Чорниця на зиму – 10 смачних рецептів загототок з покроковими фото

Як приготувати смачне чорничне варення з бананом?

Чудове поєднання чорниці і банана ви навряд чи зустрінете в магазині. Зате в домашніх заготовках можливі будь-які експерименти. Це варення просте, але в теж час має незвичайний смак, чим і заслуговує свою особливу популярність.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Банани – 1 кг
  • Сік лимонний – 3 ст. л.
  • Чорниця – 300 гр.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Вода – 0,4 ст.

Процес приготування:

1. Банани очистіть від шкірки і наріжте невеликими шматочками. Полийте їх лимонним соком і перемішайте.

2. Чорницю промийте, просушіть і додайте в каструлю до бананів.

3. Всипте в каструлю цукор і влийте воду.

4. Поставте каструлю на вогонь і доведіть варення до кипіння.

5. Варіть при слабкому кипінні 7 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи піну.

6. Варення зніміть з вогню, подрібніть блендером до однорідного стану джему і розкладіть по банках.

7. Заготовки стерилізуйте в окропі 10-15 хвилин, потім загорніть і повністю остудіть при кімнатній температурі. Зберігайте варення з чорниці та банана в сухому прохолодному місці.

Приємного апетиту!