Як приготувати чорниці у власному соку в духовці?
Прогулянка по лісі може стати дуже плідною, якщо не полінуватися зібрати свіжі ягоди. І разом з тим у вас вийде приготувати смачний десерт всього з одного компонента, який може приносити радість протягом круглого року.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування:20-30 хв.
Порцій – 10.
Склад:
- Чорниця – 1000 гр.
Процес приготування:
1. Зібрану чорницю обов’язково перебираємо, повністю видаляючи все листя і гілочки.
2. Потім ягоди промиваємо у великій кількості води і відкидаємо на друшляк, щоб злити зайву рідину.
3. Банки заздалегідь промиваємо з содою і наповнюємо чорницею до самих країв.
4. У розігріту до 120 градусів духовку відправляємо наповнені банки і перевіряємо готовність за зовнішнім виглядом. Приблизно за 20-30 хвилин чорниця пустить свій власний сік.
5. Банки з готової чорницею виймаємо з духовки і закатуємо простерилизованными кришками. Охолоджену чорницю відправляємо в місце для зберігання.
Бажаємо приємного апетиту!