Чихиртма азербайджанською
Чихиртма азербайджанською на відміну від грузинської версії являє собою густу страву, хоча для приготування використовують одні і ті ж інгредієнти, що і для супу. Наваристое страву готують з телятиною, куркою або бараниною. Насичений відмінний смак позбавляє дару мови. Наскільки це смачно, можете переконатися вже сьогодні.
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Курка – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 400 гр.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Курячий бульйон – 250 мл
- Томати – 2 шт.
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Куркума – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Запасіться компонентами для шикарного страви.
Крок 2. Курку розділити на частини, та натріть сіллю і спеціями. Підсмажте на розпеченій сковороді до хрусткої скоринки, додавши вершкове масло.
Крок 3. Очищену цибулю дрібно порубаєте. Зніміть курку зі сковороди і відправте цибулю. На сковорідці, в якій обсмажували м’ясо, підрум’яньте цибулю. Обсмажте до золотистого кольору.
Крок 4. Поки смажиться цибуля, вимийте помідори обшпарте, зніміть шкірку, а плоди подрібніть.
Крок 5. Подрібнені помідори відправте до румяному луку. І полийте лимонним соком.
Крок 6. Залийте 1/3 бульйону і продовжуйте тушкувати.
Крок 7. Обсмажене м’ясо помістіть в густу підливу. Приправте куркумою.
Крок 8. Долийте бульйон і тушкуйте під кришкою не менше 30 хвилин.
Крок 9. Подрібніть промиту зелень.
Крок 10. Розбийте яйця. Збовтайте до однорідності. Посоліть і поперчіть.
Крок 11. Влийте тонкою цівкою і готуйте на помірному вогні до загустіння, не накриваючи кришкою.
Крок 12. Ароматне блюдо розділіть на порції. Задекоріруйте зеленню. Кличте домочадців і насолоджуйтесь яскравим стравою. Приємного апетиту!