Як приготувати смачне чорничне варення з бананом?
Чудове поєднання чорниці і банана ви навряд чи зустрінете в магазині. Зате в домашніх заготовках можливі будь-які експерименти. Це варення просте, але в теж час має незвичайний смак, чим і заслуговує свою особливу популярність.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Банани – 1 кг
- Сік лимонний – 3 ст. л.
- Чорниця – 300 гр.
- Цукор – 0,5 склянки
- Вода – 0,4 ст.
Процес приготування:
1. Банани очистіть від шкірки і наріжте невеликими шматочками. Полийте їх лимонним соком і перемішайте.
2. Чорницю промийте, просушіть і додайте в каструлю до бананів.
3. Всипте в каструлю цукор і влийте воду.
4. Поставте каструлю на вогонь і доведіть варення до кипіння.
5. Варіть при слабкому кипінні 7 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи піну.
6. Варення зніміть з вогню, подрібніть блендером до однорідного стану джему і розкладіть по банках.
7. Заготовки стерилізуйте в окропі 10-15 хвилин, потім загорніть і повністю остудіть при кімнатній температурі. Зберігайте варення з чорниці та банана в сухому прохолодному місці.
Приємного апетиту!