Багатьом господиням добре відомо, яке різноманітність страв можна приготувати з баклажанів. Це може бути овочеве або м’ясне рагу, запіканка або «човники» з начинкою. Повірте, таке блюдо незвично виглядає на святковому столі і дивує чудовим смаком.
Соковиті човники з баклажанів з фаршем та сиром у духовці
Щоб приготувати смачний і ситний гарнір з баклажанів, потрібен лише невеликий набір продуктів. Баклажани краще вибирати не дуже великого розміру, щоб човники швидше запеклися.
Інгредієнти на
4 порц.
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- Кріп ½ пучка
- Сир 100 гр.
- Часник 1 зуб.
- Фарш м’ясний 250 гр.
- Помідор 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Баклажан 2 шт.
Процес приготування:
- Як приготувати човники з баклажанів з фаршем та сиром у духовці? Готуємо всі інгредієнти і приступаємо до приготування баклажанів. Обидва плода розрізаємо на дві половини. Тепер потрібно вирізати м’якоть. Ні в якому разі не викидаємо її, так як будемо додавати в блюдо. Підсолюємо «човники» всередині і залишаємо на 10 хвилин, щоб пішла гіркота.
- за 10 хвилин вимиваємо і обсушуємо баклажани. Викладаємо їх на деко. Нарізаємо цибулю і часник, попередньо позбавивши його від лушпиння. Обидва інгредієнта обсмажуємо до стану прозорості.
- Перед тим, як нарізати м’якоть помідорів, слід спочатку звільнити від шкірки томати. Заливаємо помідори окропом, попередньо надрізавши верхівки (надріз повинен бути у формі хреста). Через 1-2 хвилини воду слід вилити і замінити її холодною.
- Викладаємо в сковороду до цибулі і часнику м’ясний фарш. Обсмажуємо його до білого кольору, потім додаємо м’якоть помідорів і баклажанів, нарізану кубиками. Коли рідина повністю випарується, висипаємо в масу кріп, заздалегідь вимитий і нарізаний. Солимо і перчимо.
- Перемішавши начинку, наповнюємо нею «човники». Випікаємо блюдо в заздалегідь розігрітій духовці 50 хвилин. Температура повинна становити 180 градусів. За 10 хвилин до повної готовності баклажанів натираємо сир і посипаємо їм «човники». Готовність гарніру перевіряємо виделкою, якій протикаємо баклажани: вони повинні стати м’якими.
Приємного апетиту!
Як запекти човники з баклажанів з фаршем, сиром і грибами?
Пропонуємо приготувати дуже смачне і соковите блюдо з баклажанами і грибами. Найважча робота полягає у формуванні «човників» з баклажанів і приготуванні начинки. Якщо часто готувати ласощі, процес приготування реально прискориться.
Час готування – 1 ч. 25 хв.
Час приготування – 55 хв.
Кількість порцій – 4.
Склад:
- Баклажан – 2 шт.
- Фарш свинячий – 200 гр.
- Цибуля – 2-3 шт.
- Гриби – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сир – 100 гр.
Процес приготування:
1. Приступимо до формування «човників» з баклажанів. Вимиваємо обидва плода і розрізаємо їх навпіл. Тепер позбавляємося від м’якоті. Вийшли цілком собі схожі на човники заготовки. Втираємо сіль всередині баклажанів і залишаємо на 15 хвилин.
2. Приступимо до переробки грибів. Спочатку їх необхідно перебрати, а потім промити. Очищений від лушпиння цибулю дрібно нарізаємо, те ж саме проробляємо з м’якоттю баклажанів.
3. Обсмажуємо цибулю на сковороді. Коли він розм’якшиться, викладаємо м’якоть баклажанів і гриби. Через кілька хвилин висипаємо фарш. Солимо і перчимо начинку по своєму смаку.
4. Промиваємо баклажани. Коли вони обсохнуть, викладаємо начинку. Потім переміщаємо їх на деко. Коли духовка нагріється при температурі 220 градусів, ставимо деко з баклажанами всередину і запікаємо півгодини.
5. Тепер слід натерти на тертці скибку сиру і посипати ним страву за 10 хвилин до його повної готовності.
Приємного апетиту!
Човники з баклажанів з фаршем, сиром і помідорами в духовці
Кількість інгредієнтів можна регулювати залежно від смакових уподобань. При бажанні, кількість овочів можна збільшити, а зменшити порцію м’яса. У будь-якому випадку страва вийде дуже смачним і соковитим.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 40 хв.
Кількість порцій – 6.
Склад:
- Баклажан – 3 шт.
- Перець болгарський солодкий – 1 шт.
- Сир – 100 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль – ½ ч. л.
- Зелень – за смаком.
- Фарш свинячий – 300 гр.
- Помідор – 1-2 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Суміш перців мелених – 2 щіпки.
Процес приготування:
1. Всі баклажани потрібно спочатку гарненько промити, а потім розрізати на половинки. Тепер потрібно зробити так, щоб баклажани стали схожі на «човники». Допомагаючи собі ножем або ложкою, видаляємо м’якоть з половинок. У баклажанах міститься гіркота, яку необхідно вивести. З цим добре впорається сіль, якою ми покриваємо внутрішню частину «човників». Залишаємо заготовки на 10 хвилин.
2. Баклажанну м’якоть нарізаємо. Знімаємо лушпиння з однієї цибулини і зубчики часнику. Їх потрібно дуже дрібно нарізати і обсмажити до м’якості.
3. Коли цибуля і часник будуть готові, можна сміливо додавати фарш. Через 4-5 хвилин він буде в змозі напівготовності. У цей момент можна додавати м’якоть баклажанів. Продовжуємо обсмажувати масу ще 5 хвилин.
4. У процесі смаження промиваємо баклажани. Залишаємо на час, щоб вони обсохнули. Вимиваємо інші овочі – помідори і перець. Позбавляємо перець від плодоніжки і серцевини. Нарізаємо овочі невеликими кубиками. Додаємо їх до решти інгредієнтів начинки. Приправляємо масу сіллю і перцем. Перемішуємо.
5. Через 3 хвилини, коли начинка буде повністю готова, викладаємо її в «човники». Переносимо заготовки на деко. Натираємо на тертці сир. Посипаємо їм баклажани. Коли духовка розігріється до температури 180 градусів, ставимо деко всередину на 30 хвилин.
Приємного апетиту!
Смачні і соковиті човники з баклажанів з фаршем, сиром і часником
Пропонуємо вам поласувати ароматним стравою з курячим фаршем, приправленим з дрібно нарізаним часником, який додасть трохи пікантної гостроти «лодочкам», і золотистої сирною скоринкою.
Час готування – 1 ч. 25 хв.
Час приготування – 55 хв.
Кількість порцій – 4.
Склад:
- Баклажан – 2 шт.
- Фарш курячий – 400 гр.
- Помідор – 1-2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Петрушка – 3 гілки.
- Аджика грузинська – ½ ч. л.
- Трави італійські – за бажанням.
- Перець мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Масло вершкове – 7 гр.
- Сир – 150 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Кріп – 1-2 гілки.
Процес приготування:
1. Баклажани мають бути досить великими. Розрізаємо їх на дві частини, попередньо вимивши водою. Видаляємо м’якоть звичайною ложкою і посипаємо баклажани сіллю з внутрішньої сторони. Через 20 хвилин з плодів піде гіркоту.
2. Витягнуту з баклажанів м’якоть не викидаємо, а нарізаємо кубиками. Її ми будемо обсмажують з цибулею, який спочатку очистимо від лушпиння, а потім дрібно наріжемо. Процес займе не більше 10 хвилин.
3. Тепер викладаємо до м’якоті і луку м’ясний фарш. Обсмажуємо заготівлю близько семи хвилин. Вимитий помідор нарізаємо шматочками у вигляді кубиків і додаємо в сковороду. Інгредієнти потрібно перемішати і обсмажувати 2 хвилини.
4. Для начинки нам знадобиться пара зубчиків часнику. Очищаємо їх, подрібнюємо і додаємо в начинку. Промиту зелень вимиваємо і нарізаємо. Висипаємо її в начинку разом з аджикою, італійськими травами, сіллю і перцем. Перемішуємо інгредієнти. Начинка готова.
Приємного апетиту!
Як приготувати човники з баклажанів з куркою і сиром?
Баклажани вважаються сезонним стравою, рецептів з якими набереться на дуже велику кулінарну книгу. Пропонуємо вам приготувати баклажани по одному з таких рецептів – з курячим філе, овочами і сиром. Філе для начинки необхідно спочатку нарізати, а потім обсмажити з цибулею.
Час готування – 2 ч. 10 хв.
Час приготування – 1 ч. 30 хв.
Кількість порцій – 16.
Склад:
- Філе куряче – 400 гр.
- Баклажан – 8 шт.
- Помідор – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Сир – 100 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Сметана – 4 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Сформуємо «човники» з баклажанів. Для цього потрібно спочатку промити всі плоди. Потім, обтерши, баклажани розрізаємо на дві частини. Тепер потрібно видалити м’якоть з кожної частини, щоб вийшли човники. Плодоніжку можна видалити або залишити. М’якоть вирізаємо з допомогою ножа або выскребаем ложкою. «Човники» посипаємо сіллю і залишаємо на півгодини.
2. Займемося начинкою для баклажанів. Вимиваємо куряче філе. Після того, як курка обсохне, філе нарізаємо кубиками. Позбавляємо цибулину від лушпиння і нарізаємо дрібними шматочками.
3. Вимиваємо томати. Вирізаємо тільки плодоніжку. Шкірку залишаємо. Нарізаємо помідори невеликими кубиками.
4. Часник позбавляємо від лушпиння і видавлюємо пару зубчиків з допомогою землянки В окрему ємність викладаємо сметану і додаємо в неї часник.
5. Тепер необхідно обсмажити цибулю і куряче філе на сковороді. Для цього спочатку розігріваємо олію, а потім висипаємо в нього лук. Коли він розм’якшиться, викладаємо куряче філе. Обсмажуємо до готовності 15 хвилин. Приправляємо сіллю і перцем. Перемішавши масу, додаємо в неї нарізані помідори. Постійно помішуючи тушкуємо начинку близько 15 хвилин.
6. Гіркоту з баклажанів вийшла. Зливаємо сік в раковину і вимиваємо баклажани. Коли вони обсохнуть, викладаємо в «човники» начинку і відразу переміщаємо на деко. Поливаємо начинку соусом із сметани і часнику.
7. Подрібнюємо сир крупно на тертці і посипаємо їм начинку. Почекаємо, поки розігріється духова шафа (виставляємо температуру 180 градусів). Потім ставимо деко в духовку і випікаємо баклажани 40 хвилин.
Приємного апетиту!