Як приготувати хреновину з помідорами і часником, щоб не закисав?
Чортівня – чудова пікантна закуска для рибних і м’ясних страв, в кожному погребі завжди знайдеться пара банок цієї закачування. З цього рецепту ви дізнаєтеся, як приготувати хреновину, яка буде добре зберігатися всю зиму і не закисне.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Помідори – 1 кг
- Корінь хрону – 50 гр.
- Часник – 50 гр.
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Корінь хрону очистіть і промийте. Щоб позбутися від зайвої гіркоти, залийте хрін на кілька хвилин окропом.
2. Часник очистіть від лушпиння. Наріжте хрін невеликими шматочками і подрібніть в блендері разом з часником.
3. Помідори помийте, вирізати плодоніжку, розрізати на четвертинки і овочі подрібніть в блендері.
4. Змішайте томатну масу з подрібненим хріном і часником. І ще раз перекрутіть отриману суміш у блендері.
5. Додайте в хреновину сіль і цукор, добре перемішайте. Залиште хреновину на годину, щоб вийшли бульбашки повітря, які в ній утворилися після збивання в блендері.
6. Розкладіть хреновину по стерилізованим банкам, загорніть чистими кришками і поставте на зберігання в холодильник.
Приємного апетиту!