Чорниці у власному соку на зиму – 4 простих рецепти з покроковими фото

Як приготувати чорниці у власному соку в духовці?

Прогулянка по лісі може стати дуже плідною, якщо не полінуватися зібрати свіжі ягоди. І разом з тим у вас вийде приготувати смачний десерт всього з одного компонента, який може приносити радість протягом круглого року.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування:20-30 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Чорниця – 1000 гр.

Процес приготування:

1. Зібрану чорницю обов’язково перебираємо, повністю видаляючи все листя і гілочки.

2. Потім ягоди промиваємо у великій кількості води і відкидаємо на друшляк, щоб злити зайву рідину.

3. Банки заздалегідь промиваємо з содою і наповнюємо чорницею до самих країв.

4. У розігріту до 120 градусів духовку відправляємо наповнені банки і перевіряємо готовність за зовнішнім виглядом. Приблизно за 20-30 хвилин чорниця пустить свій власний сік.

5. Банки з готової чорницею виймаємо з духовки і закатуємо простерилизованными кришками. Охолоджену чорницю відправляємо в місце для зберігання.

Бажаємо приємного апетиту!