Чилі кон карне – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Чилі кон карне з шоколадом

Чилі кон карне з шоколадом – це дивовижне блюдо, яке розіграє вашу уяву своїм незвичайним і насиченим смаком, в якому тонко буде «звучати» солодкі нотки гіркого шоколаду. Це страва поєднує в собі, здавалося б, непоєднувані компоненти, проте, це варто спробувати кожному!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6-7.

Склад:

  • Яловичина – 750 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 6 зуб.
  • Морква – 2 шт.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Томати у власному соку – 800 гр.
  • Квасоля червона консервована – 400 гр.
  • Шоколад гіркий – 50 гр.
  • Орегано – 2 ст. л.
  • копчена Паприка мелена – 1,5 ч. л.
  • Зіра – 1 ст. л.
  • Перець кайенский мелений – ½ ч. л.
  • Пелюстки чилі – 1 ч. л.
  • Порошок «чилі» – 1 ч. л.
  • Сметана/йогурт – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулю і моркву очищаємо від лушпиння і шкірки і обполіскуємо, ріжемо на брусочки. Також дрібно шаткуємо стебла кінзи (листя потрібні для декору) та зубці часнику. Пелюстки чилі заливаємо окропом.

Крок 2. Очищену від плівок і прожилок яловичину пропускаємо через решітку м’ясорубки.

Крок 3. Сковороду промазуємо рослинним маслом і прогріваємо, рівним шаром розподіляємо фарш і даємо йому підрум’янитися і тільки після розбиваємо лопаткою на дрібні сегменти. Готуємо близько 7-10 хвилин і прибираємо з конфорки.

Крок 4. В великій каструлі пасеруємо подрібнені овочі до м’якості (5-7 хвилин).

Крок 5. Після закінчення часу, до овочевого асорті відправляємо яловичий фарш, кінзу, зіру, пелюстки чилі, орегано і інші спеції – перемішуємо.

Крок 6. До ароматного складу додаємо протерті томати і консервовану квасолю разом із заливкою, доводимо до кипіння.

Крок 7. Робимо мінімальний вогонь, закриваємо кришкою і тушкуємо інгредієнти 60 хвилин.

Крок 8. Прямо в каструлю натираємо на дрібній тертці шматочок темного шоколаду.

Крок 9. Перемішуємо.

Крок 10. Пікантне страва присмачую листочками кінзи, розкладаємо по тарілках і доповнюємо сметаною або натуральним йогуртом – насолоджуємося. Приємного апетиту!