Чорниця без варіння на зиму – 7 рецептів протертою чорниці з покроковими фото

Чорниця протерта через блендер без варіння на зиму

Результатом цього рецепта стає ароматне чорничне пюре, яке відмінно підійде як десертна добавка до чаю або каші, а також в якості начинки для вареників або пиріжків.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Чорниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1,4 кг

Процес приготування:

1. Із зібраної або купленої чорниці прибрати зелені або зіпсовані ягоди, залишити тільки щільні і без видимих ушкоджень. Добре промити і трохи обсушити, виклавши на паперовий рушник.

2. Висипати в блендер або відповідну ємність для заглибного блендера перетворити на пюре.

3. Збивати масу, поступово додаючи цукор, потім залишити на годину, щоб суміш настоялася.

4. Банки для заготівлі простерилізувати пором, прожарити в духовці або прогріти в мікрохвильовій печі при максимальній потужності.

5. Розкласти ягідну масу по банкам, щільно закупорити і зберігати в темному прохолодному місці – льосі або підвалі.