Чкмерулі по-грузинськи – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Чкемрули — традиційне блюдо грузинської кухні. Його готують з курки і молочного соусу. Продукт відрізняється яскравою подачею і поживними властивостями. Його можна доповнити м’яким лавашем або свіжими овочами. Для приготування використовуйте яскраву добірку з 8 кулінарних рецептів з покроковим описом.

Чкмерулі з курки по-грузинськи

Апетитне грузинське блюдо чкемрули нескладно приготувати в домашніх умовах. Подавайте смачне і ароматне частування до святкового столу або сімейному вечері. Ваші близькі та гості точно залишаться задоволеними.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Курка 1 шт.
  • Молоко коров’яче 250 мл
  • Часник 1 шт.
  • Аджика за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Зелень для подачі
  • Масло рослинне 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати чкмерулі по-грузинськи, розморожуємо і промиваємо курку. Після цього розрізаємо її уздовж грудей і акуратно распрямляем руками. Всередині продукт також має бути добре промитим.
  2. Обмазуємо підготовлену тушку сіллю, меленим перцем і аджикою. Кладемо в обмащений маслом форму для випікання і залишаємо на 10 хвилин.
  3. У молоці розмішуємо чорний мелений перець і подрібнений часник.
  4. Курку випікаємо в розігрітій духовці до повної готовності. На це піде близько 40 хвилин.
  5. Приготоване м’ясо злегка остуджуємо і ріжемо на шматки середнього розміру.
  6. Вливаємо в продукт молоко. Ставимо страву на плиту, кип’ятимо і готуємо близько 15 хвилин.
  7. Ароматне грузинське блюдо готове! Подавайте до столу зі свіжою зеленню.

Чкмерулі по-грузинськи в вершково-часниковому соусі

Ароматне грузинське чкмерулі виходить в соусі з вершків, часнику та інших спецій. Забирайте кулінарну ідею для вашого сімейного або святкового вечері. Порадуйте своїх близьких.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Окорок курячий – 4 шт.
  • Вершки – 250 мл
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Кінза – 1 пучок.
  • М’ята сушена – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

2. Курячі стегенця розморожуємо і промиваємо під водою.

3. Далі продукти злегка відбиваємо молотком.

4. Кожен шматочок обмазуємо в суміші з олії, солі і меленого перцю.

5. Далі м’ясо обсмажуємо кілька хвилин в сковороді до золотистого рум’янцю.

6. Кінзу дрібно нарізаємо з петрушкою.

7. Далі подрібнюємо зубчики часнику.

8. У ступці розминаємо коріандр, сушену м’яту і хмелі-сунелі.

9. Підготовлені спеції з’єднуємо в загальній посуді, посипаємо сіллю і заливаємо вершками.

10. Перекладаємо курку у форму для випікання.

11. Заливаємо продукти вершками зі спеціями. Готуємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.

12. Через деякий час смачне і поживне блюдо буде готово. Можна подавати до столу!

Курча чкмерулі по-грузинськи з вершками

Ніжне курча чкмерулі виходить з додаванням вершків. Грузинський рецепт передбачає використання ароматних спецій, що зробить блюдо ще більш яскравим і насиченим. Спробуйте!

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Курча – 1 шт.
  • Вершки – 2 склянки
  • Петрушка – 0,5 пучка.
  • Кінза – 0,5 пучка.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Розморожуємо курчати і розділяємо його на частини.

2. Кожну з них ретельно промиваємо і злегка відбиваємо кухонним молотком.

3. Обсмажуємо м’ясо на олії кілька хвилин до утворення золотистої скоринки.

4. Промиваємо зелень і очищаємо зубчики часнику.

5. Зелень дрібно нарізаємо ножем.

6. Часник також подрібнюємо.

7. З’єднуємо нарізані продукти з вершками, сіллю і іншими спеціями.

8. Перекладаємо шматочки курчати у форму для випікання і заливаємо ароматним соусом.

9. Ставимо страву в розігріту до 180 градусів духовку.

10. Випікаємо до готовності близько 40 хвилин.

11. Соковите і поживне частування готово! Діліть на порції, доповнюйте овочами і подавайте до столу!

Простий рецепт чкмерулі по-грузинськи на сковороді

Яскраве грузинське блюдо нескладно приготувати в домашніх умовах. Курка чкмерулі на сковороді порадує хрусткою скоринкою і соковитим м’ясом всередині. Оцініть цікавий кулінарний рецепт.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Окорок курячий – 2 шт.
  • Вершки – 200 мл
  • Горіхи волоські – 100 гр.
  • Базилік – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Порошок чилі – 0,5 ч. л.
  • Паприка солодка – 0,5 ч. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Стегенця попередньо розморожуємо.

2. Далі підготуємо спеції за списком.

3. Маринуємо м’ясо в суміші оливкової олії, солі, порошку чилі і солодкої паприки.

4. Подрібнюємо зелень, волоські горіхи і зубчики часнику. Після обсмажуємо до рум’янцю.

5. Підготовлені спеції відправляємо в загальну миску, заливаємо їх вершками і розмішуємо. Заливаємо м’ясо соусом і тушкуємо близько 15-20 хвилин.

6. Грузинське блюдо в сковороді готово! Можна пробувати.

Покроковий рецепт приготування чкмерулі в мультиварці

Простий і цікавий спосіб приготування чкмерулі – в мультиварці. Так ви заощадите свій час і порадуйте рідних поживним і смачним грузинським стравою. Оцініть домашній рецепт.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Курча – 0,5 шт.
  • Картопля – 0,8 кг
  • Часник – 4 зубчики.
  • Молоко – 1,5 склянки
  • Черемша – 2 гілки.
  • Сіль – за смаком.
  • Каррі – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 100 гр.

Процес приготування:

1. Курча розморожуємо і промиваємо під водою. Після цього натираємо м’ясо сіллю і каррі.

2. Обсмажуємо тушку в рослинному маслі під гнітом. Досить буде 5 хвилин для освіти золотистого відтінку.

3. Перекладаємо курчати на тарілку і даємо йому трохи охолонути.

4. Далі продукт поділяємо на невеликі шматочки.

5. Окремо подрібнений часник обсмажуємо на маслі. Сюди ж додаємо молоко і сіль за смаком. Нагріваємо суміш.

6. Викладаємо продукти в чашу мультиварки. Спочатку м’ясо, потім трохи соусу і шматочки заздалегідь очищеного картоплі. Викладаємо всі продукти.

7. Готуємо страву 40 хвилин в режимі для гасіння. Чкмерулі готові, можна пробувати!

Соковите чкмерулі по-грузинськи в духовці

Ароматне грузинське блюдо з курки і соусу можна приготувати в духовці. Частування порадує своєю поживністю і ніжним смаком. Відмінне рішення для яскравого сімейного вечері.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Курка – 1 кг
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Вершки – 1,5 склянки
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 80 мл

Процес приготування:

1. Розморожуємо курку і поділяємо її на порційні шматки.

2. Посипаємо шматки сіллю і чорним меленим перцем.

3. Відправляємо м’ясо в сковороду з рослинним маслом.

4. Смажимо продукт кілька хвилин до появи рум’янцю.

5. В окрему миску продавлюємо зубчики часнику.

6. Сюди ж додаємо подрібнену зелень.

7. Вливаємо вершки, за смаком додаємо сіль і спеції.

8. Доповнюємо соус залишилися спеціями. Для аромату рекомендується додавати коріандр і хмелі-сунелі.

9. Розмішуємо вміст.

10. Викладаємо курку у форму для випікання.

11. Після заливаємо ароматним соусом.

12. Випікаємо блюдо 50 хвилин при температурі 200 градусів.

13. Чкмерулі за грузинським рецептом готове, можна пробувати!

Чкмерулі по-грузинськи в казані

Приготувати яскраве грузинське блюдо чкмерулі можна в казані. Так курка збереже всі свої смакові якості і аромат. Беріть кулінарну ідею на замітку і урізноманітніть своє звичне меню.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Окорок курячий – 1,5 кг
  • Вершки – 4 ст.
  • Часник – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – 2 ст. л.
  • Паприка солодка – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Спочатку підготуємо спеції. У ступці необхідно розтовкти сіль, горошини чорного перцю, хмелі-сунелі і солодку паприку.

2. Курку розморожуємо і маринуємо в підготовлених спеціях.

3. В цей час подрібнюємо кінзу, петрушку і часник.

4. Зелень з часником заливаємо вершками і доповнюємо меленим перцем. Перемішуємо.

5. Вершкове масло розтоплюємо в казані.

6. Сюди ж викладаємо куряче м’ясо і смажимо до рум’янцю близько 7-10 хвилин.

7. Поливаємо продукт соусом і тушкуємо страву на слабкому вогні 30 хвилин.

8. Чкмерулі в казані готовий. Можна ділити на порції і пригощатися!

Чкмерулі по-грузинськи зі сметаною

Один з варіантів приготування чкмерулі – з додаванням сметани. Грузинське блюдо порадує яскравим і насиченим смаком, поживністю і ароматом. Подавайте до сімейного обіду або вечері.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт.
  • Сметана – 200 мл
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Коріандр – 0,5 ч. л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти. Курку розморожуємо і промиваємо під водою.

2. Далі тушку розрізаємо уздовж грудей і розправляємо руками.

3. Видаляємо жир і зайву шкіру всередині.

4. Накриваємо плівкою продукт і відбиваємо кухонним молотком.

5. Натираємо курку сіллю. Також використовуємо хмелі-сунелі і коріандр.

6. Перекладаємо тушку в сковороду з вершковим маслом. Смажимо до рум’янцю з обох сторін.

7. Перекладаємо м’ясо у форму для випікання, поливаємо сметаною, доповнюємо подрібненим часником і випікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.

8. Апетитне блюдо готове! Прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.