Чилі кон карне з шоколадом
Чилі кон карне з шоколадом – це дивовижне блюдо, яке розіграє вашу уяву своїм незвичайним і насиченим смаком, в якому тонко буде «звучати» солодкі нотки гіркого шоколаду. Це страва поєднує в собі, здавалося б, непоєднувані компоненти, проте, це варто спробувати кожному!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6-7.
Склад:
- Яловичина – 750 гр.
- Цибуля – 2 шт.
- Часник – 6 зуб.
- Морква – 2 шт.
- Кінза – 1 пучок.
- Томати у власному соку – 800 гр.
- Квасоля червона консервована – 400 гр.
- Шоколад гіркий – 50 гр.
- Орегано – 2 ст. л.
- копчена Паприка мелена – 1,5 ч. л.
- Зіра – 1 ст. л.
- Перець кайенский мелений – ½ ч. л.
- Пелюстки чилі – 1 ч. л.
- Порошок «чилі» – 1 ч. л.
- Сметана/йогурт – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Цибулю і моркву очищаємо від лушпиння і шкірки і обполіскуємо, ріжемо на брусочки. Також дрібно шаткуємо стебла кінзи (листя потрібні для декору) та зубці часнику. Пелюстки чилі заливаємо окропом.
Крок 2. Очищену від плівок і прожилок яловичину пропускаємо через решітку м’ясорубки.
Крок 3. Сковороду промазуємо рослинним маслом і прогріваємо, рівним шаром розподіляємо фарш і даємо йому підрум’янитися і тільки після розбиваємо лопаткою на дрібні сегменти. Готуємо близько 7-10 хвилин і прибираємо з конфорки.
Крок 4. В великій каструлі пасеруємо подрібнені овочі до м’якості (5-7 хвилин).
Крок 5. Після закінчення часу, до овочевого асорті відправляємо яловичий фарш, кінзу, зіру, пелюстки чилі, орегано і інші спеції – перемішуємо.
Крок 6. До ароматного складу додаємо протерті томати і консервовану квасолю разом із заливкою, доводимо до кипіння.
Крок 7. Робимо мінімальний вогонь, закриваємо кришкою і тушкуємо інгредієнти 60 хвилин.
Крок 8. Прямо в каструлю натираємо на дрібній тертці шматочок темного шоколаду.
Крок 9. Перемішуємо.
Крок 10. Пікантне страва присмачую листочками кінзи, розкладаємо по тарілках і доповнюємо сметаною або натуральним йогуртом – насолоджуємося. Приємного апетиту!