Чуррос в мультипекаре
Чуррос в мультипекаре готувати дуже просто. Якщо ви є щасливим володарем такої кухонної техніки, то обов’язково спробуйте цей рецепт. Цю чудову випічку можна подати на сніданок з всякими солодкими добавками у вигляді шоколаду, згущеного молока або солоної карамелі.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 30-35 хв.
Порції – 3-4.
Склад:
Для тіста:
- Сіль поварена – 0,25 ч. л.
- Кефір – 400 мл
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цукор – 2 ст. л.
- Мука пшенична вищий сорт 220 гр.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне рафіноване – 2 ст. л.
Для соусу:
- Лайм – 2 шт.
- Вершки 33 % – 200 мл
- Молоко згущене – 200 гр.
Процес приготування:
Крок 1. В об’ємну миску налийте кефір, розбийте куряче яйце, всипте цукор і сіль. Перемішайте продукти.
Крок 2. Пшеничне борошно просійте через сито прямо в миску. Перемішайте тісто, розбийте всі борошняні грудки.
Крок 3. Далі влийте в тісто олію і всипте харчову соду, ще раз добре його вимісити. Залиште готове тісто на 15 хвилин.
Крок 4. Тепер можна приступати до випічки чурроса. Розігрійте мультипекарь. В спеціальні поглиблення, влийте тісто, закрийте кришку.
Крок 5. Випікайте палички чуррос до рум’яної скоринки.
Крок 6. Паралельно можна готувати лаймовий соус для чурроса. Лайм добре помийте і наріжте часточками.
Крок 7. Часточки лайма викладіть в чашу блендера і подрібніть.
Крок 8. Потім отриману масу процідіть через сито або у кілька разів складену марлю.
Крок 9. Макуха, який залишиться, викладіть в каструльку.
Крок 10. Влийте в каструлю вершки, поставте ємність на вогонь і доведіть її вміст до кипіння, варіть 2 хвилини. Після цього суміш процідіть, додайте лаймовий сік і згущене молоко, добре перемішайте. Соус готовий.
Крок 11. Подавайте чуррос разом з лаймовим соусом. Приємного апетиту!