Чортівня з помідорами і часником на зиму – 8 рецептів з покроковими фото

Як приготувати хреновину з помідорами і часником, щоб не закисав?

Чортівня – чудова пікантна закуска для рибних і м’ясних страв, в кожному погребі завжди знайдеться пара банок цієї закачування. З цього рецепту ви дізнаєтеся, як приготувати хреновину, яка буде добре зберігатися всю зиму і не закисне.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Помідори – 1 кг
  • Корінь хрону – 50 гр.
  • Часник – 50 гр.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Корінь хрону очистіть і промийте. Щоб позбутися від зайвої гіркоти, залийте хрін на кілька хвилин окропом.

2. Часник очистіть від лушпиння. Наріжте хрін невеликими шматочками і подрібніть в блендері разом з часником.

3. Помідори помийте, вирізати плодоніжку, розрізати на четвертинки і овочі подрібніть в блендері.

4. Змішайте томатну масу з подрібненим хріном і часником. І ще раз перекрутіть отриману суміш у блендері.

5. Додайте в хреновину сіль і цукор, добре перемішайте. Залиште хреновину на годину, щоб вийшли бульбашки повітря, які в ній утворилися після збивання в блендері.

6. Розкладіть хреновину по стерилізованим банкам, загорніть чистими кришками і поставте на зберігання в холодильник.

Приємного апетиту!