Чорниця протерта через блендер без варіння на зиму
Результатом цього рецепта стає ароматне чорничне пюре, яке відмінно підійде як десертна добавка до чаю або каші, а також в якості начинки для вареників або пиріжків.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 10.
Склад:
- Чорниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 1,4 кг
Процес приготування:
1. Із зібраної або купленої чорниці прибрати зелені або зіпсовані ягоди, залишити тільки щільні і без видимих ушкоджень. Добре промити і трохи обсушити, виклавши на паперовий рушник.
2. Висипати в блендер або відповідну ємність для заглибного блендера перетворити на пюре.
3. Збивати масу, поступово додаючи цукор, потім залишити на годину, щоб суміш настоялася.
4. Банки для заготівлі простерилізувати пором, прожарити в духовці або прогріти в мікрохвильовій печі при максимальній потужності.
5. Розкласти ягідну масу по банкам, щільно закупорити і зберігати в темному прохолодному місці – льосі або підвалі.