водою.
3. Далі продукти злегка відбиваємо молотком.
4. Кожен шматочок обмазуємо в суміші з олії, солі і меленого перцю.
5. Далі м’ясо обсмажуємо кілька хвилин в сковороді до золотистого рум’янцю.
6. Кінзу дрібно нарізаємо з петрушкою.
7. Далі подрібнюємо зубчики часнику.
8. У ступці розминаємо коріандр, сушену м’яту і хмелі-сунелі.
9. Підготовлені спеції з’єднуємо в загальній посуді, посипаємо сіллю і заливаємо вершками.
10. Перекладаємо курку у форму для випікання.
11. Заливаємо продукти вершками зі спеціями. Готуємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.
12. Через деякий час смачне і поживне блюдо буде готово. Можна подавати до столу!
Курча чкмерулі по-грузинськи з вершками
Ніжне курча чкмерулі виходить з додаванням вершків. Грузинський рецепт передбачає використання ароматних спецій, що зробить блюдо ще більш яскравим і насиченим. Спробуйте!
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Курча – 1 шт.
- Вершки – 2 склянки
- Петрушка – 0,5 пучка.
- Кінза – 0,5 пучка.
- Часник – 5 зубчиків.
- Сіль – 1 ч. л.
- Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Розморожуємо курчати і розділяємо його на частини.
2. Кожну з них ретельно промиваємо і злегка відбиваємо кухонним молотком.
3. Обсмажуємо м’ясо на олії кілька хвилин до утворення золотистої скоринки.
4. Промиваємо зелень і очищаємо зубчики часнику.
5. Зелень дрібно нарізаємо ножем.
6. Часник також подрібнюємо.
7. З’єднуємо нарізані продукти з вершками, сіллю і іншими спеціями.
8. Перекладаємо шматочки курчати у форму для випікання і заливаємо ароматним соусом.
9. Ставимо страву в розігріту до 180 градусів духовку.
10. Випікаємо до готовності близько 40 хвилин.
11. Соковите і поживне частування готово! Діліть на порції, доповнюйте овочами і подавайте до столу!
Простий рецепт чкмерулі по-грузинськи на сковороді
Яскраве грузинське блюдо нескладно приготувати в домашніх умовах. Курка чкмерулі на сковороді порадує хрусткою скоринкою і соковитим м’ясом всередині. Оцініть цікавий кулінарний рецепт.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 35 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Окорок курячий – 2 шт.
- Вершки – 200 мл
- Горіхи волоські – 100 гр.
- Базилік – за смаком.
- Петрушка – за смаком.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – 1 ч. л.
- Порошок чилі – 0,5 ч. л.
- Паприка солодка – 0,5 ч. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Стегенця попередньо розморожуємо.
2. Далі підготуємо спеції за списком.
3. Маринуємо м’ясо в суміші оливкової олії, солі, порошку чилі і солодкої паприки.
4. Подрібнюємо зелень, волоські горіхи і зубчики часнику. Після обсмажуємо до рум’янцю.
5. Підготовлені спеції відправляємо в загальну миску, заливаємо їх вершками і розмішуємо. Заливаємо м’ясо соусом і тушкуємо близько 15-20 хвилин.
6. Грузинське блюдо в сковороді готово! Можна пробувати.
Покроковий рецепт приготування чкмерулі в мультиварці
Простий і цікавий спосіб приготування чкмерулі – в мультиварці. Так ви заощадите свій час і порадуйте рідних поживним і смачним грузинським стравою. Оцініть домашній рецепт.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Курча – 0,5 шт.
- Картопля – 0,8 кг
- Часник – 4 зубчики.
- Молоко – 1,5 склянки
- Черемша – 2 гілки.
- Сіль – за смаком.
- Каррі – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 100 гр.
Процес приготування:
1. Курча розморожуємо і промиваємо під водою. Після цього натираємо м’ясо сіллю і каррі.
2. Обсмажуємо тушку в рослинному маслі під гнітом. Досить буде 5 хвилин для освіти золотистого відтінку.
3. Перекладаємо курчати на тарілку і даємо йому трохи охолонути.
4. Далі продукт поділяємо на невеликі шматочки.
5. Окремо подрібнений часник обсмажуємо на маслі. Сюди ж додаємо молоко і сіль за смаком. Нагріваємо суміш.
6. Викладаємо продукти в чашу мультиварки. Спочатку м’ясо, потім трохи соусу і шматочки заздалегідь очищеного картоплі. Викладаємо всі продукти.
7. Готуємо страву 40 хвилин в режимі для гасіння. Чкмерулі готові, можна пробувати!
Соковите чкмерулі по-грузинськи в духовці
Ароматне грузинське блюдо з курки і соусу можна приготувати в духовці. Частування порадує своєю поживністю і ніжним смаком. Відмінне рішення для яскравого сімейного вечері.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 50 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Курка – 1 кг
- Часник – 5 зубчиків.
- Вершки – 1,5 склянки
- Петрушка – 1 пучок.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 80 мл
Процес приготування:
1. Розморожуємо курку і поділяємо її на порційні шматки.
2. Посипаємо шматки сіллю і чорним меленим перцем.
3. Відправляємо м’ясо в сковороду з рослинним маслом.
4. Смажимо продукт кілька хвилин до появи рум’янцю.
5. В окрему миску продавлюємо зубчики часнику.
6. Сюди ж додаємо подрібнену зелень.
7. Вливаємо вершки, за смаком додаємо сіль і спеції.
8. Доповнюємо соус залишилися спеціями. Для аромату рекомендується додавати коріандр і хмелі-сунелі.
9. Розмішуємо вміст.
10. Викладаємо курку у форму для випікання.
11. Після заливаємо ароматним соусом.
12. Випікаємо блюдо 50 хвилин при температурі 200 градусів.
13. Чкмерулі за грузинським рецептом готове, можна пробувати!
Чкмерулі по-грузинськи в казані
Приготувати яскраве грузинське блюдо чкмерулі можна в казані. Так курка збереже всі свої смакові якості і аромат. Беріть кулінарну ідею на замітку і урізноманітніть своє звичне меню.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Окорок курячий – 1,5 кг
- Вершки – 4 ст.
- Часник – 1 шт.
- Петрушка – 1 пучок.
- Кінза – 1 пучок.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний горошок – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Хмелі-сунелі – 2 ст. л.
- Паприка солодка – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Спочатку підготуємо спеції. У ступці необхідно розтовкти сіль, горошини чорного перцю, хмелі-сунелі і солодку паприку.
2. Курку розморожуємо і маринуємо в підготовлених спеціях.
3. В цей час подрібнюємо кінзу, петрушку і часник.
4. Зелень з часником заливаємо вершками і доповнюємо меленим перцем. Перемішуємо.
5. Вершкове масло розтоплюємо в казані.
6. Сюди ж викладаємо куряче м’ясо і смажимо до рум’янцю близько 7-10 хвилин.
7. Поливаємо продукт соусом і тушкуємо страву на слабкому вогні 30 хвилин.
8. Чкмерулі в казані готовий. Можна ділити на порції і пригощатися!
Чкмерулі по-грузинськи зі сметаною
Один з варіантів приготування чкмерулі – з додаванням сметани. Грузинське блюдо порадує яскравим і насиченим смаком, поживністю і ароматом. Подавайте до сімейного обіду або вечері.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Курка – 1 шт.
- Сметана – 200 мл
- Масло вершкове – 30 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – 1 ч. л.
- Коріандр – 0,5 ч. л.
- Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти. Курку розморожуємо і промиваємо під водою.
2. Далі тушку розрізаємо уздовж грудей і розправляємо руками.
3. Видаляємо жир і зайву шкіру всередині.
4. Накриваємо плівкою продукт і відбиваємо кухонним молотком.
5. Натираємо курку сіллю. Також використовуємо хмелі-сунелі і коріандр.
6. Перекладаємо тушку в сковороду з вершковим маслом. Смажимо до рум’янцю з обох сторін.
7. Перекладаємо м’ясо у форму для випікання, поливаємо сметаною, доповнюємо подрібненим часником і випікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.
8. Апетитне блюдо готове! Прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.